Работно време од 240 саата месечно , 13 илјади плата БРУТО , значи морав да ставам пари од мене за касата да беше на рамно. На човек како мене уште во првите 2 недели му беше јасно дека ќе си дадам отказ , само почекав уште 2 недели да земам колку толку што останало од платата , и аутфидерзен.
Пред таа работа па работев на работно место , кое во меѓусебниот договор со газдарицата беше дека немам искуство со работата , и дека тек треба да учам. Во работата спаѓаше вожња од 100 км напред-назад со сопствено возило ( платено гориво од неа ) , развозување низ град за она да си трчка други работи ( што не беше во работното време ) , чекање од мене да и вршам секакви административни работи и фактури поврзани со работата , продавање , услуга , чистење на објектот , значи буквално да водам се. Со моето неискуство во работата ( кое и беше назначено уште од почетокот ) затвори за 40 дена.
И сето тоа за бедна плата од 14 илјади. Мислам дека е членка на форумот и сигурно ќе се препознае ако прочита. Така да госпожа смукај.
Од тогаш брате си возам такси , и не сум бил испод 400 евра месечно никојпат. Ем заработувачката е супер за мене кој што немам големи трошкови , ем сам сум свој газда и ако сабајле ми се спие продолжувам да спијам и не се замарам дека треба да одам на работа. Може да ми се погоди да работам по 25-26 дена месечно и да направам сериозен кеш , а потоа следниот месец да работам 15-20 дена и да си одмарам. Да не спомнувам дека успеав сам да си купам кола , што со платата од рмбање за друг е мисловна именка.