Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Интересно е што летечиот тањир е претставен како жива материја
Интересно е што летечиот тањир е претставен како жива материја
Све "оживува" на халуциногени, почнува да вибрира и дисторзира, менува форми, чувството е дека се е едно, споено, живо, во еден ист ритам како да танцува, земјата и се во природата почнуваат "како да дишат" и слично . Можам да претпоставам што се случува на ДМТ, се надевам дека ќе имам можност да доживеам искуство.Интересно е што летечиот тањир е претставен како жива материја
Ќе правиме една тура Ј. Америка .... осеќам дека ми е уште рано некако.Све "оживува" на халуциногени, почнува да вибрира и дисторзира, менува форми, чувството е дека се е едно, споено, живо, во еден ист ритам како да танцува, земјата и се во природата почнуваат "како да дишат" и слично . Можам да претпоставам што се случува на ДМТ, се надевам дека ќе имам можност да доживеам искуство.
Зошто би се влечкал до Јужна Америка? Се согласувам со еден погорен пост, дека тие шаман ритуали курци палци се непотребни. Сакам да кажам, ја не би се осеќал сигурно и убаво да правам Ајахуаска во Перу или кај и да е, ќе ми индуцира лошо искуство, ма да и такво е добредојдено на крај краева. Верувам со малце труд и мака може и тука да се најде ДМТ.Ќе правиме една тура Ј. Америка .... осеќам дека ми е уште рано некако.
Неспоредливо е ДМТ со други психоделици од аспект на искуство. Скроз друг муабет е.Све "оживува" на халуциногени, почнува да вибрира и дисторзира, менува форми, чувството е дека се е едно, споено, живо, во еден ист ритам како да танцува, земјата и се во природата почнуваат "како да дишат" и слично . Можам да претпоставам што се случува на ДМТ, се надевам дека ќе имам можност да доживеам искуство.
Сакам пред да умрам да стапнам во Амазон.Зошто би се влечкал до Јужна Америка? Се согласувам со еден погорен пост, дека тие шаман ритуали курци палци се непотребни. Сакам да кажам, ја не би се осеќал сигурно и убаво да правам Ајахуаска во Перу или кај и да е, ќе ми индуцира лошо искуство, ма да и такво е добредојдено на крај краева. Верувам со малце труд и мака може и тука да се најде ДМТ.
Имаш и други начини, кои мислам дека прво тие треба да ги доживееш пред да одиш со ДМТ.
Испланирано ми е, нема друга алтернатива.па и не мораш до Амазон да идеш за аја
Има продавачи со добар стелт, не е толку проблем да се најде во денешно време, проблем е да се биде спремен за да се проба, зошто ретко кој знае во што се впушта пред да пробаГо има во тоа дефинитивно, само што не верувам дека кај нас ќе ти стигне или мислиш дека е како прашок па би ти стигнало преку пошта, да си во Германија и Америка ќе ти стигне без проблем, кај нас има царини, пошти, глупости и такви работи? Јас зборев за растание кое вирее на овие простори а тоа не вирее тука.
Ова со параноидната шизофренија е муабет за кој нема доволно научни докази. Се' уште нема добро воспоставен научен модел кој покажува дека/како користењето психоделици може да предизвика симптоми на шизофренија кај луѓе со генетски предиспозиции за шизофренија.Точно така. Сите трауми и потиснати спомени/мемории ќе испливаат и ќе се претворат во искуство кое може да те тероризира, но се додека учиш од трипот и ги сфќаш пораките кои ти се пратени не би било попусто. Треба да бидеш спремен за својата смрт, егото и личноста ќе ти бидат збришани, доста од луѓето кои имале поинтензивни искуства ги опишуваат како одење на сопствениот погреб. Не се препорачуваат вакви психоделици кај луѓе кои имаат фамилијарна историја на ментални болести, вакво искуство може да биде тригер за психотични епизоди отпосле па и развивање на параноидна шизофренија ако ги имаш генетските предиспозиции.