Гуми (пневматици)

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Od nokian sum vozel samo Nokian Weatherproof i ne sum nesto posebno zadovolen na mokar i lizgav pat mn slabo se držati a za na sneg se mnogu podobni.
Za drugite nokian od tipot WD 4 i dr ne sum vozel pa taka da nemozam da kazam nisto[DOUBLEPOST=1483375285][/DOUBLEPOST]

Kakov nokian vozese?[DOUBLEPOST=1483375339][/DOUBLEPOST]

Kakov nokian vozese?
Летни беа, не се сеќавам кој модел беше.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Stedev za zimski gumi,i se slepav 4-5 godini, i na kraj so 20 km/h se izlizgav i udriv vo edna ograda. I me kostase farbanjeto kolku 2 novi zimski gumi. Siromaviot duplo plaka neli
Си се излизгал поради МРАЗ..Не поради снег..Јас со 50 km/h ќе возам со овие моиве скапани гуми и нема да се излизгам..Возењето на снег и мраз е сосема различно..На мраз и гума со крампони нема да ти помогне..[DOUBLEPOST=1483396955][/DOUBLEPOST]
Nie vozeme sekoj den i vo istiot može da ima sonce,dozd, sneg taka sto bez zimski gumi tesko skoro nevozmozno.
Po okolnite sela kade sto se vozeme nie treba so zimski gumu zadolzitelno zatoa sto so letni gumi po takvi patista nemozev da stignes do celta bez razlika Dali si profesionalni vozac so 25 godini izkustvo. Ako nemoj se vozi vo grad kade sto pagja malku sneg ili voopsto nepaga i pravi malku km mozebi ke ja protera zimata so letni gumi no toa e rizik. ako se sluci nekoja nesreča a ti imaš letni gumi togas nastanuva problemot so policija so osiguritelnata kompanija koj nema da ja pokriva stetata i ako imas kasko
Нема врска тоа со Осигурителна компанија..Ако ме подбере некој со зимски гуми,јас паркиран некаде со летни,јас ли сум крив?За од полиција ланци си носам.Точно дека со зимски гуми на СНЕГ е многу подобро и попријатно возењето од колку со летни гуми на СНЕГ..Но,ако тие зимски гуми,ги возиш неколку месеци на жежок асфалт,јуни-јули-август па и септември,скроз ќе се уништат..Јас живеам на убаво место,на рамно,не ми е проблем и снег кога ќе има да ја зачистам улицата,околу влезот на гаражата,да можам да ја паркирам внатре.

A

Avenger99

Гостин
Си се излизгал поради МРАЗ..Не поради снег..Јас со 50 km/h ќе возам со овие моиве скапани гуми и нема да се излизгам..Возењето на снег и мраз е сосема различно..На мраз и гума со крампони нема да ти помогне..[DOUBLEPOST=1483396955][/DOUBLEPOST]

Нема врска тоа со Осигурителна компанија..Ако ме подбере некој со зимски гуми,јас паркиран некаде со летни,јас ли сум крив?За од полиција ланци си носам.Точно дека со зимски гуми на СНЕГ е многу подобро и попријатно возењето од колку со летни гуми на СНЕГ..Но,ако тие зимски гуми,ги возиш неколку месеци на жежок асфалт,јуни-јули-август па и септември,скроз ќе се уништат..Јас живеам на убаво место,на рамно,не ми е проблем и снег кога ќе има да ја зачистам улицата,околу влезот на гаражата,да можам да ја паркирам внатре.
Она што мене ми е грижа што загрозуваш друг патник во сообраќајот, иначе многу ми е гајле каква гума возиш.. ако сакаш и на бандажи вози.
Иначе со онаква гума ко дебиката возиш? Со тебе јас не би се ни 100 метра возел.
Гледај го видеото со џипот и Bmw разлика меѓу летни и зимски гуми.. Продолжи да шпараш на зимски пневматици..

Член од
8 јануари 2010
Мислења
126
Поени од реакции
37
Ја пратам дискусијата оклу гумите и епсртизата на некој луге овде на форумот во стило ее дебика возиш ти си самоубиец или ееее сава ли ццц тоа не е гума ке направиш бела итн абе ако е така тие гуми ке се забанети да се произведуват ако немате во главата и најдоброто возио опремено со сите ситеми и нај добрите гуми да ги имате пак ке направиш белја така да мубабето е без веза.Законот за гуми добро е објаснет зимата може да се возе и литни гуми со минимална длабочина на шарата 4 мм и ланци во гепек или змиски гуми каде ланците не се задолжителни,а тоа дека со летни летно време е подобро и посигурно или со зимски зимата неможе да се негира тоа е така и затоа постојат тие гуми.Како што имаме возила во различни класи и цени така има и гуми и сеа што значи сите треба да возат најспаки возила и најсапи гуми бидејки тие се нај нај по тестовите а во реалноста и нашата скапана држава 80 % возат келави половни гуми а ние на новите им наогаме мани и ги правиме катастрофа ако возиш по знаци ке видеш дека и помалото и поефтино возило и со наевтините нови гуми солидно ке вози.

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Дечки ниту имам бизнис за гуми а ниту ме интересира дали некој мислењето го доживува како експертиза, ама во стилот глупи гуми може да те чини живот.

И морав да го спомнам брендот Debica бидејќи сум крајно разочаран но истото ќе го направам и со Michelin ќе ги кудам ако нечинат или рецимо други.

Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511

Ne deka probuvam da te ubedam, vozi si i so keljavi gumi - tvoj budzet i tvoi razmisluvanja se toa. Ama izgledaj go videovo, a ako ni toa ne ti dovolno dojdi so tvoite letni gumi, a jas ke dojdam so zimski (samo pogonskite 2, ne treba poveke), ke najdeme zamrznata povrsina i ke snimame klipce,moze?
https://www.youtube.com/watch?v=ERtK8q2PxGg

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Amerikancite velat, za na ladni temperaturi i najeftinata zimska guma e podobra od najskapata letna guma.
Kolku sakas bidi jak sofer, nema sansi da se kacis za mavrovo so letni gumi na - 10

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Amerikancite velat, za na ladni temperaturi i najeftinata zimska guma e podobra od najskapata letna guma.
Kolku sakas bidi jak sofer, nema sansi da se kacis za mavrovo so letni gumi na - 10
Не одам на Маврово,Банско ќе одам,или Сљеме можда.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.875
Поени од реакции
42.552
Она што мене ми е грижа што загрозуваш друг патник во сообраќајот, иначе многу ми е гајле каква гума возиш.. ако сакаш и на бандажи вози.
Иначе со онаква гума ко дебиката возиш? Со тебе јас не би се ни 100 метра возел.
Гледај го видеото со џипот и Bmw разлика меѓу летни и зимски гуми.. Продолжи да шпараш на зимски пневматици..
bmw ти е задна влеча и ти е задолжително да имаш зимски гуми иначе не знаеш каде ќе те однесе, а на предна моеш со летни да возиш

Kajgana Shop

На врв Bottom