Уживаш да бираш кога гледаш мени од ресторан,кога си на плажа и има убави момиња.
Правиш бидејќи бегаш самата од себеси-не се секирај на сопствената сенка не можеш да и избегаш.
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 15:08 ---
Од каде знаеш ти кои се сингл а кои не,башка со другарка секс бади не си сингл ипак.
Ти кажав некој метилав најверојатно(метил е паразит што ги напаѓа овците па оттука метилава овца).
Јас од никого не бегам, уживам во тоа што сум, и секоја моја постапка, без оглед дали излегува добра или лоша - е моја, без ничии сугестии и мешања. Затоа никому не сум благодарна, ниту пак некој друг за нешто ми е крив.
А ти од каде знаеш ,,каков е тој,, , а во ист пост зборуваш дека АнФем ,,од кај знае,, дека се ,,сингл фаци,,?
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 20:17 ---
Јас повеќе би го ценел ставот да се задржи сопственото презиме кога се влегува во брачна заедница отколку да се редат презимиња, па да се преговара за нивниот редослед после проценката според убавина и должина и соодносот на самогласки/согласки, како и докажаноста за моќта на тоа презиме да те направи успешен.....
Мислев, откако ќе прочиташ, ќе сфатиш дека пишував воопшто за трулоста на твојот занес по необичното и негирање на досега постигнатото...
И не ми се правдај со тоа дека необичното е напредно, авангардно, еманципирано, бидејќи не се сите необични работи со такви карактеристики... Сакам да кажам: Абе, од кога тоа секој крив ку* се смета за апстрактна уметност???
Се надевам не очекуваше да ти презентирам анализа спроведена пред 10 векови зошто е најдобро да се има ваков систем на именување. Искуството покажало дека неговата употреба е практична, а времето е најголемиот тест за објективноста, оправданоста и вистинитоста на определени сфаќања.
Но, повеќе од очигледно е дека немаш конкретен и цврст став, поткрепен со аргументи и си се уште недооформена личност која знае само да тера инает. На темава, и на било која друга тема, би признала дека не си во право само "кога крушата ќе роди грозје".
Никаде не спомнав ништо за практичноста, затоа што е практично така. Но тоа што е практично, не мора да биде и убаво.
Дали тоа што со векови жените не смееле да се образуваат, можеме да го наречеме ,,објективно,,? Оти искуството било така, праксата со векови... Дали црнците треба да бидат робови - оти така биле со векови?
Мојот став може да варира - и тоа е позитивно према мене, само едно нешто нема никогаш да се промени - некој друг да одлучува во мое име. Алерична сум на тоа, јбг.
А очигледно не ме читаш многу по ,,темите,, - на неколку пати сум признала дека не сум во право. Откако ми биле презентирани и другите аспекти. На оваа тема, не наидов на ниту едно рационално и оправдано мислење, зошто моето презиме не биде тоа кое ќе се задржи и продолжи.
Докажување кој има муда, на друго место, мене тоа не ме интересира.
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 20:19 ---
А која иронија, сингл луѓе ни кажуваат како ќе останеме сами и дека никој не‘ може да не прифати со овакво размислување
А јас пак, сирота, мислам дека навистина им се допаѓам на мажите