Губење на семејното презиме

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.690
Поени од реакции
31.705
Од истата причина поради кое не сакам да носам негово презиме. Може да падне договор да си го смениме и двајцата во некое наше, ново.
:ROFLMAO: ovoa rubrikava se stori laboratorija za eksperimenti neshto e nadvor od kontrola ., ajde la rosh nova vakcina za hpv-prezime:свиркам:

B

Black Guard

Гостин
Каква припадност па ако земеш негово презиме не значи дека си негова сопственост напротив брачните другари се рамноправни согласно законот.

A

AnFem

Гостин
Каква припадност па ако земеш негово презиме не значи дека си негова сопственост напротив брачните другари се рамноправни согласно законот.
Законот? :)
Ок, тоа е мој личен став, земањето туѓо презиме го сметам за понижувачки и на тој начин си го уништуваш идентитетот. Тоа што мнозинството го прави, не значи дека е во ред.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.690
Поени од реакции
31.705
ne deka neshto posebno me interesira., no spored ovoa shto go pishuvash e poprilichno ponizhuvachko za sakaniot tvoj //ako voopshto imash bidejki retko koj bi te podnesuval so vaka arogantni stavovi ., bash naprotiv ako ti mislish deka samiot chin na prevzemanje na prezimeto e ponizhuvachko., ti direktno ponizhuvash lichnost shto bi ja sakala ako voopshto znaesh shto e sakanje i ljubov ajt vo manastir tamu ke si ostanesh svoja za naveka//ako si od druga konfesija izvini //

B

Black Guard

Гостин
Најискрено не разбирам зошто баш понижувачки??

Што е тука понижувачко-па тоа е само презиме и ништо повеќе.

Тоа што мнозинството го прави, не значи дека е во ред
значи другите жени грешат-па јас не сум сретнал жена со изгубен идентитет поради промена на презиме туку сум сретнал жени со изгубен идентитет поради малоумност тоа ти е нешто како метилави овци всушност има жени кои се гордеат со новото презиме.
.

A

AnFem

Гостин
ne deka neshto posebno me interesira., no spored ovoa shto go pishuvash e poprilichno ponizhuvachko za sakaniot tvoj //ako voopshto imash bidejki retko koj bi te podnesuval so vaka arogantni stavovi ., bash naprotiv ako ti mislish deka samiot chin na prevzemanje na prezimeto e ponizhuvachko., ti direktno ponizhuvash lichnost shto bi ja sakala ako voopshto znaesh shto e sakanje i ljubov ajt vo manastir tamu ke si ostanesh svoja za naveka//ako si od druga konfesija izvini //
Понижувачко е некој да бара од мене да си мењам идентитет.
За да биде „саканиот мој“, треба горе-доле да имаме слични размислувања. Таквиот, да ми е жив и здрав, спие моментално позади мене, кога ќе се разбуди, ќе му речам да се регистрира на форумов и да ги изнесе своите ставови, да видиш што ти се вика еманципиран маж. Иако, се сомневам дека ќе сака да троши време на објаснување, затоа што често ме критикува дека си го губам времето на будали. До некаде е во право...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
е сеа и ти со ниски провокации геј да не бил -.- .... него остај тоа анфем има нешто наречено традиција и традицијата е таква каква што е женското го зима презимето од машкото енд оф стори :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Зошто не сакаш да носиш негово презиме???
Затоа што тој не е сопственик на семејството.
И не е дека не сакам да го носам неговото - би се договорила да го додадам. ;)
Но од моето, тешко би се откажала.
А кога станува збор за децата - или двете, или ново. Во никој, никаков случај неговото. Не е тој повеќе родител од мене!
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 01:21 ---
И по пат - вие можете да јадете трици, факт е дека и јас, и AnFem имаме партнери ;)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
А кога станува збор за децата - или двете, или ново. Во никој, никаков случај неговото. Не е тој повеќе родител од мене!
И по пат - вие можете да јадете трици, факт е дека и јас, и AnFem имаме партнери ;)
Освен ако има некое поатрактивно презиме, така беше? :giggle:

B

Black Guard

Гостин
Токму така-законот за семејство е јасен,рамноправноста е гарантирана.

Причина?

Но не си и ти повеќе од него,и не заборавај вие не цепите дрва,не гинете во рудници(во Кина гинат над 2200 рудари а во светски рамки...

Понатаму не служите војска(добро во израел да но ги знаеме причините за тоа),не правите малтер или се на се си ја вршите вашата работа предодредена согласно природата.

А кога станува збор за децата - или двете, или ново
Ново????

значи само да не е татковото-ова е прилично радикално не либерално.

И чие дете ќе биде тоа.

Јас нигде не реков дека немате партнери а ако партнерот ти откаже тука сум јас:vozbud:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.690
Поени од реакции
31.705
toa novoto prezime imeto od svekorti :D ima i takvi sluchaevi ., e stvarno si dzhek p., puma ., izvini shto do sega ne te razbravme:ROFLMAO::свиркам:., pusa //drugarska//

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
toa novoto prezime imeto od svekorti :D ima i takvi sluchaevi ., e stvarno si dzhek p., puma ., izvini shto do sega ne te razbravme:ROFLMAO::свиркам:., pusa //drugarska//
Јок, мешавина од на мајка ми и мајка му имињата...
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 02:28 ---
Токму така-законот за семејство е јасен,рамноправноста е гарантирана.

Причина?

Но не си и ти повеќе од него,и не заборавај вие не цепите дрва,не гинете во рудници(во Кина гинат над 2200 рудари а во светски рамки...

Понатаму не служите војска(добро во израел да но ги знаеме причините за тоа),не правите малтер или се на се си ја вршите вашата работа предодредена согласно природата.

Ново????

значи само да не е татковото-ова е прилично радикално не либерално.

И чие дете ќе биде тоа.

Јас нигде не реков дека немате партнери а ако партнерот ти откаже тука сум јас:vozbud:

Изговорите ти се екстремно глупави, но соодветсвуваат за некое минато време.
Никој нема потреба да цепи дрва - парно имам дома, а скара со ќумур се прави, војска никој не служи, освен ако така не сака, колку што знам министер за внатрешни работи е жена, итн, итн, итн...
Како и да е, физичката снага е сосема ирелевантна во случајов, и на крајот, повеќе се цени и плаќа умот, од физичката сила (како што веќе знаеме, умот седи во фотелја, а физичката снага копа, ѕида, урнива... итн).

И јас можам во склад со природата да родам деца, немам никаков проблем со тоа, но презиме, име, и хиерархија во домот не се биолошки, туку социолошки прашања.
Така што, your argument is invalid, try better next time.
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 02:29 ---
Освен ако има некое поатрактивно презиме, така беше? :giggle:
Во тој случај би размислила пред да одлучам.... Ништо не е сигурно ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom