Грција прва дестинација за македонските туристи

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
по минимум 200 ден за бензин на грците! Или си некое од тие партиските обоени човечиња и ти го програмираат мозокот?

@ ohridmkd - не метам граница, ниту некогаш сум метел, луѓето што сум ги сретнал во Грција се претежно луѓе кои се бават со туризам и биле многу фини со мене и никогаш не ми рекле ФИРОМ туку напротив многу од нив велеле и тоа е Македонија и ова е Македонија, што е и нормално бидејќи зависат од туристите!
Додека пак доколку одиш на островите доле луѓето таму воопшто не се замараат и не ги интересира Македонија.
Се додека имам убаво искуство со посетите на Грција, ќе одам таму и ќе ги трошам парите, кога тоа ќе се смени тогаш ќе престанам да одам. Ако сакаш можеш слободно да дојдеш со мене во Грција да видиш што значи туризам и гостопримство и покрај тоа што станува збор за 2 различни народа со различен јазик чии држави имаат отворен политички спор, па потоа да им го пренесеш тоа на твоите сограѓани - мои сонародници кои немаат допирна точка со тие 2 термина. Пукаат цени за катастрофални сместувања, 3 пати ми ја имаат оштетено колата само затоа што е Ск таблици, ако можат да те украдат некако тоа ќе го направат со огромно задоволство, угостителство катастрофа, плажи катастрофа, а свесни се дека ако не се скопјанишчана нема да имаат леб да јадат зимоска.[/QUOTE]

Nikoj ne se luti na tebe prodadeni dusi otsekogas ce ima i imalo pocnuvajci od zimanje na bg pasosi pa potoa odenje na odmor kade ti velat deka ne te sakaat itd itd ...
Jas so kogo i da razgovarav mi velea deka poubav odmor od Turcija nemaat pominato i Britanskite turisti nema ovaa godina da odat vo Grcija oti im e skapo ama Makedoncite eh nie sme poseben narod ....

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ovaa inforamacija ne bila samo novinarska patka, 98% ( osim ja ) site kolegi i komsiski firmi ke idat u grcka. Nesto nije u redu :tv:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Се лутиш на мене, а на владата кога ти ја продаде окта на грците не се лутеше? Сега секојдневно и јас и ти даваме по минимум 200 ден за бензин на грците! Или си некое од тие партиските обоени човечиња и ти го програмираат мозокот?

@ ohridmkd - не метам граница, ниту некогаш сум метел, луѓето што сум ги сретнал во Грција се претежно луѓе кои се бават со туризам и биле многу фини со мене и никогаш не ми рекле ФИРОМ туку напротив многу од нив велеле и тоа е Македонија и ова е Македонија, што е и нормално бидејќи зависат од туристите!
Додека пак доколку одиш на островите доле луѓето таму воопшто не се замараат и не ги интересира Македонија.
Се додека имам убаво искуство со посетите на Грција, ќе одам таму и ќе ги трошам парите, кога тоа ќе се смени тогаш ќе престанам да одам. Ако сакаш можеш слободно да дојдеш со мене во Грција да видиш што значи туризам и гостопримство и покрај тоа што станува збор за 2 различни народа со различен јазик чии држави имаат отворен политички спор, па потоа да им го пренесеш тоа на твоите сограѓани - мои сонародници кои немаат допирна точка со тие 2 термина. Пукаат цени за катастрофални сместувања, 3 пати ми ја имаат оштетено колата само затоа што е Ск таблици, ако можат да те украдат некако тоа ќе го направат со огромно задоволство, угостителство катастрофа, плажи катастрофа, а свесни се дека ако не се скопјанишчана нема да имаат леб да јадат зимоска.

ohrigjani se nekogas teski seljaci, si znajme nie ohrigjanki najubo, ama...

si se prasal deka mozit vaseto seljacko arogantno percenje "ja sum od skopje, MA" e krivo sho vi gi krset nosojte ponekoas i vo Ohrid i vo drugi gradoj?

okolu temava i obidive na srpcevo da prikazit neshto sho go nemat...

i Bugarija, i Turcija, i Albanija se poeftini!!! za Ohrid da e pram muabet!

Del od Hrvatski Jadran e isto poeftin nego Grcija, a ne sum zapoznata so cenite vo Italia.

...

od kade informacija za cenite`?

bese vo agencija i ti rekoja deka grcija e najeftina poslednive nekolku godini?

ako da, vo koja agencija?

sakam izjava zaverena na notar od taa agencija
inace, imat Makedonci koi mozet da si dozvolat da odat na letuvanje i vo juzna amerika i bilo kade na svetov, i nemat nikakvi problemi so vizi, pa pak idat vo Ohrid i Makedonia.

ama trebit nacionalna svest za to

Член од
26 февруари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
А бре патриоти... јас лани бев на одмор во халкидики - полихроно. Па нели и тоа беше некогаш дел од Македонија? Јас си одам во мое место. Јас уствари не ни излегувам од државата. Нели егејска Македонија е ''наша''??

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
А бре патриоти... јас лани бев на одмор во халкидики - полихроно. Па нели и тоа беше некогаш дел од Македонија? Јас си одам во мое место. Јас уствари не ни излегувам од државата. Нели егејска Македонија е ''наша''??

Ако си им оставал пари на *егејци* ок е =)

Ке се лажеме ? :D

Нема везе брат , твој избор како и да е 8=) НА нас *анти-грци* ни останува да ги плукаме грчиштата =)

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Супер! Можеш и да се преселиш таму. :tapp:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
abe stvarno moite komshii makedonci mi kazuvaat deka ke odat vo grcija!!

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Се лутиш на мене, а на владата кога ти ја продаде окта на грците не се лутеше? Сега секојдневно и јас и ти даваме по минимум 200 ден за бензин на грците! Или си некое од тие партиските обоени човечиња и ти го програмираат мозокот?

Се додека имам убаво искуство со посетите на Грција, ќе одам таму и ќе ги трошам парите, кога тоа ќе се смени тогаш ќе престанам да одам. Ако сакаш можеш слободно да дојдеш со мене во Грција да видиш што значи туризам и гостопримство и покрај тоа што станува збор за 2 различни народа со различен јазик чии држави имаат отворен политички спор, па потоа да им го пренесеш тоа на твоите сограѓани - мои сонародници кои немаат допирна точка со тие 2 термина. Пукаат цени за катастрофални сместувања, 3 пати ми ја имаат оштетено колата само затоа што е Ск таблици, ако можат да те украдат некако тоа ќе го направат со огромно задоволство, угостителство катастрофа, плажи катастрофа, а свесни се дека ако не се скопјанишчана нема да имаат леб да јадат зимоска.
E pa veke koga opisa kako dobro si primen tamu eve jas ke ti kazam za moeto iskustvo od pred nekolku godini: Na odmor ne odev ama sakav da pravam remont na motor od mercedec pa kaj nas delovite mi izgledaa skapi resiv da odam za grcija pa otamu licno da si kupam, mislejki ke me fati poeftino. Kako roden vo Avstralija poseduvam avstraliski pasos i rekov ke go koristam za da ne me ebavaat so viza posto jas grcka viza tesko ke dobijam,i koga op na granica vikaat " daj drugi dokumenti" koj drugi vikam ? toj prodolzuva ''drugi drugi da vidam tatko ti " (sakase da vide kaj e roden tatko mi) a be koj drugi vikam ti normalen si ili ne, jas ne ke nosam torba so dokumenti da ti kazam za dedo mi koga e roden. prodolzuva "odi vo amasada neka ti dadat viza i dojdi ke te pustam." Ja svrtivme kolata i nazad doma, ni delovi se vidoa ni giro ni tebe tamu te vidov kafe da pieme.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
151
Поени од реакции
12
Ne be ti si heroj, samo ajde kazi kakvo e custvoto koga metis na granica i koga te vikaat firomec, ili ti mozda tamu se prestavuvas srbin pa imas privilegii.
E pa veke koga opisa kako dobro si primen tamu eve jas ke ti kazam za moeto iskustvo od pred nekolku godini: Na odmor ne odev ama sakav da pravam remont na motor od mercedec pa kaj nas delovite mi izgledaa skapi resiv da odam za grcija pa otamu licno da si kupam, mislejki ke me fati poeftino. Kako roden vo Avstralija poseduvam avstraliski pasos i rekov ke go koristam za da ne me ebavaat so viza posto jas grcka viza tesko ke dobijam,i koga op na granica vikaat " daj drugi dokumenti" koj drugi vikam ? toj prodolzuva ''drugi drugi da vidam tatko ti " (sakase da vide kaj e roden tatko mi) a be koj drugi vikam ti normalen si ili ne, jas ne ke nosam torba so dokumenti da ti kazam za dedo mi koga e roden. prodolzuva "odi vo amasada neka ti dadat viza i dojdi ke te pustam." Ja svrtivme kolata i nazad doma, ni delovi se vidoa ni giro ni tebe tamu te vidov kafe da pieme.
No comment!

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
znaev deka ke se fatis za toa i zatoa go napisav, ama toa ne zanaci da begas od temata, ocekuvav da kazes nesto za odnosot na grcite posto mojot primer ne edinstven, ima iljadnici a mozda ti toa ne sakas da gi gledas pa igras glavna uloga vo filmot " toj me pluka a jas toa go sfakam kako da vrne dozd".

Член од
14 ноември 2008
Мислења
151
Поени од реакции
12

si se prasal deka mozit vaseto seljacko arogantno percenje "ja sum od skopje, MA" e krivo sho vi gi krset nosojte ponekoas i vo Ohrid i vo drugi gradoj?
Никој не спомна носови кршење, збориме за туризам.
А ако јас сум од Скопје, ма е проблем за охриѓани тогаш сте поголемо лајно и од грците, они барем имаат причина да не го сакаат Скопје.
Ако сакате да развиете туризам, кога ќе ти каже некој јас сум од Скопје, Берово, Кучково, Шутка.... ма ќе знаеш да му вратиш со Добредојдовте во Охрид а не со пукнат нос
Доколку така се однесувавте можеби и немаше сите плажи, кафичи и дискотеки во Охрид скопјани да ви ги држат летоска!

znaev deka ke se fatis za toa i zatoa go napisav, ama toa ne zanaci da begas od temata, ocekuvav da kazes nesto za odnosot na grcite posto mojot primer ne edinstven, ima iljadnici a mozda ti toa ne sakas da gi gledas pa igras glavna uloga vo filmot " toj me pluka a jas toa go sfakam kako da vrne dozd".
Што да ти кажам за односот напишано е се погоре, врати страна две назад и прочитај!
Со Грците имаме отворен конфликт но досега моето лично искуство со нив и кај нив е многу позитивно и ќе одам во Грција се додека тоа е така. Тебе ако не ти е таков случајот не оди бре, кој те тера, ама не плукај тука по другите, зашто и ти си покакан!
И ако уште не ти е јасно незнам како да ти објаснам .... еве ти од Охрид си и на форумов ме плукаш зошто сум одел во Грција на одмор, а кога ќе дојдам кај тебе во Охрид на одмор ме третираш полошо отколку они што ме третираат!
Сфати бре дека повеќето од луѓево во државава не се замараат со политика, 45% не ни гласаат, има луѓе кои ќе одат во Охрид на одмор затоа што им се допаѓа таму а не зашто патриотчињата со испран мозок велат НАШ Е ОХРИД ОДЕТЕ ТАМУ, исто и за Грција... секој со своето искуство. Метење граници, плукање .... тоа додека не видам сам не верувам... на платени војничиња што шират нечија агенда.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421

okolu temava i obidive na srpcevo da prikazit neshto sho go nemat...

inace, imat Makedonci koi mozet da si dozvolat da odat na letuvanje i vo juzna amerika i bilo kade na svetov, i nemat nikakvi problemi so vizi, pa pak idat vo Ohrid i Makedonia.

ama trebit nacionalna svest za to
За ова си грешка, јас од основно наваму одам секоја година (без 2-3 години постојано сум таму) во Охрид и досега ниеднаш не сум имал проблем со охриѓани. Односот кон туризмот порано им беше терсене во смисол штедење бојлер, недавање одредени продукти за хигиена и слични цаки, но со тек на време се развија (не сите, но повеќето од нив) во вистински даватели на туристички услуги-професионалци. По ништо лани газдарицата не ме одвои (оти сум од Скопје) од другите гости од Кавадарци, Тетово... Проблемот порано со скопјани беше друг, повеќето вили, повеќето добри населби беа воглавно окупирани од скопски викендаши со свои викендици, па љубомората си го направи своето.
И ако се перчи човек, не само Скопјани во Охрид или Охриѓани во Скопје..., во секој град може да добие што не треба. Нормално однесување никаде не се санкционира ниту резултира во тепање, како од домаќинот, така и од гостинот. Али не ми се десило во Охрид да не кажам од каде сум, од Скопје...за разлика од идењето во грција кога морав да си кријам држава уште на граница. А посебно со газдата маџир. Затоа и само еднаш отидов таму.

Секој со свое...различно искуство и поимање за туризмот :)

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
tomislav1978;2582040 [B напиша:
„Месец јуни е скоро цел продаден за Грција дефинитивно најмногу годинава, за разлика од минатата, Грција најмногу.[/B]

...:tapp::tapp::tapp:
Абе лугево масовно ке отидат да лобират и преговараат околу името со нашиот јужен сосед, па зошто да не искомбинираат и со еден годишен одмор....................

Kajgana Shop

На врв Bottom