Група Ф (Италија, Парагвај, Нов Зеланд, Словачка)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Боби[Мкд];3630445 напиша:
Значи кога иде еден тренер си има филозофија да направи кохезија во тимот. Пошо има играчи кои играат во различни клубови и се скарани помеѓу себе за време на првенството. И сега тој низ квалификациите ствара една солидна екипа, која не ја менува пред светското без разлика дали Касано имал добра сезона, пошо било какви измени може да направи раздор во екипата(гледај-Франција)...

И во најчести случаји тренерите избегаваат во тим да земаат ментални случаи како Касано и Балотели пошо ќе ја поебат цела репрезентација. :)
Касано и Балотели со кој се скарани?
Како ќе направат раздор, па Касано моли за да игра сигурно нема да отиде во репрезентација да прави раздор, исто и Балотели...
Значи по твојава логика треба да има играчи само од Јувентус?
Кога играш за репрезентација играш за својата земја, ја претставуваш својата земја, ривалствата од клубовите се забораваат!!!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Во последниве недела дена едно 3-4 души сретнав што не знаеа разлика меѓу Словенци, Словаци и Словени. Се надевам на форумов се чисто технички грешки (збунки од типот на „кој со кого беше во група“).

Ако Италија има проблеми со Нов Зеланд нека извршат хара-кири во кабина. Парагвај - Словачка би требало да е интерсно резултаткси барем, очекувам Парагвајците да победат минимално.
Немаше пенал за Италија - невер евер се суди тоа. Ако се судат такво на секој наптпревар ќе има по 5 пенали. Најискрено се надевам дека ќе испаднат по групи зоѓто ама баш ништо не покажаа. И не прогнозирав и не очекував нешто од нив пред СП ама ова веќе е жива мизерија.

И браво аз Нов Зеланд. Голманот беше ѕвер!

M

Mario Gómez

Гостин
Касано и Балотели со кој се скарани?
Како ќе направат раздор, па Касано моли за да игра сигурно нема да отиде во репрезентација да прави раздор, исто и Балотели...
Значи по твојава логика треба да има играчи само од Јувентус?
Кога играш за репрезентација играш за својата земја, ја претставуваш својата земја, ривалствата од клубовите се забораваат!!!
Финтата е што не беа вклучени во квалификациите, и неможе само за првенството да ги земе. Ќе треба да избаци некој друг Губенташ па после ќе се налутат другите пошо се мнозинство. Али и се тоа зависи од тренерот, во италија имало секогаш тешки карактери и идиоти ко Тоти, Касано па и сеа Балотели и многу тренери несакаат да работат со такви играчи.

Секоја репрезентација се соочува со такви работи, убаво е што има конкуренција за тие 23- места. Еве и јас лично не сум задоволен од изборот на играчи на Германија, ама без разлика дали се тоа повеќе играчи на Вердер или Шалке јас пак би навивал за нив.

Оваа Италија за да смени нешто треба цел костур да го мења, многу да се подмлади со свежа крв. Сантон, Балотели, Џовинко, Ранокија и други таму таленти. Ова е засега максимумот.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Немаше пенал за Италија - невер евер се суди тоа. Ако се судат такво на секој наптпревар ќе има по 5 пенали. Најискрено се надевам дека ќе испаднат по групи зоѓто ама баш ништо не покажаа. И не прогнозирав и не очекував нешто од нив пред СП ама ова веќе е жива мизерија.

И браво аз Нов Зеланд. Голманот беше ѕвер!
Ама Де Роси му побегна на тој и овој од позади го тегнеше за дрес,како да нема пенал за тоа?а и без пеналот ќе извадија некако нерешено али мн слабо изиграа,со Парагвај супер играа а со Нов Зеланд тапа,ја мислам ќе стигнат до 1\4 .

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Да не беше пеналот Нов Зеланд на Италија ќе и кажеше АРИВИДЕРЧИ.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Боби[Мкд];3630579 напиша:
Финтата е што не беа вклучени во квалификациите, и неможе само за првенството да ги земе. Ќе треба да избаци некој друг Губенташ па после ќе се налутат другите пошо се мнозинство. Али и се тоа зависи од тренерот, во италија имало секогаш тешки карактери и идиоти ко Тоти, Касано па и сеа Балотели и многу тренери несакаат да работат со такви играчи.

Секоја репрезентација се соочува со такви работи, убаво е што има конкуренција за тие 23- места. Еве и јас лично не сум задоволен од изборот на играчи на Германија, ама без разлика дали се тоа повеќе играчи на Вердер или Шалке јас пак би навивал за нив.

Оваа Италија за да смени нешто треба цел костур да го мења, многу да се подмлади со свежа крв. Сантон, Балотели, Џовинко, Ранокија и други таму таленти. Ова е засега максимумот.
Се согласувам, требаше да ги земе уште за квалификации, тоа му е грешка од почеток...
И дефинитвно треба да се менува и ќе се менува генерацијата, имаат надежни фудбалери....

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Не секогаш селекторот ги зима со себе најаките и оние кој најмногу се покажале во сезоната... во Бразил, во Аргентина, во Франција па и Англија фалат многу поише луѓе кој заслужиле да играат на СП па ги нема.
Јас не памтам Италијаните да имале потапа одбрана од оваа, барем од оние интернационални мундијали кој сум ги прател.

Со ваква срање од игра сигурно не заслужуваат да продужат даље, но ни Зеланд, ни Словачка не прикажаа игра со која ќе ја емулираат онаа на Италија.... имаат жар во себе но во пракса не им иде некако.
Италија и Зеланд да си ги сменеа местата ќе ги реметевме Зеланд... и во двата меча одиграа подобро од опонентот но не доволно за победа, исто ко и Англичаните... но со една добра партија наспротив Словачка ќе изборат пласман за понатака и секако дека ќе биде сосема заслужено бидејќи ко што кажав апсолутно никој не се наметна како фаворит кој беспрекорно ќе ги измеле противниците, Италија ете беа сметани како главни у група али слабо делуваат.

можеби тактизира Липи, таа варијанта ми е поише за верување, ги посака среќата да ги ждрепне со доста послаби репрезентации па можат да си дозволат ерори... истото важи и за Англичаните... Липи и Капело можат да одиграат натпревар на резултатска база и да го постигнат она што го наумиле.
не ми е сватливо како е можно после доста успешните квалификации низ кој поминаа, да прикажат вакви бледи исходи... а дадоа се од себе баш во овој момент да блеснат!

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Да не беше пеналот Нов Зеланд на Италија ќе и кажеше АРИВИДЕРЧИ.
иииииииииииииииии ... да имаше баба ти кур , дедо ќе се викаше или пак да не те родеше мајка ти светов ќе беше подобро место за живеење ... што ти одговара повеќе ? или ова за пеналот најреално е :tv:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
видовме како завршија италијаните,а зеландите ги јаде неискуството-не смееше да тргачи дечкото,а судијата баш тој момент го виде,а пошто беше сигурен му додели и жолт картон за која ситуација немаше ни примедби ни ништо од зеландите....проблем беше што италија не успеа да пронајде пат до победата додека зеландите има само една шанса до крајот.....џабе ќе зборуваме,меѓутоа италија го врви патот по старо и нема ништо ново-патот по кој стигнува до врвот речиси на секое големо натпреварување....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Денес во групава очекувам први две позиции за Парагвај и Италија. Да нема изненадувања Парагвај би победил со Нов Зеланд.

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Денеска ја лупнав Словачка волкав 1 у кладилница ,ич муабет не правам Италијаните губат денеска па што сака нека е ,ќе им биде наплатено што на двапати среќно се извадија од порази

F

FuckYouAll

Гостин
Денеска ја лупнав Словачка волкав 1 у кладилница ,ич муабет не правам Италијаните губат денеска па што сака нека е ,ќе им биде наплатено што на двапати среќно се извадија од порази

Со 50 денари???

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
уф,колку ми е жал што уште ќе бодат очи овие жабариве....:tv:

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
^Додади уште една 0 :) ,и уште толку за пиво и грицки и уште да изгуби Италија денеска бесценето :)
Или пак нека завршат втори па Ван Перси и компанија да им објаснат некои работи во 1/8 финале ...:tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom