Група Е- Втора фаза

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ајде уште пораз со Шпанија и Турција и нека се пакуваат. А ние да бидеме први и у 1/4 со Турција, колку убаво звучи :D
Нема шанси после ова соШпанија друга песна ќе биде плус Турција скоро сигурно ја тепаат. И не знам од кај тоа дека со Србија ќе играме како тргна работава може и со Литванија да играме што ќе биде најглупо.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Екипо, ќе кршиме ли кичми утре?! :cool:
И вака без кошарка не ја бива мајке ми.... се улежавме многу - ни спаднаја стомаците :D
--- надополнето: Sep 7, 2011 9:16 PM ---
Преземен текст:
„ Здраво, се викам Војдан Стојановски и сум 4-то одделение во училиштето Народен херој Бо Мекејлеб во Тетово“, а се прашувам колкав е коефициентот Мекејлеб да добие улица или училиште со неговото име во Македонија? 1,02 или 1,05? А, што мислите за специјалниот ајвар или некоја врста на пиперки? На пример, „Црвена лута Лестеровка пиперка“. Добриот Бо така ги уништуваше противничките играчи во Балканската група, што на моменти тој ми изгледаше како Ален Ајверсон на паркетот.

Во Партизан и денеска ќе ви кажат дека Бо не може да организира одење во супермаркет, а камоли игра, но неговата способност со првиот чекор да ја „сруши“ одбраната, едноставно е без конкуренција. Она што е најдобро, Мекејлеб не игра за својата статистика, туку го придвижува целиот тим. Перо Антиќ скока како Мозес Мелоун, Чековски мава тројки, а дури и Тодор Гечевски не покажува знаци на годината во која е роден. Македонија е во транс, многу лесно можат до четвртфиналето. Меѓу другото, Грците беа така демолирани кои дури после поразот ја затворија границата. Не е лошо за момчето кое на колеџ со своите 180 сантиметри играше крило, напиша во својата колумна меѓу другото кошаркарскиот коментатор Един Авдиќ.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Нема шанси после ова соШпанија друга песна ќе биде плус Турција скоро сигурно ја тепаат. И не знам од кај тоа дека со Србија ќе играме како тргна работава може и со Литванија да играме што ќе биде најглупо.
Неможеш уште од сега да предвидиш со кој ќе играме затоа што многу е рано, тоа дури последно коло ќе дознаеме, освен ако не ја предвидуваш иднината па да стварно играме со Литванија.
Шала :)
Сега за сега со сите може да играме а пред почетокот на последното коло ќе има две опции. :)

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
На Литванциве едноставно све им тргна од рука. Но нема место за разочарење, и покрај одличниот шут на литванците и нашата лоша реализација на слободните бацања, како и неколкуте зицери, непотребните технички грешки успеавме да дадеме 90 коша. Имам надеж дека можеме до финале. Дуда ќе треба да стегне некоја карика, и све ќе биде ОК.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Па да му е*ам, овие Литванија стално се посебно напалени против Србија (слично како Хрватска - никаде ги нема, ама со Србија ќе играат “егал“ утакмица). Почнаа со одличен шут за три, кога се обидоа да го бранат Србите, почнаа со одличен пик енд рол... Кога и тоа се обидоа да го бранат, овие продолжија со прецизен шут од наскок од полудистанца. Реално, Србија е лимитирана играчки, не се доволно брзи во одбраната да бранат некои ситуации (Перовиќ, Мачван, Савановиќ, па и Кешељ слабо брани)...Но, дека Литванците добро ги играат тие комбинации не е ништо ново; впрочем, кога слабо (читај: нормално) шутираат, обично и губат.

Многу работи би сменило присуството на само двајца играчи: повредениот Величковиќ и “скараниот“ Миличиќ кој веројатно нема ни да дојде додека е Ивковиќ селектор (ако и тогаш). Со нив ќе можеше да се оптеретат Литванците под кошот (колку само направи Крстиќ сам), па и пик енд ролот веројатно подобро би го бранеле... Но, тоа е тоа. Со Турција е, според мене, 55%-45% за Србија, и ако тоа се добие, тоа би бил пласман во четврт и, веројатно, полуфинале. Со Шпанија ептен тешко, но не и невозможно, а уште помалку небитно, пред се заради моралот.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Што стана со Литванците бе, 70% шут имаат, браво... На ваква игра на Литванците, неможеш да се одбраниш, максимално расположени и понесени од 10 иљадната публика, голема предност е тоа... Ништо не е загубено, Германија е во аут, со Турција ќе се решава за пласман во 1/4 финале, последно коло, мада ништо чудно и да се победи Шпанија, денеска и не одиграа баш сјајно...

Мали се шансите ние да завршиме први во нашата група, само победа над Грузија утре, другото се ќе биде еден голем плус, ако успееме да победиме со Русија или Словенија... Мислам дека сите четири селекции од оваа група се со големи шанси да се пласираат во полуфиналето... Дај Боже да грешам, па Македонија да се најде таму, ама ако вкрстиме со Шпанија или Франција, ќе биде екстремно тешко, само Среќа да не служи... Мислам дека од оваа група, Македонија може да се надигрува со Литванија, нема ваљда секој ден да погодуваат како денеска, а многу мали се шансите да завршиме први во групата па да се паднеме со Србија или Турција...
--- надополнето: Sep 8, 2011 2:00 AM ---

Ајде, тепаме Турција и идеме у четврт финале.
Абе отпадна селекцијата што беше кадарна за медал... Зар не е рано? Или не ти се зборува многу за тоа, Србите се интересни оти загубија, а? Ама Србија има големи шанси за пласман во 1/4 финале... adios Deutschland (y)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Боби МКД ли беше пропагатор на Германија?

В

Вори

Гостин
Само да не изгуби Србија, депресија ќе го фати Игорче, и срце може да го стрефи, кој ќе не смее послем?
--- надополнето: Sep 7, 2011 6:52 PM ---

Се шегуваш?
Литванците се фантастични шутери и кога ќе им тргне не постои одбрана која ќе ги сопре.
Хах,сега сите се воодушевени од шутерското издание вчера.Ама добро.Ќе паднат како круши.Ќе изгубат и од Франција и од Шпанија и нема да се квалификуваат во 1/4 финале.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Хах,сега сите се воодушевени од шутерското издание вчера.Ама добро.Ќе паднат како круши.Ќе изгубат и од Франција и од Шпанија и нема да се квалификуваат во 1/4 финале.
Па нели Шпанија веќе ја победи Литванија во првите групи :cautious:

В

Вори

Гостин
Чекај сега и мене ме збуни.Мислам дека не играа,нека ме поправи некој.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Абе што не е јасно, Франција, Шпанија и Литванија се во 1/4 финалето, од Србија и Турција ќе зависи кој ќе биде последен патник, од нивниот меѓусебен дуел во последното коло :D

Член од
25 ноември 2010
Мислења
292
Поени од реакции
84
Koj мерак ми се направи што си изгубија србите вчера, мерак посрани да ги гледаш, според мене србите посрани нема ни да ја поминат групава ... Типувам на уште две победи на литва до крај ... па да го заземат првото место некако ... 10000 публика не е малце ... си го прави своето ... Конечен пласман Литва Франција Шпанија Турција ... Што значи дека турциве ке ги земат србиве, ауу мераци ауу

Член од
4 јануари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
79
predhodniot moj post kazav deka mecot so Srbija na Litvancite e prosto perfekcija vo napadot (i ne zatoa sto izgubi Srbija nekoj ke go protolkuva taka.....pristrasnost drn drn !!!!)

zatoa od oficijalnata strana na eurobasket 2011 denes odlicen post za napadot na Litvancite ova EURO preku mnogu brojki i statistika i zosto treba da se plasat drugite timovi od nivnite rekordi !!!!!!!

(P.S FIBA mi go ukradoa postot ama barem dobro go prevele na angliski jas da ne se macam !!!! :pos: )
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lithuania's 100-90 victory over Serbia on the last game of Day 1 in Group E was the best offensive performance of a team at EuroBasket 2011, in several aspects.
It also provides us with a good chance to examine just how good Lithuania's offensive performance in this championship is so far.
There are some offensive statistical categories that aren't always positive, like "3 Pts Field Goals Attempted", or even the made shots that come with low accuracy.
So far, Lithuania combine not only great scoring numbers but, more impressively, they do so with the best accuracy.
Here's a summary of just how well the Lithuanian offense looked on Wednesday night against Serbia, and in general.
- Lithuania set a new scoring record at EuroBasket 2011 by reaching 100 points in the win over Serbia.
- Lithuania is the first team to score in triple digits.
- The second and third place for most points in a single game also belong to the host team. The teams ranked in 4th to 7th spots reached their high tallys only after overtime.
- Lithuania tops the championship with most Points per Game.
- They scored in 60% from the floor against Serbia, which is the third best performance in terms of shooting percentage in this championship.
- The hosts also hold the first and second spots in the same category thanks to great performances in the Preliminary Roun.
- Lithuania shot 55% from three-point range against Serbia, the sixth best 3-Pts Field Goal Percentage in a single game(tied with Russia).
- Lithuania also hold the top spots in the same category (against Portugal and Great Britain).
- Lithuania scored in 63% inside the arc, which makes "only" the Top10 in 2-Pts Field Goal Percentage.
- Lithuania do hold the best 2 Pts Field Goal Percentage in EuroBasket 2011 with no less than 78.4% in the win over Poland.
- Lithuania lead EuroBasket 2011 with 3 Pts Field Goal Percentage by shooting an amazing 50% from three point line as a team. The second best is Germany way behind with 39.6%.
- Lithuania also lead the tournament in 2 Pts Field Goal Percentage with 58.9%. The follow up, among the teams that are still playing, is Turkey with 55.4%.
- Lithuania also lead, as expected, the Field Goal Percentage ranking with 56.5% and stand way above the second - France who reached 50.1%. No other team makes over 50% from the floor.
- Lithuania, if it's not enough, also lead the tournament in assists with 20 per game.
- Lithuania didn't fall under 60% from the field at any point during the game. They had 65% after one quarter, 69% at the half time break and 61% after three quarters.
- Lithuania didn't drop from 61% inside the arc throughout the entire game. They had 67% after one quarter. 68% at the half time break and 61 after three quarters.
- Lithuania was on fire from the arc in the first three quarters. They hit three out of five in the first ten minutes, climbed to a huge seven in 10 at the break and entered the last quarter after scoring already 10 three pointers in 16 attempts (63%).
- Mantas Kalnietis scored five three pointers in this win and improved his record in FIBA Europe competitions by two made three-pointers. In club competitions with Zalgiris Kaunas, he's made five three-pointers in one game just once, and that game went to overtime.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.eurobasket2011.com/en/coid_UYuSfq4ZH1kA1anht-5543.articleMode_on.html

ednostavno koj i da beshe tim vo toj duel protivnik na Litvanija nemashe mnogu da smeni................Litvanija kako da igraa za ZLATO toj duel............

druga interesna rabota koga e domashniot teren vo prashanje i Litvanija i euro 2011 ........eve zosto =>

.......primer...........vo podgotvitelnite prijatelski utakmici za euro 2011 koi se igraa megu Spanija i Litvanija na

13.08 (vo Malaga) http://www.youtube.com/watch?v=qLVHmT6CJB8
highlights
i na 18.08 Litvanija http://www.youtube.com/watch?v=BIyqVJLg5JY&feature=related sado mazo na Spancite vo tekot na cela utakmica i toj fenomalen pick and roll
i vooedno taa beshe i kako promocija i otvarawe na novata arena Kaunas (promo mec)........vredi da se vidi videoto !!!!!!!!!

.......prvata Vo Spanija ja igubija Litvanija so vo tekot na celiot mec vodstvo na Spancite..........ama zatoa vtorava samo nekolku dena na domshen teren toa beshe utakmica slicna po perfomans na ovaa so Srbija i Spancive bea pregazeni ............nemokni ......sosema podrugo svetlo ............i oni isto taka nemaa mnogu izbor toj mec.................
mecto zavrshi 88 - 76..............ili

ednostavno i protiv Spanija i Srbija Litvancite dadoa po 90 poeni prosek so kazuva za nivniot napad..........a Srbija i Spanija ne se zaebancii kako timovi (barem na hartija)
po pogled na odbranata i generalno gledano

zarem Turcite da ne bea tolku fenomenalni vo Istanbul 2010.......????????!!!!!!!.............drapaj si GZO ........no go iskoristija domasnhiot teren do maksimum !!!!!!! i Tanjevic si zavrshi rabota !!!!!!.......protiv amerikancite i ne mozeshe mnogu terenot da im pomogne ama protiv Srbija beshe mnogu biten vo polufinale (kako zavrshi i koj trebashe realno da tepa ne navleguvam....imashe greshki na dvete strani ) so ogled deka beshe mnogu tesen mec i zavrshi so 1 razlika!!!!

e sega ovaa godina izgleda domashniot teren kaj Litvancite ke bide ushte posmrtonosen od Istanbul !!!!!!!!!!!!!!
--- надополнето: Sep 8, 2011 4:36 PM ---
i koga mislevme deka Litavanija e samo sut za 3 dojde

Jonas Valančiūnas - "deteto" momentalno so 19 godini kaj seniorite Litvanija (gasol e ligus so brada !!!!!)

Jonas Valanciunas will land in NBA in 2012

Jonas Valanciunas will arrive in NBA in 2012. The Lithuanian center reached an agreement with Lietuvos Rytas for his buyout and will be albe to join Raptors who selected him in the 2011NBA Draft.

ushte rano rano si ja fati seriozno rabotata detevo

samo del od negovata dominacija i uspesi !!!!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Jonas_Valančiūnas
---------------------------------------------------------------------
Jonas Valančiūnas (born May 6, 1992) is a Lithuanian professional basketball player, currently playing for BC Lietuvos Rytas. He is a member of the Lithuanian national basketball team. Valančiūnas was selected by the Toronto Raptors with the fifth overall pick in the 2011 NBA Draft.

Valančiūnas made his debut for the Lithuanian national basketball team in the 2008 FIBA Europe Under-16 Championship in Italy. He dominated throughout the tournament, averaging 14.3 points, 11.1 rebounds and 2.3 blocks in 23.5 minutes of action. His team went on to win the gold medal and he was chosen as the MVP.[2]
Two years later, Valančiūnas led Lithuania to another gold medal. Lithuania dominated in the 2010 FIBA Europe Under-18 Championship held in Lithuania. Valančiūnas averaged 19.4 points, 13.4 rebounds and 2.7 blocks, and was voted as the MVP.[3]
Valančiūnas was also a member of the Lithuanian Under-19 basketball team, which competed in the 2011 FIBA Under-19 World Championship in Latvia. He led his team to capture the gold medal, averaging 23.0 points, 13.9 rebounds and 3.2 blocks in 31 minutes of game action. He was later named the tournament MVP. Valančiūnas scored 36 points in the gold medal game against Serbia, which was the highest points scored in a game by any player in the tournament.[4] To this date he is the only player to achieve an MVP and Gold Medal in all of his FIBA U-tournaments.
He will participate in EuroBasket 2011, held in Lithuania from 31 August to 18 September. He debuted for the team against the Czech national basketball team, leading all players in scoring and rebounds with 26 points and 11 rebounds.

----------------------------------------------------------------------

sado mazo videa

All Valančiūnas points (26pts, 11rbs) against Czech Republic [2011.08.06]

http://www.youtube.com/watch?v=suPDsYh2KHU&NR=1

Jonas Valančiūnas 36 points vs Serbia full highlights (FIBA WC U19 Final 2011) MVP na tunirot zlato Litvanija

http://www.youtube.com/watch?v=lCMXxQGhGzQ&feature=related

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom