- Член од
- 4 јануари 2008
- Мислења
- 173
- Поени од реакции
- 79
abe problemot e sto sekoja faza si e prikazna sama za sebe (odnosno treba da bide ako veke i zborime za organizacija na turnir po FAZI ) i kako takva treba da se razgleduva.....odnosno ne treba da se meshat rezultatie po fazi........NIKAKO........prva faza igra po grupi i sekoj so sekogo i tuka ima kosh razlikata uloga i ima smisla da bide prifatena vo slucaj vo faza 1 vo borba za 3 mesto da se javi triagolnik......Групите Е и Ф се групи кои ги даваат четвртфиналистите, предходните групи се еден вид филтер (претквалификации). Тоа значи дека во групите Е и Ф има по 6 репрезентации кои на крајот сите ќе одиграат меѓу себе, и нивните натпревари се земаат како релевантни. Натпреварите со екипите кои испаднале не се земаат во предвид затоа што тој циклус е завршен.
Така е замислен системот. Додека не го вратат стариот и од група дирекно да се иде во четврфинале, тоа е...
.....ovaka e sistem ne se znae koj jade koj pie.......i se kosi so site zakoni na matematikata - LOGIKATA.............
po grupi odea po 3 reprezentacii ama nosea poeni samo vo odnos na drugite 2 repezentacii ......t.e se zimaa.........fino ........zatoa i germanij imashe 2 a srbija 3 kako prednost poradi megusebniot duel.........i toa veke e zavrshena prikazna ...............odime faza 2 ..........gurpa E............i sega jasno e........prvite 4 odat ponatamu i ne ni e gajle za reluztatite od minatat gupra.......toa e veke vkalkulirano...........!!!!!!
zatoa glupo e vo ponapredna faza germanija so 2 pobedi da ne odi ponatamu a da odi srbija koja bi imala samo edna pobeda !!!!!!!
i zatoa vikam mojata LOGIKA ......................i voopstho ........sega gledaj ja razvrskata megu litvanija srbija i germanija no ne interesira rzvrskata samo od grup E........
pa site so 7 poeni izramneti.......ama germaija ima 2 pobedi litvanija ima 1 pobeda zaedno so srbija ......pa sledi bidejki se izramenti po pobedi no vo grupa e litva ja tepala srbija i zatoa bez da se gleda rezultat (razlika) prosto germanija i litvanija odat ponatamu...............
znaci geldaj na ctvrt finale ko naredna faza i zemi gi kako faktor samo utakmicite i pobedite megu timovite od predhodntat faza.....t.e E.........no ne i pred E...po grupi.......
kako sto beshe i razvrskata megu france germanij i srbija za u E>>>>>>>>PROSTO
ova mi ispaga iskreno smeshno primer da se definira zlaten medal pozlaten i najzlaten......zavisno od razlikata !!!!