Група Е- Втора фаза

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јануари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
79
Групите Е и Ф се групи кои ги даваат четвртфиналистите, предходните групи се еден вид филтер (претквалификации). Тоа значи дека во групите Е и Ф има по 6 репрезентации кои на крајот сите ќе одиграат меѓу себе, и нивните натпревари се земаат како релевантни. Натпреварите со екипите кои испаднале не се земаат во предвид затоа што тој циклус е завршен.

Така е замислен системот. Додека не го вратат стариот и од група дирекно да се иде во четврфинале, тоа е...
abe problemot e sto sekoja faza si e prikazna sama za sebe (odnosno treba da bide ako veke i zborime za organizacija na turnir po FAZI ) i kako takva treba da se razgleduva.....odnosno ne treba da se meshat rezultatie po fazi........NIKAKO........prva faza igra po grupi i sekoj so sekogo i tuka ima kosh razlikata uloga i ima smisla da bide prifatena vo slucaj vo faza 1 vo borba za 3 mesto da se javi triagolnik......

.....ovaka e sistem ne se znae koj jade koj pie.......i se kosi so site zakoni na matematikata - LOGIKATA.............

po grupi odea po 3 reprezentacii ama nosea poeni samo vo odnos na drugite 2 repezentacii ......t.e se zimaa.........fino ........zatoa i germanij imashe 2 a srbija 3 kako prednost poradi megusebniot duel.........i toa veke e zavrshena prikazna ...............odime faza 2 ..........gurpa E............i sega jasno e........prvite 4 odat ponatamu i ne ni e gajle za reluztatite od minatat gupra.......toa e veke vkalkulirano...........!!!!!!

zatoa glupo e vo ponapredna faza germanija so 2 pobedi da ne odi ponatamu a da odi srbija koja bi imala samo edna pobeda !!!!!!!

i zatoa vikam mojata LOGIKA ......................i voopstho ........sega gledaj ja razvrskata megu litvanija srbija i germanija no ne interesira rzvrskata samo od grup E........
pa site so 7 poeni izramneti.......ama germaija ima 2 pobedi litvanija ima 1 pobeda zaedno so srbija ......pa sledi bidejki se izramenti po pobedi no vo grupa e litva ja tepala srbija i zatoa bez da se gleda rezultat (razlika) prosto germanija i litvanija odat ponatamu...............

znaci geldaj na ctvrt finale ko naredna faza i zemi gi kako faktor samo utakmicite i pobedite megu timovite od predhodntat faza.....t.e E.........no ne i pred E...po grupi.......
kako sto beshe i razvrskata megu france germanij i srbija za u E>>>>>>>>PROSTO

ova mi ispaga iskreno smeshno primer da se definira zlaten medal pozlaten i najzlaten......zavisno od razlikata !!!!

Член од
26 август 2009
Мислења
215
Поени од реакции
41
Човече дај више ми се смачи да ги читам твоите постови, не е фер па не е фер е ај кажи ми од кој натпревар ке се гледа кош разликата за СРБИЈА ако не го гледаат од тој дуел со Германија. Кога Германија, Србија и Литванија би имале исто бодови. бтв Србија имаше 4 победи во првата фаза а германија 3 ете го тој твој надоместок затоа сега германија ке се мачи повеќе за да има исто бодови со србија и литванија. Ако е за тоа и литванија ке има една победа во новоформираната група, зашто таа би одела напред ??? НЕ Е ФЕР ПА НЕ Е ФЕР ЦЦЦЦ Сега проѓитав викаш да се гледа само дуелот србија литванија . Тогаш кој е ефектот на тие бодови сто ги однесоа Србија и литванија од претходната фаза ?

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
4th case
Germany wins , Serbia wins
triple equality for Serbs, Lithuanians & Germans
up to now we have , Serbia - Germany +11, Lithouania - Serbia +10
so
Serbs are on +1 aggregate
and Lithuanians can afford to lose up to 10 pts.
За ова ти зборев Стручњаку, не исправај криви дрини, фер - не фер... Прво скони па кажи оп... Ајде од мака лупни уште еден километарски пост, искажи ги фрустрациите од Србија... Поздрав

П.С. Кој има број мобилен или е-маил на некој висок член во ФИБА, да му дадат на Стручњакот, да ги изнесе неговите правила, можеби ќе се подразмислат, па ќе ги сменат правилата до Недела :icon_lol:

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Добро бе што толку се расправате кој ке оди понатаму кога ниту Германија ке ја тепа Литванија а уште помалку Србија ке ја тепа Турција

Член од
4 јануари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
79
Човече дај више ми се смачи да ги читам твоите постови, не е фер па не е фер е ај кажи ми од кој натпревар ке се гледа кош разликата за СРБИЈА ако не го гледаат од тој дуел со Германија. Кога Германија, Србија и Литванија би имале исто бодови. бтв Србија имаше 4 победи во првата фаза а германија 3 ете го тој твој надоместок затоа сега германија ке се мачи повеќе за да има исто бодови со србија и литванија. Ако е за тоа и литванија ке има една победа во новоформираната група, зашто таа би одела напред ??? НЕ Е ФЕР ПА НЕ Е ФЕР ЦЦЦЦ Сега проѓитав викаш да се гледа само дуелот србија литванија . Тогаш кој е ефектот на тие бодови сто ги однесоа Србија и литванија од претходната фаза ?
po 100-TI pat go pisuvam ova !!!!!!!!!!!!!

Litvnija bi odela napred prosto zatoa sto pri ist broj na bodovi so srbija litvanija ja tepashe srbija vo grupa E!!!!!!.....sto tuka ne ti e jasno !!!!!!!!!!...............po logicki amin

vo toa scenario germanija ima 2 pobedi,, litvanija po 1 pobeda so srbija no bidejki vo megusebniot duel od faza E litvanija ja tepashe srbbija zatoa i odi ponatamu......se e cisto i logicno bez da se tupi so kosh razlika............i imaat udel utakmicite i prioritet od faza E......ako veke zborime za taka organiziran turnir!!!!!!!!!

GERMANIJA SO 2 POBEDI OD 2 FAZA DA NE ODI A DA ODI SRBIJA SO 1 POBEDA........PO ISTOCKANO AMIN.......ABE EDNOSTAVNO PO ISTOCKANO AMIN..............GERMANIJA IMA POVEKE POBEDI OVAA FAZA I DOI PONATAMU .........PO FER NE MOZE DA BIDE !!!!!!!!!!

zatoa sto ako ima natprevaruvawe po fazi narednata faza ima prioritet i a predhodnata e samo vlez za vo narednata ......toa od sekogash bilo taka............u finale odat poebednicite od polufinale .......a ako oni tepale cetvrt.........se znae koj e redot ............i so ima se objasnuva tuka

da gi citate malku po so vnimanie postovite ke razberesh

pa ke povtoram GLUPO KOSH RAZLIKA DA SE ZIMA OD PREDHODNATA FAZA I SO TAA UTAKMICA DA PRAVISH TRIAGOLNIK SO UTAKMICI OD DRUGATA (SLEDNA) FAZA........KAKO STO E SEGA SEMATA............

KOJA E POENTATA OD OVOJ SISTEM..........FIBA DEMEK NI PONUDI DRUG SISTEM NA NATREVRUVANJE PO "FAZI" (DRAPAJ SI GAZOT) SO STARA MATEMATIKA .........KADE SITE UTKAKMICI OD SITE FAZI NA KRAJOT SE BROJATA PA DURI I KOSH RAZLIKA MOZE DA SE MESHA!!!!!!!

A I OVA SCNEARIO ZA KOE ZBORIME E NAJMALKU VEROJTANO (SO OGLED NA KOSH RAZLIKATA) ......TAKA DA

I NE ZATOA STO E SRBIJA VO PRASHANJE....... .....TUKU ONA E DIREKTNO ZASEGNATA OD OVA.........................
--- надополнето: Sep 10, 2011 10:01 AM ---
За ова ти зборев Стручњаку, не исправај криви дрини, фер - не фер... Прво скони па кажи оп... Ајде од мака лупни уште еден километарски пост, искажи ги фрустрациите од Србија... Поздрав

П.С. Кој има број мобилен или е-маил на некој висок член во ФИБА, да му дадат на Стручњакот, да ги изнесе неговите правила, можеби ќе се подразмислат, па ќе ги сменат правилата до Недела :icon_lol:
NA NAREDNO PRVENSTVO MOZE DA BIDE NEKOJ DRUG.................A TI STO KREKASH RADI MATEMATIKA I SISTEMOT STO E LOSH TE ZDOBOLE REALNO I SAKASH MALKU DA DOPRINESEHS POVEKE ZA UNAPREDUVANJWE NA FIBA.........ILI OTI SI OPIEN OD SRBIJA PA ZATOA TUPISH........

NEKA JA TEPA SRBIJA TURCIJA PRVO ..........PA JAVI MI SE NA MOBILEN !!!!!!!!!.............
I NE TREBA DA SE MENUVAAT PRAVILA........TREBA SRBITE DA JA SMENAT NIVNATA IGRA NA MNOGU PODOBRO..............OTI BILE KANDIDATI ZA ZLATO !!!!!

====================================================================
za da im stane na site pojasno oti e ovoj sistem tolku smeshen........i se kosi so se na PLANETAVA da go razgledame slednoto scenario NAJSPECIFICNO !

taa kosh razlika go pravi najtragikomicnoto scenario a toa e :

and last (sub)case
germans win by 13 or more
Germany +2 or more, Serbs +1 , Lithuanians - 3 or more

and Germany 3rd, Serbia 4th

za germanija so 2 pobedi nema sto tuka si odi posteno.....ama za Litvanija logikava

bez ogled na toa kolku ke tepa germnija protiv litvnija..........litvnija stalno ke ima po 1 pobeda zaedno so srbija.............i taa edna pobeda e od megusebniot duel so Srbija ..........

e arno ama Litvnija ne odi ponatamu........ludilooo...... :pos:.......:tapp:
--------------------------------------------------

ZOSTO????????...............ZATOA STO SE ZIMA KOSH RAZLIKATA OD PREDHODNATA FAZA (GERMANIJA SRBIJA) I SE PRAVI TRIAGOLNIK ........SUPER :drk:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Човече, не си ми ти јасен, мој последен пост тука за овие математики, додека не завршат утре последните натпревари од оваа група...

ФИБА одредила правила, и ти тука кажуваш како требало да биде? Не е можно тоа... Се формира триаголник, а ги сметаш дуелите само на Литванија со Србија и на Германија со Литванија... Србија утре ако победи со Турција ќе има две победи во оваа фаза, бидејќи се смета и победата со Германија, Германија ако победи со Литванија исто ќе има две победи, и Литванија ќе има две победи (со Србија и Турција)... Тогаш се прави триаголник, Србија ја тепа Германија со +11, Литванија ја тепа Србија со +10 и Германија ја тепа Литванија со 5-6 разлика (да речеме), во тој случај отпаѓа Германија поради најслаба кош-разлика во меѓусебните дуели... Појасно и попросто Здравје... Ова е така, а тебе што не ти се допаѓа, тоа е друго, Правилата се овие, ги имаш и на претходната страна, прочитај ги поубаво...

Математики више готово, утре ќе дознаеме кој ќе игра 1/4 финале... Турците и Србите не ја играат својата препознатлива игра од претходното Светско, но ќе биде интересен натпревар, тесен резултатски до самиот крај... Германија од никаде испадна кандидат за 1/4 финале, но има тешка задача, победа над домаќинот, на кој исто така им е потребна победа... Мислам дека Германците своето оружје го потрошија вчера и дека толку им е силата, но да не ги отпишувам пред време... Како и да е, утре од 17 часот па некаде до 22, ќе има интересен баскет :D

Член од
4 јануари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
79
Човече, не си ми ти јасен, мој последен пост тука за овие математики, додека не завршат утре последните натпревари од оваа група...

ФИБА одредила правила, и ти тука кажуваш како требало да биде? Не е можно тоа... Се формира триаголник, а ги сметаш дуелите само на Литванија со Србија и на Германија со Литванија... Србија утре ако победи со Турција ќе има две победи во оваа фаза, бидејќи се смета и победата со Германија, Германија ако победи со Литванија исто ќе има две победи, и Литванија ќе има две победи (со Србија и Турција)... Тогаш се прави триаголник, Србија ја тепа Германија со +11, Литванија ја тепа Србија со +10 и Германија ја тепа Литванија со 5-6 разлика (да речеме), во тој случај отпаѓа Германија поради најслаба кош-разлика во меѓусебните дуели... Појасно и попросто Здравје... Ова е така, а тебе што не ти се допаѓа, тоа е друго, Правилата се овие, ги имаш и на претходната страна, прочитај ги поубаво...

Математики више готово, утре ќе дознаеме кој ќе игра 1/4 финале... Турците и Србите не ја играат својата препознатлива игра од претходното Светско, но ќе биде интересен натпревар, тесен резултатски до самиот крај... Германија од никаде испадна кандидат за 1/4 финале, но има тешка задача, победа над домаќинот, на кој исто така им е потребна победа... Мислам дека Германците своето оружје го потрошија вчера и дека толку им е силата, но да не ги отпишувам пред време... Како и да е, утре од 17 часот па некаде до 22, ќе има интересен баскет :D
Litvanija teshko deka ke zagubi 2 meca po red na domashen teren i najsigurno ke im bide da tepaat za da izbegnat 4 mesto vo grupa vo scenario

3rd case
Germany wins, Turkey wins
Germany 3rd, Lithuania 4th

za da ja izbegnat rusija koja ke bide vo F prva...........i edinstvena so shansa za da pobedi vo 1/4 finale........toa gi namaluva shansite na Germanija..........a rusija moze da ja ebe Litvanija vo 1/4 so goled deka igra zaedno so francija najdobra odbrana na prvenstvoto.............iako napadot znae da im bide zagreovi !!!!!!!!!!!
=========================================================================================

jas sum mnogu jasen vo moite postovi.........triagolnik ne mozehs da pravish so utakmici od razni fazi......TOA E DUPKATA TUKA............se gubi smislata na fazite........vo ramkite na edna faza (dali grupi ili monatamu nekoj sistem) ima smisla zatoa sto site utakmici bi bile odigrani vo taa faza !!!!!!!!!!!!!!!!!! t.e DZABE FAZI KOGA NA KRAJ SE SUMIRAAT SITE POBEDI I ZIMASH KOSH RAZLIKA I TOA MU ISPAGA KAKO DA SE IGRALO VO SAMO EDNA GRUPA/FAZA..............ILI NEKA BIDE STARA SEMA SO 4 GRUPI OD PO 6 EIKIPI PRVITE 2 ODAT PONATAMU I KE IMASH TRIAGOLNICI KOLKU SAKASH I PRAVOAGOLNICI....... KOJA NEMA SMILSA ZA 24 EKIPI IMOENTALNAVA SEMA I RAPORED ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NO FIBA SAKASHE (A I LOGICNO E KOGA KE GO ZGOLEMISH BROJOT NA REP NA 24 DA IMASH DRUG SISTEM SO POVEKE NATREPVARI) DA NAPRAVI DA BIDE POINTERESNO I DA IMA POVEKE UTAKMICI........PA I ZATOA VO 2 FAZI...........NEVEROJATNO NO NE ZEMALE MNOGU DETALI VO PREDVID.....TAA SEMA ODGOVARA SAMO ZA 16 REP................I NE TREBA DA IMA 24 ............I ONAKA SE MNOGU...........NEKVALITET

toa sto ovaa godina samiot raspored po grupi e propust i kako ispadna nermanopravnosta po grupi govori mnogu za dupkite i deka treba da se napravi neshto na toj plan.........trigolnikot e ushte edna golema dupka na toj plan..............

so ogled deka e prvo 24 -timsko EURO se nadevam deka ke se smeni OVA NA NAREDNOTO PRVENSTVO ......KE VIDISH.........A I NAJDOBRO KE BIDE DA GO VRATAT NA 16.............!!!!!!!!!

VO MOJOT PREDHODEN POST SE GLEDA MNOGU DOBRO ISPAGANJETO NA LITVANIJA KAKO APLSOLUTNO APSURDNA SITUAICIJA.............STO I E .......!!!!!!!

Член од
26 август 2009
Мислења
215
Поени од реакции
41
po 100-TI pat go pisuvam ova !!!!!!!!!!!!!

Litvnija bi odela napred prosto zatoa sto pri ist broj na bodovi so srbija litvanija ja tepashe srbija vo grupa E!!!!!!.....sto tuka ne ti e jasno !!!!!!!!!!...............po logicki amin

vo toa scenario germanija ima 2 pobedi,, litvanija po 1 pobeda so srbija no bidejki vo megusebniot duel od faza E litvanija ja tepashe srbbija zatoa i odi ponatamu......se e cisto i logicno bez da se tupi so kosh razlika............i imaat udel utakmicite i prioritet od faza E......ako veke zborime za taka organiziran turnir!!!!!!!!!

GERMANIJA SO 2 POBEDI OD 2 FAZA DA NE ODI A DA ODI SRBIJA SO 1 POBEDA........PO ISTOCKANO AMIN.......ABE EDNOSTAVNO PO ISTOCKANO AMIN..............GERMANIJA IMA POVEKE POBEDI OVAA FAZA I DOI PONATAMU .........PO FER NE MOZE DA BIDE !!!!!!!!!!

zatoa sto ako ima natprevaruvawe po fazi narednata faza ima prioritet i a predhodnata e samo vlez za vo narednata ......toa od sekogash bilo taka............u finale odat poebednicite od polufinale .......a ako oni tepale cetvrt.........se znae koj e redot ............i so ima se objasnuva tuka

da gi citate malku po so vnimanie postovite ke razberesh

pa ke povtoram GLUPO KOSH RAZLIKA DA SE ZIMA OD PREDHODNATA FAZA I SO TAA UTAKMICA DA PRAVISH TRIAGOLNIK SO UTAKMICI OD DRUGATA (SLEDNA) FAZA........KAKO STO E SEGA SEMATA............

KOJA E POENTATA OD OVOJ SISTEM..........FIBA DEMEK NI PONUDI DRUG SISTEM NA NATREVRUVANJE PO "FAZI" (DRAPAJ SI GAZOT) SO STARA MATEMATIKA .........KADE SITE UTKAKMICI OD SITE FAZI NA KRAJOT SE BROJATA PA DURI I KOSH RAZLIKA MOZE DA SE MESHA!!!!!!!

A I OVA SCNEARIO ZA KOE ZBORIME E NAJMALKU VEROJTANO (SO OGLED NA KOSH RAZLIKATA) ......TAKA DA

I NE ZATOA STO E SRBIJA VO PRASHANJE....... .....TUKU ONA E DIREKTNO ZASEGNATA OD OVA.........................
--- надополнето: Sep 10, 2011 10:01 AM ---

NA NAREDNO PRVENSTVO MOZE DA BIDE NEKOJ DRUG.................A TI STO KREKASH RADI MATEMATIKA I SISTEMOT STO E LOSH TE ZDOBOLE REALNO I SAKASH MALKU DA DOPRINESEHS POVEKE ZA UNAPREDUVANJWE NA FIBA.........ILI OTI SI OPIEN OD SRBIJA PA ZATOA TUPISH........

NEKA JA TEPA SRBIJA TURCIJA PRVO ..........PA JAVI MI SE NA MOBILEN !!!!!!!!!.............
I NE TREBA DA SE MENUVAAT PRAVILA........TREBA SRBITE DA JA SMENAT NIVNATA IGRA NA MNOGU PODOBRO..............OTI BILE KANDIDATI ZA ZLATO !!!!!

====================================================================
za da im stane na site pojasno oti e ovoj sistem tolku smeshen........i se kosi so se na PLANETAVA da go razgledame slednoto scenario NAJSPECIFICNO !

taa kosh razlika go pravi najtragikomicnoto scenario a toa e :

and last (sub)case
germans win by 13 or more
Germany +2 or more, Serbs +1 , Lithuanians - 3 or more

and Germany 3rd, Serbia 4th

za germanija so 2 pobedi nema sto tuka si odi posteno.....ama za Litvanija logikava

bez ogled na toa kolku ke tepa germnija protiv litvnija..........litvnija stalno ke ima po 1 pobeda zaedno so srbija.............i taa edna pobeda e od megusebniot duel so Srbija ..........

e arno ama Litvnija ne odi ponatamu........ludilooo...... :pos:.......:tapp:
--------------------------------------------------

ZOSTO????????...............ZATOA STO SE ZIMA KOSH RAZLIKATA OD PREDHODNATA FAZA (GERMANIJA SRBIJA) I SE PRAVI TRIAGOLNIK ........SUPER :drk:
Човече забога кратко и јасно Србија и Литванија имаат по една победа од претходната фаза. Литванија ја победи Турција, Србија ја победи Литванија што знаќи имаат по 1 победа. Германија загуби од Франција и Србија што значи има 0 победи. Германија ја победи Турција и евентуално ја победува Литванија и има 2 победи, и Литванија останува на своите две против Србија и Турција. Србија евентуално ја победува Турција и има исто така 2 победи. Германија, Србија и Литванија имаат по 2 победи. Германија ја победила Литванија, Литванија ја победила Србија, Србија ја победила Германија. Што може тука да решава освен кош разликата помеѓу овие 3 селекци ццц

Член од
4 јануари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
79
Човече забога кратко и јасно Србија и Литванија имаат по една победа од претходната фаза. Литванија ја победи Турција, Србија ја победи Литванија што знаќи имаат по 1 победа. Германија загуби од Франција и Србија што значи има 0 победи. Германија ја победи Турција и евентуално ја победува Литванија и има 2 победи, и Литванија останува на своите две против Србија и Турција. Србија евентуално ја победува Турција и има исто така 2 победи. Германија, Србија и Литванија имаат по 2 победи. Германија ја победила Литванија, Литванија ја победила Србија, Србија ја победила Германија. Што може тука да решава освен кош разликата помеѓу овие 3 селекци ццц
drugarce ne mozam da ti pomognam tebe...............soven da ti kazam da go procitash mojot posleden post PAK i PAK...se dodeka ne ti vlezo vo GLAAAAATA

ushte pokratko

germaija 2 pobedi...........litvaija 1 srbija 1.....lotvanija meguseben duel so srbija......

germaniaj > litvanija > србија.........србија цао и не ми комплицирај кош разлика и смесни и аплсурдни сценарија !!!!!!!!!!

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ајде, добро, кога ќе организираш ти првенство, направи си таков блесав систем во кој се пренесуваат поените и кош разликата, ама меѓусебниот дуел се “заборава“.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
drugarce ne mozam da ti pomognam tebe...............soven da ti kazam da go procitash mojot posleden post PAK i PAK...se dodeka ne ti vlezo vo GLAAAAATA

ushte pokratko

germaija 2 pobedi...........litvaija 1 srbija 1.....lotvanija meguseben duel so srbija......

germaniaj > litvanija > србија.........србија цао и не ми комплицирај кош разлика и смесни и аплсурдни сценарија !!!!!!!!!!
Со овие правила само ти кога ќе си организираш некој турнир, тука ФИБА донесува правила... Ајт чао, ни ги отече више...

Член од
4 јануари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
79
Со овие правила само ти кога ќе си организираш некој турнир, тука ФИБА донесува правила... Ајт чао, ни ги отече више...
ne mozam da vi pomognam..... se potrudiv...........ama .GLUPI STE I NE VI FAKA LEJKATA !

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
ne mozam da vi pomognam..... se potrudiv...........ama .GLUPI STE I NE VI FAKA LEJKATA !
Ние сме глупи, ти си најпаметен тука, најголем стручњак, се нај нај... само не ни ги отекувај веќе, кокали ни ги направи... Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom