Група Б (Аргентина, Нигерија, Јужна Кореја, грција)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Аргентина максимално со 9 бода, за втора позиција очекувам битка помеѓу Нигерија и Јужна Кореја со тоа што предност би и дал на Нигерија.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Messi: Najdraži insekt mi je majmun!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP
IZMEĐU Lionela Messija, službeno najboljega svjetskog nogometaša, i novinara engleskog magazina FourFourTwo očito je došlo do problema u komunikaciji.
Izgubljen u prijevodu, Argentinac je na pitanje o svom najdražem insektu kao iz topa odgovorio: "Majmun! Majmuni su mi oduvijek bili najomiljeniji. Vjerojatno zato što su drski."
Reporter najpopularnijega britanskog nogometnog magazina nije Messija o insektima pitao bezveze. Messijev je nadimak La Pulga (Buha), pa se ovaj nadao takvome odgovoru.
Riječ je o intervjuu koji FourFourTwo donosi u izdanju od lipnja, u kojem s Messijem razgovara kao i s još 31 zvijezdom SP-a. Na internetskoj stranici magazina prenesen je samo manji dio razgovora.
Messi je također rekao da je Argentina još prije četiri godine u Njemačkoj imala najbolju momčad, ali da je nesretno ispala na 11-erce od Nijemaca.
"Nekoliko godina ranije, na SP-u u Francuskoj 1998. godine, Engleska je ispala na penale od Argentine. Zato u nogometu morate imati i malo sreće."
S Maradonom se, kaže, ne bi volio uspoređivati jer je današnji izbornik jako puno dao reprezentaciji, kao i Gabriel Batistuta:
"Ponosan sam što mogu nositi Maradonin broj na dresu. Ima nešto posebno u toj desetki. Također posebnim smatram Gabriela Batistutu. Znam da Argentina nikad više neće imati takvog centarfora."
Na pitanje koliko dugo može tehnicirati s loptom, Messi je kazao:
"Nisam siguran. U svakom slučaju, jako dugo!"

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Колку и да ги овожавам Аргентина ама некако не ми се верува дека ќе направат, а голема желба имам да видам со мои очи како освојуваат:vozbud: Марадона не го бива за тренер, незнае тактика да направи, не го викнал Габи Милито (а брат му го земал), Рикелме се скара со него и нејќе да игра:toe: жално стварно со ваков тим да не направиш нешто. Гледано од моја гледна точка до полуфинале немаат некоја опасна конкуренција:toe:

Епа напред Гаучоси и немојте да ме изневерите...доста 3 Светски Првенства јадете гомна:)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Аргентина - Нигерија (утре 16:00) прогнозирам 3-0 но понатаму Аргентинциве ќе играат потешки мечеви иако имаат најдобар состав.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Од Марадона се бара да им свирне една петарда во г'зињата педерски на гејците... друго што сакаат нека прават :salut:

Инаку објективно очекувам далеку да дотуркаат Аргентинците. Ваков-таков тренер ама составот е ѕверски и покрај глупото изоставување на некои играчи кои според прикажаното сезонава според мене мораа да бидат во ЈАР.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Аууууу осеќам утре Ди Мариа ќе шибне ненормален гол против Нигериве:) Со помалце од 3 гола сум незадоволен:toe:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Утре ќе се навива за Кореа.

Мислам дека Аргентинциве иако се критикувани ќе сакаат да се покажат. Едино ако не прави Марадона уште глупости, па и првите 11 ги измеша.

Типувам на победи на Кореа и Аргентина. :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
На Аргентина ќе и биде тешко против Нигерија но сепак ќе успеат да слават.

А очекувам Ј.Кореја да ги победи Грците и да се бори за 1/8 финале!

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Их утре Аргентина ќе би побрка тоа чукарињата. Абе тие цнчугите ги бива за трчање, з бутање, ама немаат интелигенција у играта. Магариња. Е, освен ако Марадона не е побеснел од тоа кучето шо го изеде, па го игра Меси голман, не би требало да имат проблем.
Јужна Кореја ќе им даде 2-3 гола на комшиите, а едино ако немат некоја шугава среќа овија банкротираните ништо не праат.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Еве за утре шо мислам како....Прее погодив дека Франција ке изигра нерешено и така бидан...Мексико падна на атмосфера и како и да е...

Аргентина утре очекувам да победи, но не знам да кажам со колку гола разлика....Или ке биди 1-0 или ке биди со многу голови, во корист на Аргентина.....Како и да е, тука Аргентина нема конкуренција, туку понатаму во другите мечеви....

Утре од патриотска гледна точка очекувам пораз на Грциај од Кореа....И тоа како сакам...па и така ке биде...

.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Очекувам денес победа на Аргентина со повеќе од 3 гола.....иако сите мислите дека нема да направат нешто на светсково се лажите....Марадона направи во избирањето некои глупости но со овој тим што го има може да достигне големи нешта......oчекувам Јужна Кореја да ги победи грцине ....

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ај денеска ќе си го глеам Гонза,башка ме интересира како ќе ја постави играта Марадона со оние играчи.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Еј не ми се веруе, Занети не е повикан :nesvest:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop