Грижа на совест

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Имав до скоро...Не ми помогна, само ми одмогна.

Сега, нека иде да пасе негде, доста ми е од неа. Ќе ја пројавувам само кога ќе видам дека особата со која си имам работа, поседува совест воопшто.
За другите. Повредат ли, повредувам, без да му ја помислам двапати. Без грижа на совест.
 

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Најмногу имав грижа на совест лани кога за женската ги шитнав пријателите и си ја научив лекцијата за тоа ... Преголема грижа на совест имав ..
Само како што гледам околу мене никој нема грижа за совест , секој си глеа за свој гз ...
 

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
премногу грижа на совест, не дека моментално ме гризи, ама кажувам дека не можам да правам ништо што не е во ред заради тоа што ќе ме уништи тотално од внатре, едноставно таков сум.
 

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Грижа на совест....резултат на нешто направено поради кое подоцна се мислиш дали си крив, ти е лошо поради тоа..во секој случај, бед чувство. Сум ја почувствувала не само кога стварно сум направила нешто лошо, туку и да знам не сум крива, а сепак да имам грижа на совест. За да ми е подобро, или ќе се извинам(што тешко ми успева), или ќе се трудам да ја поправам некако грешката!
Се чудам како стварно има луѓе без никаква грижа на совест!
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па сум имал, особено кога се карам со некој. Потоа некако глупо се осеќам, расположението ми е 0, и размислувам што сум згрешил (иако можеби јас не сум крив, но за караница се потребни двајца) и како да се поправам...
 

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Ретко ме гризи совеста. Не и давам повод за тоа.
Секој нормален човек ја почувствувал грижата на совест затоа и прашањето е малку чудно.
Разликата е во тоа што некои се посклони кон „грижа на совеста“ state of mind додека други за истата работа не би ја чувствувале. Релативно е.
 
Член од
13 април 2008
Мислења
7.589
Поени од реакции
6.945
Do sea cesto pati se iam sretnato so ovaa pojava. No najveke poradi mojata ladnokrvnost u nekoi slucaevi i cvrstoto srce sto go iam, uspesno se spravuvam so grizata na sovesta (do sea me nema nadvladeano). Taa sekogas doaga posle nekoj prevzemen akt, za koj drugite ne znaat, a nie sme prepusteni samite na sebe da si sudime. Se razbira pred prevzemanjeto na aktot nie gi sogleduvame i analizirame moznite posledici, no vo nieden moment ne mozeme da ja resime taa griza na sovesta kolku i da sakame. Sto e najloso, nejze i da sakame da ja analizirame, ne mozeme bidejki taa se pojavuva i vlijae vrz nas na edinstven nacin i nepredvidlivo. Sekoj poedinec nejze ja dozivuva na svoj za sebe poseben nacin. Nejzinite nacini na dejstvuvanje se od najrazlicen karakter, no zatoa pak nacinite na koi nie reagirame se mnogu slicni (da ne recam isti).
Ednostavno, ja grizata na sovesta ja sfakam kako eden vid psiholoski test koi dokolku pocnes da go pravis (toa znaci si podpadnal pod nejze), treba sto poskoro i pouspesno da go zavrsis. Kako eden vid test vo uciliste koj trae samo 45 minuti, a vie se borite za 5ka ... !!!* ;)

Pozdrav do site :helou:
 
Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Да имам грижа на совест скоро секогаш кога ќе погрешам...а луѓе сме и грешиме:)повеќе би се загрижила кога никогаш не би го почуствувала тоа..
 

lidu6

искусен форумџија
Член од
8 јуни 2008
Мислења
181
Поени од реакции
8
Imam, ja 4ustvuvav i do krajot na mojot zivot ke znam kako izgleda 4ustvoto ,,griza na sovest"... Samo se nadevam ne za istite okolnosti:pipi:
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Можам да кажам само дека грижата на совеста е најтешката казна,, се разбира за оние кои ја поседуваат !!!:vozbud:
 
Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou:Да, најчесто ако се навлечам во муабет за некој кој не е е присутен,ако се налутам на мажот ми што не мислел како мене, ако премолчам нешто за да не ми се налутат, ако во некој момент лицемерам, ако сум цинична ,сигурно има уште причини заради кои ме гризе совест ,особено ако не можам тоа да го поправам.:smir::smir::smir:
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Значи, сострадањето,или грижата на совест е составен елемент од животот на секој човек оној кој вели дека за ништо нема грижа на совеста, се лаже самиот себе, а кога ќе дојде таков момент мисли дека е нешто друго. Грижата на совеста е природен сегмент од животот на лугето. Сепак вината за грижата на совеста е заради нашите дела.Вината сами на себе треба секогаш да ја носиме.
 
Член од
31 март 2008
Мислења
2.552
Поени од реакции
1.812
понекогаш навистина ме има фаќано грижата на совест, дури и за некои најбанални работи
додека понекогаш знам да бидам навистина суров.
за тоа е виновна мојата дволичност и фактот дека сум рак
 

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
мислам дека нема човек на светов кој барем еднаш во животот не се покаал за нешо што го кажал,или направил,а потоа имал грижа на совест!зборувам се разбира за нормални луѓе,со чуства,а не за бесчуствителни ѓубриња!Јас ако нешто премолчам на пр-на дечко ми,мајка ми,неможам да заспијам,нон-стоп мислам на тоа!ми се имас слиучено и за најмала ситница да мислам,да ме гризе совест зш не му/не и кажав!Уште нокта ако треба ке кажам,за мирно да заспијам!сметам дека грижата на совест е една од најтешките болести!
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
KOJ IMA CUVSTVO NA VINA, NEMA VINA A KOJ IMA VINA NEMA CUVSTVO NA VINA!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom