Офтопик.Аман бе сите со 5200 шо ги знам шо го купиле компјутерот пред 4 години имат послаб компјутер одмене.Јас со 1.8 Ghz процесор со 5200 ги летав сите игри од тоа време.Ама одамна беше тоа.Ја имам GeForce FX 5200 ама иам слаб процесор на 1.4 Ghz и 256 MB RAM.....
Eве ја ко поискусен шизик у маало (ебам више 5 години) ти викам зимај ја графичката одма, пеглај, вози.кажете ми мислење за 9800GTX на 512MB? Знам дека е супер графичката но не сум некој експерт па може од некој поискусен форумџија да добијам некој совет:smir::baeh:
A kolku kesh e 9800GTX на 512MB??кажете ми мислење за 9800GTX на 512MB? Знам дека е супер графичката но не сум некој експерт па може од некој поискусен форумџија да добијам некој совет:smir::baeh:
Околу 200 евра.A kolku kesh e ??
30%Kolku e pojaka i dali e pojaka n9800gtx od n9800gt
Претерано е да се каже дека е 30% појака, негде околу 10% е појака, зависи од игрите, најсила 15%. 9800gtx+ може да е појака и преку 15%, најмногу 20%, секако зависи за која игра. Сигурно може да се најдат и некои исклучоци, но тука се негде бројките.30%
И не се прашува дали е појака, него колку, зашто ова е подобрена верзија од GT, неможе да не е појака.
Батали ти рамот, кај графичка рамот е последно нешто на кое треба да обрнеш внимание. Игрите обично бараат шејдери. Рамот е за поголема резолуција, зашто ако беше така, земи си 8600GT 1GB GDDR3 и сите игри ќе ти работат (освен GTA4 која бара 1.4 GB VRAM )Чекај не те сватив.Графичката си има едни перформанси и нема случаи кога е подобра.Ако е 256мб графичка а на игра со бара графичка со 512 нема оваа да работе со 512.А што грешам ако може објасните ми.
Пошто вработиле програмери со врски и од приватен колеџE stvarno ne sfakam koj moze da ja igra GTA IV so 1400mb VRAM koga mene na 4870x2 mi prepoznava samo 1GB i ne mozam se da stavam na maximum
:pos2::pos2:Пошто вработиле програмери со врски и од приватен колеџ
RESPECTПошто вработиле програмери со врски и од приватен колеџ