MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
Цените се малце високи. GTX460 768MB треба да биде 11000 ден., GTX460 1GB 12300-12500 ден. А Sonic верзијава 13300 ден.
навалете народе
Цените се малце високи. GTX460 768MB треба да биде 11000 ден., GTX460 1GB 12300-12500 ден. А Sonic верзијава 13300 ден.
навалете народе
Вакви алатки има скоро кај секој прозиводител на графички. Би требало да има заштита самата графичка, ако се зголеми температурата повеќе него што е сигурно или ако драстично се дигне напонот да ти го крашува системот и да се врати под дифолт како што е. Не верувам дека ќе добиеш нешто повеќе ако ја оверклокуваш таа графичка...Видете што опција има MSI 4670 1G/DDR3
MSI AFTERBURNER
Е сега питање е до каде можам да идам ????
Има ли ова чудо заштита, можно ли е да ја рикнам графичката ?
За тие пари се зема 5850ка.
навалете народе
MSI Afterburner работи на секоја можна графичка, не само на MSI.Видете што опција има MSI 4670 1G/DDR3
MSI AFTERBURNER
Е сега питање е до каде можам да идам ????
Има ли ова чудо заштита, можно ли е да ја рикнам графичката ?
Грешка си, само за MSI e.MSI Afterburner работи на секоја можна графичка, не само на MSI.
Абе толку ли не ти паднало на памет дека ЕПТЕН замараш со MSI???Видете што опција има MSI 4670 1G/DDR3
MSI AFTERBURNER
Да, ама затоа пак постојат OCCT & FurMark кои го вршат истото и се за сите графички. :wink:Грешка си, само за MSI e.
Ма се зезам, уствари работи на сите карти како што кажа Сефирот, малце се зезам со Милојко ака MSIДа, ама затоа пак постојат OCCT & FurMark кои го вршат истото и се за сите графички. :wink:
Викаш? како тоа јас го користев на Сафир? и Асус?MSI afterburner raboti samo na MSI.
Sigurno Asus ne go vika MSI afterburner.
Дали си сигурен во горенаведенова тврдење? Да не испадне случајно дека можам јас мојава Galaxy картичка да ја оверклокувам со MSI Afterburner, а?MSI afterburner raboti samo na MSI.
Sigurno Asus ne go vika MSI afterburner.
Абе во перформанси боље е GTX460. И тоа бајаги.кога би ги споредувал GTX 460 и Ati Radeon 5770 која е боље?
Па и ја би го препорачал тоа земајќи во предвид дека тука у МК ја преценија GTX460. Ако со цените беше се у ред, тогаш би препорачал GTX460.Абе во перформанси боље е GTX460. И тоа бајаги.
Ама знаејќи дека сериите HD4000 & HD5000 на Ати во глобала се поуспешни од тие на nVidia, а и се подобри во однос цена-перформанси, и знаејќи колку nVidia згреши со GTX480/470, па сега сака да се извади со GTX460, ако парите ти се проблем земи си ја HD5770. А ако не ти се проблем земи ја GTX460. Мада јас би ти ја препорачал и HD5850 преку GTX460.
Викаш? како тоа јас го користев на Сафир? и Асус?