Во право си, но ова е само МАРКЕТИНГШКИ ТРИК за неупатени луѓе, значи за на излог, некој да се излаже, тука :nenene:Да, дефинитивно 5750 е најдобра инвестиција.
SPHEHD5750HD1G Sapphire VGA ATI Radeon HD5750 PCI-EX2.1 1024MB GDDR5 128bit, 700/2300 Mhz,DUAL DVI-I / HDMI , Dual Fan Cooler , Lite Retail
MS-R5750-PM2D1G MSI VGA ATI R5750-PM2D1G, PCI-EX2.1/ 1024MB GDDR5 DirectX 11 , 128bit, 750/4600 Mhz,DUAL DVI-I / HDMI , Fan Cooler , Retail, Game DIRT 2
Видете ја само разликата во фрекфенцијата помеѓу двата производители. Мси е незначително поскап за 3%
Сакаш да кажеш дека у МСИ ја помножиле пута 2 а у Сафир заборавиле ?Реално е 2300Mhz, ама ефективно е 4600Mhz, DDR5 меморијата се множи со 2 за да се добие ефективната вредност.Сафир тоа не го нагласиле, а МСИ го нагласиле, инаку графичките се 100% исти.
Dirt 2, тоа е веќе интересно!
Не го свати што ти кажува. Не дека ТИЕ ТАМУ помножиле по 2 или па забораиле да го помножат тактот.... туку ако DDR5 има РЕАЛНИ 2300 Mhz, тогаш за да ги добиеш ЕФЕКТИВНИТЕ Mhz само ги множиш реалните х2.Било како било со МСИ секогаш добивате повеќе :smir:
Сакаш да кажеш дека у МСИ ја помножиле пута 2 а у Сафир заборавиле ?
Било како било со МСИ секогаш добивате повеќе :smir:
Сакаш да кажеш дека у МСИ ја помножиле пута 2 а у Сафир заборавиле ?
Како што си кажа ...Пред три дена излезе нов драјвер за АТИ графичките, 10.2. Јас неколку месци немав надоградено па сега ќе надоградам.
Туку да ве прашам. Кога ставате нов драјвер, го бришите (одинсталирате) стариот па го снимате новиот, или веднаш го снимате новиот па тој си прави апдејт? Јас првото го правам секогаш за драјвер од графичка.