на шо треба да се обрни внимание кај графичкиве ко ќе купуваме?Пошто гледам дека за оваа 9500 никој нема добро мислење и очигледно не е се до меморијата.Гледав јас разлика во мегахерците на еngine clock 9500 работи на 550 а подобрите на 800-850.а истото и со memory clock гледам разлика. Шо е поважно од овие 2 работи или се прави комбинација на сето. пошто гледам 5870 ја сметаат за најдобра а на 1200мхз е мемори клок, а има некои 2300 - 2400. Па малце ми е збунувачки :icon_rollГрафичкава е на исто ниво со Nvidia 9500GT која нова може да се најде за помалку од 50 евра. You do the math.
Графичка се купува според намената за која ќе го употребуваш компјутерот. Меѓу остало од работите што ги наброја, битно е да обратиш внимание на верзијата на хардверски DirectX, Т&L(Transform&lighting), Vertex Shader и Pixel Shader верзиите, на Antialiasing филтерот, на колку бита се рендерираат текстурите кај графичката итн...Не гледај само според рамот и клокот на процесорот и меморијата.на шо треба да се обрни внимание кај графичкиве ко ќе купуваме?Пошто гледам дека за оваа 9500 никој нема добро мислење и очигледно не е се до меморијата.Гледав јас разлика во мегахерците на еngine clock 9500 работи на 550 а подобрите на 800-850.а истото и со memory clock гледам разлика. Шо е поважно од овие 2 работи или се прави комбинација на сето. пошто гледам 5870 ја сметаат за најдобра а на 1200мхз е мемори клок, а има некои 2300 - 2400. Па малце ми е збунувачки :icon_roll
Не е доволна. Минимум GT240, оптимално GTS250.што би рекле за Galaxy GeForce GT220 1gb ddr3 ( дали е ОК за играње на поновите игри gta 4 , cryses ... на среден квалитет на сликата на резовуција 1280x1024
70 евра Томче.Во Скопје каде може да се најде HD 4730 и по која цена.
На кое место, каде? Нова, стара ?70 евра Томче.
Јас би рекол нај-цена/квалитет дека е NVidia 9800GT ~ 5500 ден.Моментално за купување графичка картичка во нашава држава и како најдобар сооднос ЦЕНА-КВАЛИТЕТ би ја препорачал >>>>> Sapphire ATI PCX HD 4670 1GB GDDR3 HDMI/DVI/TVO ,во Анхоч е 3945 ден.(можете и поевтино).Одлична за игри :violent1се разбира ако не претерувате со резолуцијата и сетинзите),како и за гледање на HD-филмови :tvбез сецкање,проблеми итн.) :helou:
Се слагам ,и таа графичка е одлична,но сепак кажи од која фирма и дали сеуште ја има на лагер,гледаш дека јас наведов цена од последниот каталог(недилерски) на Анхоч,поздрав !Јас би рекол нај-цена/квалитет дека е NVidia 9800GT ~ 5500 ден.
Еве дојде време да купам карта, и се мислам дали 9800GT или GTS250, вторава за 1000 е поскапа не се проблем парите, туку дали вреди, дали има поголема разлика?Јас би рекол нај-цена/квалитет дека е NVidia 9800GT ~ 5500 ден.
Епа купи HD 5890x2. ))Еве дојде време да купам карта, и се мислам дали 9800GT или GTS250, вторава за 1000 е поскапа не се проблем парите, туку дали вреди, дали има поголема разлика?