Графички карти

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Како што си кажа ...

1.Uninstall во device managaer
2.restart -> safe mode
3.Бришење на стари драјвери со driver cleaner или driver cleaner
4.restart
5.Инсталисај нови драјвери
6.Толку :smir:

Нема потреба од толку компликации, проблем со драјвер не сум видел од четерестреќа.Инстал врз стариот и тоа е тоа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Пред три дена излезе нов драјвер за АТИ графичките, 10.2. Јас неколку месци немав надоградено па сега ќе надоградам.

Туку да ве прашам. Кога ставате нов драјвер, го бришите (одинсталирате) стариот па го снимате новиот, или веднаш го снимате новиот па тој си прави апдејт? Јас првото го правам секогаш за драјвер од графичка.
Не секогаш поновото е подобро, поготово ако нема видливни подобрување во перформанси. Драјвер се менува само со добра причина,во твојот случај таква нема.

Стај ги 9.12 и нема да имаш проблеми. Подобрувањата што ги нудат драјверите 10.2 се генерално фокусирани на кросфајр и Ејфинити подршката. Што претпоставувам тебе не ти мења ништо. Пред да ги инсталираш користи ги инструкциите што ти ги даде Елф.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Јас имам S3 ViRGE на стариот компјутер. Не е лоша за Windows 98 и Microsoft Office на него. Класика :)

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Нема потреба од толку компликации, проблем со драјвер не сум видел од четерестреќа.Инстал врз стариот и тоа е тоа.
Па и не е комплицирано нешо, реално.
Ati се малце посепецифични кога станува збор за надградба на драјвер.

Не секогаш поновото е подобро, поготово ако нема видливни подобрување во перформанси. Драјвер се менува само со добра причина,во твојот случај таква нема.

Стај ги 9.12 и нема да имаш проблеми. Подобрувањата што ги нудат драјверите 10.2 се генерално фокусирани на кросфајр и Ејфинити подршката. Што претпоставувам тебе не ти мења
ништо. Пред да ги инсталираш користи ги инструкциите што ти ги даде Елф.
^This.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
245
Поени од реакции
12
Абе шо е ова со графичката нормално ли е да качи 100+ С кога играм некој игра или до сензорот е?
btw имам 9400GT

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Абе шо е ова со графичката нормално ли е да качи 100+ С кога играм некој игра или до сензорот е?
btw имам 9400GT
За таа графичка не е нормално...далеку од тоа... а мислам дека ти е цркнат кулерот, пошо не верувам дека сензорот може да е расипан...иди смени си кулер, ефтино е...

С

Спенсер

Гостин
зашто нејке кај братучед ми да му ја пушти тест драјв унлимитед??? кај мене на 7300ГТ ја пушта, он има Ати х1650 про, и кога ке ја укл,му пушува- Input not supported... и си врти така цело време... што може да е/??? графичката јас мислам..

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
зашто нејке кај братучед ми да му ја пушти тест драјв унлимитед??? кај мене на 7300ГТ ја пушта, он има Ати х1650 про, и кога ке ја укл,му пушува- Input not supported... и си врти така цело време... што може да е/??? графичката јас мислам..
Не е до графичката туку е проблем до резолуцијата. Test Drive Unlimited е една еееееееептен багувана игра, што све не глупости имам видено од неа. Наместо да барам решенија на милионите проблеми што ги имаше, едноставно ја uninstall-ирав.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па и не е комплицирано нешо, реално.
Ati се малце посепецифични кога станува збор за надградба на драјвер.

^This.
Зашто вие електрашите увек комплицирате? :)
2 години досега правам редовен апдејт од ATI, никакви проблеми нема.
Download, extract, install and enjoy.

ATI - The way it's meant to be installed!

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148

:) Факултетска деформација, се мора да биде прецизно, точно и според алгоритам.

Шала на страна, за ваквиот начин на преинсталација сум читал по странски форуми (од оние типчиња кои се непоправливо пернати), тоа бил најдобриот начин и за nVidia и за ATI.

Додатно, морам вака да реинсталирам бидејки имам страшни проблеми со crossfire-от, кога станува збор за драјвери под XP. (да, да уште сум на XP ... :icon_lol: )

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484

Ако имаш некоја стара графичка и немаш кросфајр тогаш не е проблем али како што ти кажа Елф за да работи мулти гпу конфигурација како што треба без никаков проблем, па и сингл карта најдобро е да се иде по тој редослед, за секој случај. Се разбира акцент тука се мава на новите графички кои немаат скроз созреан драјвер па и некои од старите ако си имаш работа со пипава ствар како што е кросфајр или пак сли. Драјвери се заебана работа :)

С

Спенсер

Гостин
Не е до графичката туку е проблем до резолуцијата. Test Drive Unlimited е една еееееееептен багувана игра, што све не глупости имам видено од неа. Наместо да барам решенија на милионите проблеми што ги имаше, едноставно ја uninstall-ирав.
аха... дека кај мене на Нвидиа ја пушта,а кај него на Ати радеон неје... ок,ќе му речам да си ја избрише...:pos2:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ако имаш некоја стара графичка и немаш кросфајр тогаш не е проблем али како што ти кажа Елф за да работи мулти гпу конфигурација како што треба без никаков проблем, па и сингл карта најдобро е да се иде по тој редослед, за секој случај. Се разбира акцент тука се мава на новите графички кои немаат скроз созреан драјвер па и некои од старите ако си имаш работа со пипава ствар како што е кросфајр или пак сли. Драјвери се заебана работа :)
Види, јас мислам дека месечно ATI го апдејтира само CCC (Catalyst Control Panel) обично, бидејќи по инсталација не ни ми побарало да го рестартирам компјутерот последниве месеци. :)

Ваљда толку беше со HD38x серијата.

kam

kamikaza
Член од
16 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Здраво
Имам еден проблем со графичката па сакам ваше мислење што може да биде
Пред 2 месеци купив графичка G force 9500GT од Biostar со 1 гб рам.
До пред една недела користев XP 64bitno SP2 и немав никакви проблеми единствено со некои програми кои се 32 битни. Е пред 1 недела ми текна да си го вратам 32 битното XP и од тогаш почнаа следниве проблеми
Сликата на мониторот мислам на буквите некогаш е заматена, замаглена како да тресе исто како кај CRT мониторите знаете со подесувајнето на херците, а јас имам LCD monitor ASUS и ова нетреба да го има. Почнав со анализа што може да биде и едно време мислев дека кога графичката ќе крене над 40 степени се случува ова но пред некој ден ја тестирав и ја кревав температурата и до 60 степени и ништо немаше мислам се си беше ок и пак повторно после ќе се јави проблемов што се вика од добро стоење. Преинсталирав незнам колку пати драјвери за графичката почнувајќи од оригиналното цд, после од nwidia па се до најновите драјвери од нејзиниот производител и ништо проблемов си остана.
Ставив друг хард на него со Vista и ова тресејне, замагленост како да го кажам треперење во вид на бранови го немаше ама повеќе од 1час не го користев вака и точно да ви кажам дека сигурно го нема неможам бидејќи и со xp некогаш сликата е јасна а некогаш ЈОК. Искрено немам време да се заебавам со проблемов па да пробувам и виндовс7 да инсталирам ама се си мислам дека проблемов е софтверски, ама не ја отфрлам можноста и нешто графичката да не е како што треба па при загревање да прај проблеми. И колку што знам лцд мониториве треба самиот оперативен систем да си ја одредува длабината на боите ама ова тресењево што може да биде.
Ако можете да ми кажете што може да биде проблемов и дали некој се сретнал со ваков сличен кажувајте и помагајте.
Поздрав.

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Здраво
Имам еден проблем со графичката па сакам ваше мислење што може да биде
Пред 2 месеци купив графичка G force 9500GT од Biostar со 1 гб рам.
До пред една недела користев XP 64bitno SP2 и немав никакви проблеми единствено со некои програми кои се 32 битни. Е пред 1 недела ми текна да си го вратам 32 битното XP и од тогаш почнаа следниве проблеми
Сликата на мониторот мислам на буквите некогаш е заматена, замаглена како да тресе исто како кај CRT мониторите знаете со подесувајнето на херците, а јас имам LCD monitor ASUS и ова нетреба да го има. Почнав со анализа што може да биде и едно време мислев дека кога графичката ќе крене над 40 степени се случува ова но пред некој ден ја тестирав и ја кревав температурата и до 60 степени и ништо немаше мислам се си беше ок и пак повторно после ќе се јави проблемов што се вика од добро стоење. Преинсталирав незнам колку пати драјвери за графичката почнувајќи од оригиналното цд, после од nwidia па се до најновите драјвери од нејзиниот производител и ништо проблемов си остана.
Ставив друг хард на него со Vista и ова тресејне, замагленост како да го кажам треперење во вид на бранови го немаше ама повеќе од 1час не го користев вака и точно да ви кажам дека сигурно го нема неможам бидејќи и со xp некогаш сликата е јасна а некогаш ЈОК. Искрено немам време да се заебавам со проблемов па да пробувам и виндовс7 да инсталирам ама се си мислам дека проблемов е софтверски, ама не ја отфрлам можноста и нешто графичката да не е како што треба па при загревање да прај проблеми. И колку што знам лцд мониториве треба самиот оперативен систем да си ја одредува длабината на боите ама ова тресењево што може да биде.
Ако можете да ми кажете што може да биде проблемов и дали некој се сретнал со ваков сличен кажувајте и помагајте.
Поздрав.
Јас имав таков проблем пред некое време, и беше од vga кабелот што ти иде од графичката до мониторот. Или го имаш лошо споено и губи контакт кај конекторите, или некаде е цвикнат... Провери убаво, јас здивев додека не сфатив што е...

Kajgana Shop

На врв Bottom