Графички карти

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Аехах, не ме потсетувај.
Знам дека со 9800тите и 9600те на ATI, ако апдејташ драјвер, ќе ти се заебеше кантер, дота и слични игри, ама ако не апдејтуваш, не можеше да ги играш новите.
Среќа јас во тоа време бев на Nvidia, па читав само како луѓето живци вадеа.

И од друга страна, кога јас ја земав HD3850-ката, сеуште имаше само некој БЕТА драјвер од неа за Vista,па морав 10-15 дена да чекам да искочи новата верзија, бидејќи игрите ми паѓаа - јеботе.
Среќа сега се средија. :)

Абе ке бидам најсреќен да се средат навистина ... Ама според оние резулататите Psyside што ги изваде за различните драјвери за 5ххх а богме и по тоа што читам по форуми ... Па изгледа ке чекаме бар уште 4 - 6 месеци за да ја видиме вистинската сила на 5ххх сериата ... И со секој нареден драјвер ке се подобри ...
Средени се да ... нема толку багови сериозни на драјверите .. ама пак првите драјвери за нова сериа не се нај нај оптимизирани и картите не вадат макс од тоа што можат да го извадат .

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Абе дете , прво не ми е на ниво са дете како тебе да се убедују кој колко знае.
Такој да ОК , гледам дека си јако образован и дека све знаеш , не сам дошја на форум да се пувам сас некога мочка која игра за што била оптимизирана , повише сакам да слушну мислење на некога што стварно има одредено ниво на знаење и познавање.
Од твоите 2 поста , јасно ми е ти на кое ниво си.
Затој уопште немам намеру да продужу да ти одговарам на твои постови.
Не за друго , него затој што много знаеш и неможу да ти одговору на твое БЕТМЕН знаење.
И такој ми ти , биди поздравен многу
Добро ајде, ти си најјак, најпаметен, највеке знаеш и се остало нај.
Прво замеша дека АТИ немале физикс, а кога ти дадов докази дека таа физикс игра е подобра со АТИ карта отколку со nVidia која има физикс почна да врегаш, а со тоа докажуваш колку е високо тоа твое ниво што го кажуваш.
Не можам да дискутирам со nVidia фан бој кој не гледа ништо пред себе.
А тоа кој почнал да врега може да се види од постовите.
Биди поздравен и ти.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
За Psyside имав од почеток мислење дека е фан бој на интел ... Фала богу шо се докажа дека уствари само сака да има најдобар хардвер независно од производител :)
Многу јасно, да се биде фанбој е детска работа. Секако можеш да преферираш некој бренд но да ги величаш едните само затоа што се Ати или Нвидиа не можеш. Се се сведува на она што е најбрзо/најдобро генерално на пазарот во моментот, кај мене нема место за фанбој моменти. Така што кога е излезе ГТ100 ако е доста побрза од 5870 и вреди за парите севкупно ќе ја купам без око да ми трепне и да се замарам со тоа дека Нвидиа прави педерски работи иако ме нервира тоа.

Перформансите/квалитетот за мене лично се најбитни!

Член од
13 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Добро ајде, ти си најјак, најпаметен, највеке знаеш и се остало нај.
Прво замеша дека АТИ немале физикс, а кога ти дадов докази дека таа физикс игра е подобра со АТИ карта отколку со nVidia која има физикс почна да врегаш, а со тоа докажуваш колку е високо тоа твое ниво што го кажуваш.
Не можам да дискутирам со nVidia фан бој кој не гледа ништо пред себе.
А тоа кој почнал да врега може да се види од постовите.
Биди поздравен и ти.
Читам и неможам да се начудам колку не ти држат постовите , ајде најди тестови кога е вклучен PhysX , во бетмен па ке видиш колку ке бидат тогаш ати побрзи.
А и зборо не ми беше конкретно за PhysX од ЕНВИДИА , ако малку си читал ке видиш дека исто така го спомнав и ХАВОК.Кој нормално дека е подобар од PhysX , само нема хардверска подршка од денешните графички.
А иначе види го постот кога кажа дека ИМ УСПЕАЛО на енвидиа да замажат очи на некого.
Јас не сум дете ни некој почетен корисник на компјутер па да ти да можеш да кажеш такво нешто. Напротив работите ги гледам од најразлични аспекти и биди сигурен дека не сум пристрасен.
А ако те навредив ИЗВИНИ , без испровоциран.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Абе ко што гледам сега по форуми и ствари ... И PhysX не е проблем ... ПОшто има трикови да се тера и на Ати картичка ради багови во драјверите ... Ти треба само да имаш И ати и Нвидиа карти ... и двете да се ставени на компот ... Хехехе ... Ати картите работат PhysX .... Нвидиа ако научат за ова ке си каснат од газот :) Ама сигурно знат и неможат ништо да направат :)

Еве го и трикот

И на други места го имав видено ...
Пример1

Пример2

На сите сајтови ке заприметите дека се кажува дека Кога правиш PhysX Ати е многу подобар и побрз :) :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Што ке ти е таа карта, катастрофа е.

Земи си Ати 4670 ддр3 512мб или Нвидиа 9600GS ддр3. Обавезно да не бидат ддр2!

Член од
13 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Се споредува МОМЕНТАЛНО најдобрата на Ати и најдобрата на НВидиа или во ранг на цена. Ако е така и ако Нвидиа извадат нова графичка по 2 години, а Ати извадат 6000 серија во меѓувреме ти ќе ја споредиш таа со 5000 па ќе чекаш новата за да ја споредиш со 6000? Немаш никаква корист како фанбој, особено ако имаш повеќе од 16-17 години :smir:
Инаку моментално користам НВидиа графичка (да не ме разбереш погрешно) и точно е тоа што го кажува Псај за анти алајзингот, кога ќе го вклучиш во некоја игра драстично ги намалува перформансите (го немам тоа приметено само на Call of duty)
Заправо имам 16 години и сум најголем фан на ЕНВИДИА , како што можевте и да приметите.
И незнам зашто бев глуп да помислам дека на македонски форум можеш да направиш дискусија со аргументи.
АКо ги прочиташ сите постови ке видиш дека за се што имам кажано е имам и по некој факт кој го потврдува.
Али дефинитивно не учествувам више у никаква дискусија , зашто гледам дека не сум доволно голем и паметен за вас.
А муабетото ти е излишен 100 посто , јас убаво пишав дека иако енвидиа касни 2 месеци или 3 , после кога ке излезе новата картица на енвидиа тие картици ке останат на пазарот со 5000 серија на АТИ барем една година.
Значи аргументот нема везе од реалност , него е само колку да се контрира и да се каже нешто.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Енвидија касни 6/8 месеци не 2 или 3.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Енвидија касни 6/8 месеци не 2 или 3.
Се слагам ... Последно што проверив 3хх Чипот требше да го видиме во" Q4 2009 in order to maximise X-mas sales . "
Сега по ново е за Q1 2010 со можност за одлагање до Q2 .
А оргинално беше најавен за Q3 2009 по роад мап .

Значи порадо ке биди некаде накај година цела .

Член од
13 јуни 2008
Мислења
92
Поени од реакции
0
Дали може оваа графичка Ati Radeon X1550 AGP 8x да ја користам на слот AGP 4x ?

Член од
13 јуни 2008
Мислења
92
Поени од реакции
0
Како мислиш поспоро ќе работи ?? Ќе може игри да се играат или не ?

Kajgana Shop

На врв Bottom