"Град-држава" Скопје со нови 2500 провинцијалци

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Темите на торес типс се 5 пати подобри од ваквите теми.Не нарекувате провинцијалци и искомплексирани,ама со ваквите теми вие си покажувате колку сте искомплексирани.Според логикава на скопјани(ко божем од Њу Јорк се)ако не си од Скопје тогаш живееш на нива и си безвреден и немаш право да се вработиш во некоја државна администрација бидејќи "културните" дечки од Скопје треба да се вработат.
Mods, prostete za off topicot...

Kako be znaes za tores tip koga si taze clen od pred nedela dena ? :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
But hey, значи тоа е проблемот, ви е криво за работно место во администрација како тој претходно што се жалеше како му го зеле местото во минестерството што неможете толку лесно да се вработите како пред 15-20 години.
А како се вработуваат скопјани во админстрација/министерства по Скопје ?
Со нивната супер интелегенција што ја добиваат со самото раѓање во Скопје или со партиска книша ?

НИ е криво?
Мене ич не ми е, за другите, нека си зборат во свое име. ;)
--- надополнето: 16 јули 2013 во 03:17 ---
Зборувај за себе кога велиш дека фаќаш работа преку некакви врски, сигурно од искуство си кажуваш. Погледни од кај потекнуваат луѓето којшто се на високи функции па се ќе ти стани јасно. Уште појасно ќе ти стани кога ќе разбериш дека Владимирово е село со најмногу докторати по глава на жител. Додека некој се смета за чоек со плава крв некој друг се труди да стигни до некаква цел. Не сум јас крив што Бунарџик е во Скопје ,а не е во Македонска Каменица. И де молим те објасни ми шо е сељачкото во постот па да ти одговорам ако можам, или така пиша колку да пишиш нешто, или па можи и до некој лајк да стигниш ?

А ова е типичното цмиздрење.
Јас не те нападнав никако, ни тебе, ни кој било друг.
--- надополнето: 16 јули 2013 во 03:19 ---
Multiple Personality Disorder :icon_lol:
Nope.
Секој има право на свое мислење.
И јас го имам. Ама не палам луѓе оти ми сметаат.

На кој му е арно, нека си седи. На кој не му е, ич не мора да седи.
И така.

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Оф-топик, треба да мислам дека сум посебен ако сум стар Скопјанин(доселени 35та-45та[да се пофалам малце :) ])?

Не сфаќам зошто се делиме на тоа кој од каде бил и не знам зошто се навредувате затоа што некој ќе рече провинција/провинцијалец? Нели тоа треба да е географски поим?
И зошто толкава омраза на едни против други?

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Пола држава со се пола Скопје за 10ина години ке ги нема, они се запнале за тема стара 20 години ПАК... страшно.
Оваква тема и овакво разделување, откако за министер да ја брани државата е поставен човек кој што во 2001 убивал нечии деца и татковци, само ненормален може воопшто да ја дискутира.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.230
Провинцијалците немаат работа да ја гнасат метрополата со целите-саксии-кал под нокти. Сината крв не треба да се меша.
Колективната свест бе пеер ти текнуе ми се свиѓа. Сељаците нека си останат у селата.
Едина замерка у прогрес точките е тоа што ДУРИ во метрополата се сите исти пред законот. Се знае на кој систем треба да се навратиме, ројалните патриции и валканите плебејци.

А да, уште една идеја. Граници. Околу. Скопје.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
немој ја да се распцујам па да не знаеш кај да се свртиш :tapp:
кој по работа, кој на студирање, кој од ќеф.....што к*р тебе те боли зошто идат луѓето? кој кај сака ќе оди, никој не е должен никому да се правда, а најмалку тебе :tapp: оти ти си никој и ништо и скопје не е од татко ти.....
Слободно, демократик. Да ме боли курот кај идат и шо кој кур ? Не го бранам Скопје ниту го сакам толку многу али исто може да ми сере некој од друг град ако дојдам и му го здиплам работното место пред нос и му ја здиплам жената пред ност и му ја пијам домашната ракија.. Мене ме загрижува фактот на тоа што незнаат да одржат пазар на вредности што некој копук ко тебе ќе дојде и ќе ми ја работи работата што треба да е ценета а јас ќе го пушам курот зашто знам дека нема да можам ни за автобус да скрпам, а ти виртуелно мислиш дека живееш во Кривогаштани па не си ги знаеш трошоците тука, и што паѓа вредноста на мојот занает, е тоа е вика не лојална конкуренција. И јас да отидам во Германија ќе ми серат дека им го јадам лебот, и што ? Ме интересира до каде ќе ти тера муабетов да знам дали има потреба да го правам или едноставно да повечам зашто не ти фаќа црпката .. Како и да е нема да се карам, статистиката си го кажа своето, и нема потреба да се вреѓате што ве викале провинцијалци затоа што сте, туку гордо застанете и кажете дека е така.. Крај краева кој кур јадат гомна Охриѓани кога ќе отидеме во Охрид за нас, али кур ме боли да ти кажам ич не се вреѓам, да тоа сум и тие што се во Охрид населението се 100пати боље мангупи од мене јас сум само 1 кучка што дошла да се брцне у езеро, и може да се соберат да ме излупаат у сред дискотека ако им се курчам. Работата е што нешто што не е ваше го правите како генерално да се гледа на истото.
Фала нема потреба повеќе да се вреѓаме, мислам дека бев доволно кутурен, затоа што сите треба да застанеме против други етницизми што ни го реметат мирот а не против своите, али како и да е од секогаш сме биле говно народ и ќе останеме такви... не сум контрадикторен само гледам реално на работите ...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.230
Слободно, демократик. Да ме боли курот кај идат и шо кој кур ? Не го бранам Скопје ниту го сакам толку многу али исто може да ми сере некој од друг град ако дојдам и му го здиплам работното место пред нос и му ја здиплам жената пред ност и му ја пијам домашната ракија.. Мене ме загрижува фактот на тоа што незнаат да одржат пазар на вредности што некој копук ко тебе ќе дојде и ќе ми ја работи работата што треба да е ценета а јас ќе го пушам курот зашто знам дека нема да можам ни за автобус да скрпам, а ти виртуелно мислиш дека живееш во Кривогаштани па не си ги знаеш трошоците тука, и што паѓа вредноста на мојот занает, е тоа е вика не лојална конкуренција. И јас да отидам во Германија ќе ми серат дека им го јадам лебот, и што ? Ме интересира до каде ќе ти тера муабетов да знам дали има потреба да го правам или едноставно да повечам зашто не ти фаќа црпката .. Како и да е нема да се карам, статистиката си го кажа своето, и нема потреба да се вреѓате што ве викале провинцијалци затоа што сте, туку гордо застанете и кажете дека е така.. Крај краева кој кур јадат гомна Охриѓани кога ќе отидеме во Охрид за нас, али кур ме боли да ти кажам ич не се вреѓам, да тоа сум и тие што се во Охрид населението се 100пати боље мангупи од мене јас сум само 1 кучка што дошла да се брцне у езеро, и може да се соберат да ме излупаат у сред дискотека ако им се курчам. Работата е што нешто што не е ваше го правите како генерално да се гледа на истото.
Фала нема потреба повеќе да се вреѓаме, мислам дека бев доволно кутурен, затоа што сите треба да застанеме против други етницизми што ни го реметат мирот а не против своите, али како и да е од секогаш сме биле говно народ и ќе останеме такви... не сум контрадикторен само гледам реално на работите ...

Ти се водеше као ретко ентелегентен и призејмен, иако си од ројална фамилија сос педигре, во мојот кајганџиски тефтер. Ама твојот реален неуспех погрешно го канализираш во оваа нереална дискусија. Според сите закони во познатиот универзум на логиката, но и според сите наши уставни закони, никој не треба да претставува нефер конкуренција во ИСТА држава само оти својот потенцијал, кој ненамерно е изнад твојот сака да си го пласира на пазарот поефтино. Секој има право да направи парче леб без да мисли дали е фер што ти со твоето полузнаење во однос на неговото неможеш да му конкурираш на пазарот. Германаа ти е веќе друга земја и друг стандард. Скопје е 1 ипол саат најдалеку од секоја дестинација без пречекорување граници. Во иста земја е, и исти стандард. Охрид не го ни пипкам (еве ти pun, да си искористиш кур шегите) оти е, рака на срце, ретардиран пример. :)

Now, all silliness aside, нејќам да са слагам со ~Дарко оти е, личноиперсонално, глич во матриксот, провинцијалците ако си останат во провинцијата би било најдобро за сите.
Али од различних разлога.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Никаде не сум спомнал да си останат по градовите ... слободно нека дојдат, али нека нека не се спуштаат под нивото на некоја нискобуџетна курва , да ми простиш на ( кур, пичка, гз ) уличарскиот речник кој го применувам при зголемено ниво на сељатинин. Сакам да дојдат и да бидат исти со сите и да си го ценат она што го знаат и умеат за да бидат лојални на пазарот на трудот. Добро бе у 3 поста кои и мене ме мрзи да си ги препрочитам истото го мелам и пак се фативте со тоа за провинцијалците си останат по градовите... Толку нејасно објаснувам или нешто во мода е да се фатите за саксијата место за цвеќето ... Несакам да се карам нити да двојам.. Се надевам на некој ќе му светне зашто работи за 11 иљадарки ко чистачка во Тетекс...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.230
Никаде не сум спомнал да си останат по градовите ... слободно нека дојдат, али нека нека не се спуштаат под нивото на некоја нискобуџетна курва , да ми простиш на ( кур, пичка, гз ) уличарскиот речник кој го применувам при зголемено ниво на сељатинин. Сакам да дојдат и да бидат исти со сите и да си го ценат она што го знаат и умеат за да бидат лојални на пазарот на трудот. Добро бе у 3 поста кои и мене ме мрзи да си ги препрочитам истото го мелам и пак се фативте со тоа за провинцијалците си останат по градовите... Толку нејасно објаснувам или нешто во мода е да се фатите за саксијата место за цвеќето ... Несакам да се карам нити да двојам.. Се надевам на некој ќе му светне зашто работи за 11 иљадарки ко чистачка во Тетекс...
Абе хани, па и ти мене ме држиш за к.. саксијата, место за цвеќето. Ај пак ќе ти го акцентирам погрешно канализираниот бес и зожто сметам дека не си прав. Верувај не е скопјанецот доволно издиган како што е претставен за провинцијалците да изгледаaт како да се спуштаат како курви. Проблемот ти е во Маќедонскиот менталитет. :') Дали ти, ***сериозно*** мислиш ако ги изолираме провинцијалците како системска грешка, проблемот магично ќе евапорира? Онака, никој тебе нема утре да ти работи за 11 иљадарки? Никој ако има простор за поефтина радна рака од твојата, нема да ја искористи? Дали мислиш конкуренцијата е само концепт и не функционира во реалноста? Све поназад не е резултат на истата?

Или твојата благородност потекнува од англиски корени, ако сакаш некој да те ебе, нека биде твој?
Оти сепак, тоа е одлика на сина крв. : P

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Дискусија на која и нема крај.
Нека биде како во добрите пионерски денови и скопјаните нека направат добра патна и железничка инфраструктура со мотото "Док трае обнова нема одмора" и ќе видиме колку ќе седат во убавото скопје во кое сеуште се возат гомнарки и се чистат септички јами.
А околку сиромаштијата, повеќе сиромаштија има во Скопје, отколку во провинција, не за друго во Скопје ретко кој работи земјоделие како додатна работа, сите се во администрација или некаде каде зимаат некоја мизерна плата, што реално е секаде во Македонија и бидејќи градот има лоша инфраструктура се губи по 10 часа на работа, а со тоа и нема време за некоја додатна работа како земјоделие, за разлика од провинција, каде во просек имаш 30-тина до 45 минути плус на работно време. 8-4 на работа од 5-8 на нива.

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
Зар има стари скојпани сеуште кои не се доселени од незнам кај. Ако си проверат некои што се нарекуваат такви кој знае од кај му се прадедому и бабаму. кркркрк.
Глупа тема поглупа АМИН.
Арно не отвараат ТЕМА Зошто Скопјани се преселуваат или купуваат станови и куќи во помалите места, да се дополни листата на дебилни Теми.
Штета што со устав не им е заштитено Нивното Скопје, инаку со пушки ќе го бранеа.Нормално дур не излезеа другите комшии да го бранат.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Dojdencite so partiski kniski site se nacukaa vo javnata administracija i kaj drzavnite monopolisti,a skopjanci si gi držime tasacite vo raka.Samo jas poznavam barem desetina ovakvi. Ova e vistinata. Nagrada za dolgogodišen partiski angažman za provincijalcite e državna foteljička vo Skopje i popust za nov stan kaj raznoraznite Čifliganci.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.797
Поени од реакции
6.238
Правеле анкета дали во Скопје има многу провинцијалци

2 % одговориле дека има многу
3 % одговориле дека не се сигурни
95 % одговориле “ па што ако не има “

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Со некој што користи термин "провинцијалци" и "провинција"немам намера да дискутирам.
Муабетов демек ние Скопје/Скопјаните сме центарот,најубави,најпаметни,нај,нај...вие останатите сте ропаци од провинција.
Не него - дојдете у Скопје и сите проблеми во животот ќе ви бидат решени.....
Еве не ги користам тие термини - тоа ли е решението за скапанава држава?

Kajgana Shop

На врв Bottom