Слободно, демократик. Да ме боли курот кај идат и шо кој кур ? Не го бранам Скопје ниту го сакам толку многу али исто може да ми сере некој од друг град ако дојдам и му го здиплам работното место пред нос и му ја здиплам жената пред ност и му ја пијам домашната ракија.. Мене ме загрижува фактот на тоа што незнаат да одржат пазар на вредности што некој копук ко тебе ќе дојде и ќе ми ја работи работата што треба да е ценета а јас ќе го пушам курот зашто знам дека нема да можам ни за автобус да скрпам, а ти виртуелно мислиш дека живееш во Кривогаштани па не си ги знаеш трошоците тука, и што паѓа вредноста на мојот занает, е тоа е вика не лојална конкуренција. И јас да отидам во Германија ќе ми серат дека им го јадам лебот, и што ? Ме интересира до каде ќе ти тера муабетов да знам дали има потреба да го правам или едноставно да повечам зашто не ти фаќа црпката .. Како и да е нема да се карам, статистиката си го кажа своето, и нема потреба да се вреѓате што ве викале провинцијалци затоа што сте, туку гордо застанете и кажете дека е така.. Крај краева кој кур јадат гомна Охриѓани кога ќе отидеме во Охрид за нас, али кур ме боли да ти кажам ич не се вреѓам, да тоа сум и тие што се во Охрид населението се 100пати боље мангупи од мене јас сум само 1 кучка што дошла да се брцне у езеро, и може да се соберат да ме излупаат у сред дискотека ако им се курчам. Работата е што нешто што не е ваше го правите како генерално да се гледа на истото.
Фала нема потреба повеќе да се вреѓаме, мислам дека бев доволно кутурен, затоа што сите треба да застанеме против други етницизми што ни го реметат мирот а не против своите, али како и да е од секогаш сме биле говно народ и ќе останеме такви... не сум контрадикторен само гледам реално на работите ...