Да бе , тоа дека на некоја фуфа и е животна цел да забремени од скопјанец , и да си ја "осигура "Сум разговарал со некои студентки и од некој двосмислен моабет доаѓа до израз дека доаѓам во Скопје да студирам а во меѓувреме да работам а ако имам среќа да си најдам некој дечко од Скопје и да се спасам од мојот град.Бидејќи кажав повеќето сакав да кажам има и такви студентки кои приоритет учењето не им е туку да се спасат од сиромаштијата и да живеат во Скопје а успат секако тука е и мажењето со дечко кој е од Скопје или пак кој живее од Скопје без разлика од каде е неговото потекло.
Ако е стварно така , значи образованиево ни доаѓа во ред. Снајди се па живеј. Капитализам јебига. Преживува само најдобриот. Истото и со работните места. Ако провинцијалците им ги земаат местата на скопјанчињава , тогаш значи се подобри од нив.Ради ова на сестра ми и се деси да кога се запиша на правен факултет ја испратија да учи во Велес иако факултетот и е на 5 мин овој во Скопје, а тие од Велес да дојдат да учат тука, жити се која е логиката.
Ти сакаш со кајче д‘ојш на работа?За да те вреѓа зборот провинцијалец треба да си искомплексирана личност. Потоа за да се увредиш од некој Скопјанец оти е Скопјанец треба да си дефинитивно ретардиран. И трето да помислиш во земја 2 на 2 со ментален развој од 20от век дека има драстична разлика на населението и некоја надменост поради место на живеење треба најдалечна дестинација на која си бил да е Охрид.
Скопје е центар на Македонија, економски, административен и политички. Колку е тоа добро, нерамномерно распределување на ресурси ќе покаже времето кога загаденоста на Скопје, собраќајниот хаос и бучавата ќе достигнат степен на 10 милионски град.
Јас многу сакам Охриѓани да ми дадат место за живеење во Варош, макар била најголемата провинцијалка на Свет![]()
Се повеќе ми се прај кеф кога низ ЦЕНТАРОТ ќе слушнам Беровски, Пехчевски, Струмички, Гевгелиски, Кичевски...... зошто знам дека нашиот број се зголемува секоја година. И да, додека некој се прај Скопјанец од Драчево, Маџари, Припор и.т.н, ние седиме во станови во Центар, К.вода, Карпош ....а нашите студентски домови на ваша жал се во Автокоманда,Кисела Вода, Центар, Карпош....
Додека Скопјани си играат пред зграда, провинцијалците излегуваат по дискотеки, концерти, спортски настани и.т.н
Треба да сте среќни што парите од овците ви ги носиме во вашите продавници за да имате леб да си купите!
Multiple Personality DisorderАман веќе, не е ли исцрпена темава?
Реалноста е дека не, никој не зима ничие работно место со тоа што дошол во Скопје, напротив, ви ги земаат со партиски книшки, не со потекло, и да, сељачизам се шири како шуга (посебно) од источна наваму, but hey, кои сме ние да судиме?
--- надополнето: 16 јули 2013 во 01:45 ---
Еве го сељачизмот на дело.
Шо бе.
Аман веќе, не е ли исцрпена темава?
Реалноста е дека не, никој не зима ничие работно место со тоа што дошол во Скопје, напротив, ви ги земаат со партиски книшки, не со потекло, и да, сељачизам се шири како шуга (посебно) од источна наваму, but hey, кои сме ние да судиме?
--- надополнето: 16 јули 2013 во 01:45 ---
Еве го сељачизмот на дело.
Шо бе.
абе другар ти живеј кај сакаш, што демек ќе не понижиш нас или градот со тоа што живееш во `10 пати поголем град од Скопје`? Мислиш дека никој од нас не прошетал низ Њујорк, Мајами, Прага или слично? Јас ти зборубам од искуства за тоа како иделе работите со `такви` провинцијалки а ти ќе ми збориш за самобендисаност, што нема никаква врска со аргументите кои јас ти ги посочив? Прво научи се да дискутираш ко што треба па после прави се `прошетан човек`.
But hey, значи тоа е проблемот, ви е криво за работно место во администрација како тој претходно што се жалеше како му го зеле местото во минестерството што неможете толку лесно да се вработите како пред 15-20 години.Аман веќе, не е ли исцрпена темава?