Градење верски објекти заради потреба или од инат?

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување
Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Хммм, ми се чини дека си ги побркал троа работите и со бројките и со процентите...Се сомневам дека 33% од македонското граѓанство се муслимани, ...
Процедурална забелешка:

И јас се смоневам дека 33% од македонското граѓанство се муслимани, бидејќи бројот е многу поголем и реално води накај половина од севкупните жители.;)

А за темата сум кажал и ќе кажам, џамиите секојдневно се полни а црквите катадневно празни, па видете вие кој гради од инат а кој од потреба.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Процедурална забелешка:

И јас се смоневам дека 33% од македонското граѓанство се муслимани, бидејќи бројот е многу поголем и реално води накај половина од севкупните жители.;)

А за темата сум кажал и ќе кажам, џамиите секојдневно се полни а црквите катадневно празни, па видете вие кој гради од инат а кој од потреба.
Уф....абе ако ти се прашуваш тогаш ќе треба процентите од Амди Бајрам да ги позајмиш, ни 100% муслимани нема да бидат реална слика за тебе во Македонија, сигурно се 102,3% што велиш?
Не е заебанција, вие сте кока кола!!

Realennn

COVEK
Член од
15 септември 2012
Мислења
53
Поени од реакции
11
Процедурална забелешка:

I jas se somnevam deka toa bese pricinata za ponisteniot popis od lanska godina nesto ja uplasi nasava vlada, pa pobegna vo gluvceska dupka, tie nema realiziraat popis i uste sto godini da se na vlast

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
I jas se somnevam deka toa bese pricinata za ponisteniot popis od lanska godina nesto ja uplasi nasava vlada, pa pobegna vo gluvceska dupka, tie nema realiziraat popis i uste sto godini da se na vlast
пописот беше прекинат поради фалсификат...
изгледа на Али му се виделе малку албанци, па си почнал да работи како во 2002 ... со фалсификати...

Realennn

COVEK
Член од
15 септември 2012
Мислења
53
Поени од реакции
11
пописот беше прекинат поради фалсификат...
изгледа на Али му се виделе малку албанци, па си почнал да работи како во 2002 ... со фалсификати...

Ne e tocno toa se prikaski rozovi po boja, vlasta e vo racete na DPMNE ako imalo flaisifikata neka naprai da odgovaraat tie sto se obidele da go falsifikuvaat, vo sportivno nedrzi tezata deka nekoj sakal da falsifikuva ama nema nikakva odgovornost, nego neka ja izvadat drugata vistina popisot e nepovolen za mnozinstvoto i toa u momentov nejke popis, inaku vo sprotivno ke zakazese drug popis i ke se obidese da gi spreci neregularnostite koi bea na toj ponisteniot

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И јас се смоневам дека .
Јас се сомневам...
Ти се сомневаш...
Тој се сомнева...

Заклучок: сите се сомневаме! :confused:
--- надополнето: 22 септември 2012 во 20:47 ---
.
Аххх, пуста фантазија, што ли не е во состојба да смисли и смисленото да го нарече „вистина„.
--- надополнето: 22 септември 2012 во 20:48 ---
А за темата сум кажал и ќе кажам, џамиите секојдневно се полни.
Е добро бе, кој ќе работи во ‘ваа држава ако се џамиите до толку полни?
--- надополнето: 22 септември 2012 во 20:49 ---
а црквите катадневно празни.
...што е показател за колективнитот пад на верата кај луѓето...
--- надополнето: 22 септември 2012 во 20:50 ---
па видете вие кој гради од инат а кој од потреба.
А бе појќе е од јасно кој гради од потреба а кој од инает, ама ај...
Живјела Саудијска Арабија! :D

W

Werther

Гостин
Кај нас градењето верски обијекти е натпревар и мислам дека моментално водат црквите,но градењето џамии зема се поголем замав и кај и да е ке се најдат на првото место.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.168
Полу инат - полу потреба. А најмногу е за ловење нови „души“.
Нешто како... реклама, потсвесно ти станува тоа нормално, потребно...

Не знам само зошто некои одлучуваат нивните храмови да се тајни? Хм :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
Полу инат - полу потреба. А најмногу е за ловење нови „души“.
Нешто како... реклама, потсвесно ти станува тоа нормално, потребно...

Не знам само зошто некои одлучуваат нивните храмови да се тајни? Хм :)
Ме забавува твојата наивна еквидистанца, по темиве за Исламот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.168
Ме забавува твојата наивна еквидистанца, по темиве за Исламот.
Ако сонце, забавувај се ти и секогаш мисли дека другиот е наивен, а не ти самиот. (y)
И политичарите ве забавуваат, ама... :)

П.С. Оди „разобличувај“ ги „кривоверците“, батали ме мене и мојата „наивност“.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
Ако сонце, забавувај се ти и секогаш мисли дека другиот е наивен, а не ти самиот. (y)
И политичарите ве забавуваат, ама... :)

П.С. Оди „разобличувај“ ги „кривоверците“, батали ме мене и мојата „наивност“.
Во претпоставена шеријатска држава таквите ко вас (Телемити, Масони и сл.) први ќе ги обесат, а не Христијаните.
Ете тоа, иако ти е јасно, те прави прилично наивен кога се еквидистанцираш по темиве.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.168
Во претпоставена шеријатска држава таквите ко вас (Телемити, Масони и сл.) први ќе ги обесат, а не Христијаните.
Ете тоа, иако ти е јасно, те прави прилично наивен кога се еквидистанцираш по темиве.
Абе уживај :) Што се заморуваш ти за телемитите и масоните? :)
Темата е дека си градите храмови и се перчите со нив како да се кој знае што! Ние имаме подобри! :vozbud:
И со која цел?
Реков веќе, ќе си прочиташ погоре.

П.С. Немам време да се заморувам со тебе... плаши си се ти од твојата шеријатска држава и од бесење и колење, остави не нас телемитите и другарчињата масони.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Crkvite i onaka ni se prazni, poprazni ne mozat ni da bidat, osven za Bozik, Vodici, Velika sabota i Veligden.

A gradenje djamii kade sto ima tri coveka od muslimanska verosipovest mi e isto taka mutavo, nekoe objektce minimalno ajde nekako proaga, ama cela djamija....:eek:

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Nesto vo posledno vreme djamiite ecat i se slusaat na site kraevi na Skopje.
Naprimer ovoj del nakaj Vodno nema djamija...ako e taa od Nerezi ke se slusa eden glas,ama se slusa poveke glasovi.
Slusnav deka i vo K.Voda se slusa...
Bas me interesira koj sve kraevi slusaat i od kade se slusa?:confused:

Член од
7 август 2012
Мислења
90
Поени од реакции
41
Nesto vo posledno vreme djamiite ecat i se slusaat na site kraevi na Skopje.
Naprimer ovoj del nakaj Vodno nema djamija...ako e taa od Nerezi ke se slusa eden glas,ama se slusa poveke glasovi.
Slusnav deka i vo K.Voda se slusa...
Bas me interesira koj sve kraevi slusaat i od kade se slusa?:confused:
И во карпош 3 ме разбуди еднаш од спиење, ама тоа беше во месецот на рамазан и звукот одеше од злокуќани. А понекогаш и во бел ден ги слушам од визбегово иако се на 3.5км воздушно растојание.
Исто така и во тафталиџе се слушаат од бит пазар, ми звучеше невозможно ама отидов еднаш и се уверив самата :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom