Градење верски објекти заради потреба или од инат?

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
i sega sto razgovor jas i ti napravivme ?
На што личи тоа во 21 век како овци на патот застанеле го блокираат...
Нека идат дома нека се клањаат никој не ги брани, а не да блокираат улици.

Со оглед на килавоста на македонците христијани од една, и амбициозноста и секогаш спремни за раст и одржување на својата фамилија на свој грб, а не на туѓа сметка, на македонците муслимани, од друга страна,.............. слободно може да се каже дека каурите градат за инает а муслиманите од потреба.:icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
:facepalm::facepalm::facepalm:
Извини, а како муслиманите за разлика од каурите ја одржуваат својата фамилија?
Со клањање по улици и блокирање на истите? Тежок примитивизам...
Мотика, а не молитва.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
На што личи тоа во 21 век како овци на патот застанеле го блокираат...
Нека идат дома нека се клањаат никој не ги брани, а не да блокираат улици.

.
imaat potreba od verski hram , znaci ne e od inaaet, tuku od potreba. zastanale na ulica zatoa sto nemaat kade da obavuvaat molitva,

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
imaat potreba od verski hram , znaci ne e od inaaet, tuku od potreba. zastanale na ulica zatoa sto nemaat kade da obavuvaat molitva,
Од страв бе кажи си слободно....не од потреба. Ако не се молите отидовте џенем....иначе која будала има потреба да се моли по пет пути дневно доброволно.

Член од
7 август 2012
Мислења
90
Поени од реакции
41
Дали може да прашам дали во злокуќани има џамија? Живеам во Карпош 3 и многу често слушам некоја џамија,и дури еднаш ме разбуди! Звукот ми идеше од злокуќани/бардовци. Ако некој знае нека пише!

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Ма какво злокуќани. Тоа шо не буди секоја вечер е од нерези кај палма дивоградбата џамија и од џамијана во горно нерези. Срамота е за цела општина Карпош што се дозволи во 99% христијанска општина да нема црква и биење на камбани, туку да слушаме виење у ниедно доба.

Член од
7 август 2012
Мислења
90
Поени од реакции
41
Ма какво злокуќани. Тоа шо не буди секоја вечер е од нерези кај палма дивоградбата џамија и од џамијана во горно нерези. Срамота е за цела општина Карпош што се дозволи во 99% христијанска општина да нема црква и биење на камбани, туку да слушаме виење у ниедно доба.
неее,другар ми живее веднаш до џамијата у карпош 4 и често одам кај него на спиење,и ниеднаш ја немам слушнато. башка го прашав дали пее и он рече дека ВООПШТО не пее.
а мислам дека во злокуќани има некоја ромска џамија. И тоа нова.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Внимавај на речникот. Кај мене нема ниту 10 христијани, а цел оркестар и два пејачки хора нон стоп од спротивната страна со најсовремено озвучение ин лајв ги пренесуваат мисите, и никој нема ништо против тоа.;)

Член од
7 август 2012
Мислења
90
Поени од реакции
41
Внимавај на речникот. Кај мене нема ниту 10 христијани, а цел оркестар и два пејачки хора нон стоп од спротивната страна со најсовремено озвучение ин лајв ги пренесуваат мисите, и никој нема ништо против тоа.;)
Каде тоа? :O

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.485
Каде тоа? :O
кај него у глава

У Чаир е најбоље.
Се будиш и глеаш целото приземје на станбената зграда у која живееш е џамија, со чешми, кондури остаено надвор, натпис, џамија, оџа...
У четири и пол будење!

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Како нема, ќе се клањаш дома како во Источно-Исламските земји што прават НЕмуслиманите. Решен проблем..
За ваши проблеми, со ваши рецепти.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Viva la Македонија со народ што мисли дека живее во Арабија во 7 век . Уште на дрва да почнат да се клањаат, или да бараат градски парк да го претворат во пустина, да биде посоодветно.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Viva la Македонија со народ што мисли дека живее во Арабија во 7 век . Уште на дрва да почнат да се клањаат, или да бараат градски парк да го претворат во пустина, да биде посоодветно.
Немам против тоа што се клањаат, ама ме нервираат што цело време го дрват дека се дискриминирани. Па ете сега им давам причина да бидат. Барем да знам дека кукаат со причина.
Ме нервира и тоа што во Европа бараат демократија, а они кај што се не сакаат ни да слушат за нејзе. Во Саудиска Арабија уште нема црква или било каков друг верски храм на некоја верска заедница, а забрането е и јавно да ја искажуваат својата религија т.е. да вршат верски обреди. Најтрагично е што НЕмуслиманите плаќаат и данок што живеат таму.
Па сега зборете ми за демократија и за тоа кој живеат потешко.

Kajgana Shop

На врв Bottom