владе ти си македонЧЕ. За мир во куќа викаш "камбаната да престане да лупа". На кого му пречи тропање на камбаната? Дали тоа се споредува со викање на оџата на појачала? И како второ нека ти влезе у таа главата дека ова е Македонија земја со мнозинско христијанско население, потребите на мнозинството имаат предност, особено што нашите потреби не му пречат на никого.
Не ти си
.
Ете мене ми пречи подеднакво како што ми пречи и оџата.
И ај нека ти влезе во таа главата дека Македонија е секуларна држава, така да тука се работи за граѓани со исти права без разлика на религија. Тоа дека сме мнозинство нема врска со муабетот, сите сме исти пред законот.
А тоа што сметаш дека не пречи тоа е од твоја гледна точка, некој смета дека и пеењето на оџата на никој не му пречи. И тој некој има исти права како и ти. Така да за мир во куќата и мир во главата и тие и тие и сите други треба да се стишаат пошто на некој му пречат и двете и му бодат очи, а вас секој посебно му пречи онај другиот.
Доволно е само за големите верски празници да се слушаат и едните и другите, а тоа се по два дена во годината. Толку секој може да издржи да ве слуша, а останатите денови глас да не им се слушни на никој. Молете се , киснете цел ден во храмовите ако сакате, ама никој да не ве гледа. Сепак тоа е индивидуална работа и не мора секој да ве гледа и да знае што правите, кога и каде. Секој има право на мир и тишина како и вие што сметате дека имате право да се молите.
Тоа се вика верска толеранција и соживот, но ти си очигледно оперисан од тоа.
Баш ме интересира
duh sa sekirom какво мислење има за предлогот пошто и тој е многу загрижен за муслиманите и нивните права. Дали и тој е опериран од верска толеранција и соживот.