- Член од
- 15 јуни 2011
- Мислења
- 62
- Поени од реакции
- 14
Dali e mnogu teska matematikata na ovoj fax ?
Градежен цел факултет е во математика, физика... цел е во пресметки. Мој совет е ако не ти оди математика барај си друг факултет.Dali e mnogu teska matematikata na ovoj fax ?
Што е тешка и несватлива математика за тебе?Се двоумам јас помеѓу неколку факултети, една од опциите ми е градежен.
Значи има многу математика и физика...
А толку ли е тешка и несватлива математиката? Никогаш не сум ја сакала затоа што не сакав да се замарам 3-ки и поретко 4-ки имав. Но сигурна сум дека ако се трудев ќе си имав 5-кички.
Сложени, потешки задачи.Што е тешка и несватлива математика за тебе?
Не ве разбирам, сакате на Градежен а сакате и лесно да поминете.Сложени, потешки задачи.
Во главно математика и физика ти е цел факултет. Факултетот бара да му посветиш многу време. Колоквиумска недела нема. Колоквиуми си закажуваат кога сакаат, па некогаш може да се погоди да имаш секоја недела колоквиум или два, тестови, два програми(домашно) во текот на целиот семестар. Колку време треба да му посветиш сам заклучи.ја чекам 5 до 12 пред да одлучам на кој факс да идам..пошо сите прашуваат каква математика,па тешка ли била ваква таква..завршив во јбт мате имав 3 во прва 4 во втора и трета и 5 во четврта шо значи ми текнало дека треба да се седне..тоа е за математика и ако се запишсам на градежен некако мислам дека ке ја буткам..тука се јавува втор проблем-физика сум дунстер..со 2 пројдов(шо цела генерација не учеше ај,ама и проф, си ибале мамата..)
значи и ја барам совет(ако некој прочита.више сме пон,а у вторник се уписи..јее) дал да идам на градежен(знам дека ме чека решавање учење и што све не,време за до вц да отидеш само),или чаре да си барам на информатика(финки,феит и слично)...барам јунак шо ке прочита,не дремете.. )
Во средно ги викавме тестови. На факултет се колоквиуми само се многу потешки. Од испит ослободување ако ги положиш колоквиумите, ама само во прва година, а во втора колоквиумите ти се услов за потпис односно за да можеш да одиш на завршен испит.За посветување спремен сум да седнам и да учам без заебанции..мада ја уше незнам шо е на пример колоквиум,како се зима потпис,како испит,како те ослободуваат од испит..ама ваљда ќе стане јасно со тек на време..исто слушам сите се фуркаат од некој програми,што се тие?
jasno kako denКапираш?
Не ми гледа на заостанатост тоа што малку се дискутира на темава. На факултетот се запишуваат околу 100 а до наредна година пола ќе ги нема така да веројатноста да сретнеш колега на Кајгана и не е така голема.колеги абе ајде малце да отвориме тема за факултетот... излеговме најзаостанати од сите :S