Градежен факултет

Член од
4 јули 2011
Мислења
7
Поени од реакции
1
Се двоумам јас помеѓу неколку факултети, една од опциите ми е градежен.
Значи има многу математика и физика...
А толку ли е тешка и несватлива математиката? Никогаш не сум ја сакала затоа што не сакав да се замарам 3-ки и поретко 4-ки имав. Но сигурна сум дека ако се трудев ќе си имав 5-кички.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Се двоумам јас помеѓу неколку факултети, една од опциите ми е градежен.
Значи има многу математика и физика...
А толку ли е тешка и несватлива математиката? Никогаш не сум ја сакала затоа што не сакав да се замарам 3-ки и поретко 4-ки имав. Но сигурна сум дека ако се трудев ќе си имав 5-кички.
Што е тешка и несватлива математика за тебе?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Сложени, потешки задачи.
Не ве разбирам, сакате на Градежен а сакате и лесно да поминете.
Ако сметаш дека можеш да научиш математика и да се справиш со неа и ако сметаш дека немаш проблем со физика тогаш запиши се. Факултетот како и секој технички си бара многу посветено време на него и многу потрошени листови во решавање на задачи.

Член од
30 јули 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали може да се запишам на градежен ако на матура имам полагано математика македонски историја и филозофија?

Член од
15 август 2011
Мислења
125
Поени од реакции
40
ја чекам 5 до 12 пред да одлучам на кој факс да идам..пошо сите прашуваат каква математика,па тешка ли била ваква таква..завршив во јбт мате имав 3 во прва 4 во втора и трета и 5 во четврта шо значи ми текнало дека треба да се седне..тоа е за математика и ако се запишсам на градежен некако мислам дека ке ја буткам..тука се јавува втор проблем-физика сум дунстер..со 2 пројдов(шо цела генерација не учеше ај,ама и проф, си ибале мамата..)
значи и ја барам совет(ако некој прочита.више сме пон,а у вторник се уписи..јее) дал да идам на градежен(знам дека ме чека решавање учење и што све не,време за до вц да отидеш само),или чаре да си барам на информатика(финки,феит и слично)...барам јунак шо ке прочита,не дремете.. :))
--- надополнето: Aug 15, 2011 12:11 AM ---
и дај кажете поени од трофеи како се освајаат,тапа е вака да иам 0 !?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
ја чекам 5 до 12 пред да одлучам на кој факс да идам..пошо сите прашуваат каква математика,па тешка ли била ваква таква..завршив во јбт мате имав 3 во прва 4 во втора и трета и 5 во четврта шо значи ми текнало дека треба да се седне..тоа е за математика и ако се запишсам на градежен некако мислам дека ке ја буткам..тука се јавува втор проблем-физика сум дунстер..со 2 пројдов(шо цела генерација не учеше ај,ама и проф, си ибале мамата..)
значи и ја барам совет(ако некој прочита.више сме пон,а у вторник се уписи..јее) дал да идам на градежен(знам дека ме чека решавање учење и што све не,време за до вц да отидеш само),или чаре да си барам на информатика(финки,феит и слично)...барам јунак шо ке прочита,не дремете.. :))
Во главно математика и физика ти е цел факултет. Факултетот бара да му посветиш многу време. Колоквиумска недела нема. Колоквиуми си закажуваат кога сакаат, па некогаш може да се погоди да имаш секоја недела колоквиум или два, тестови, два програми(домашно) во текот на целиот семестар. Колку време треба да му посветиш сам заклучи.

Дали да се запишеш сам одлучи си.

Член од
15 август 2011
Мислења
125
Поени од реакции
40
За посветување спремен сум да седнам и да учам без заебанции..мада ја уше незнам шо е на пример колоквиум,како се зима потпис,како испит,како те ослободуваат од испит..ама ваљда ќе стане јасно со тек на време..исто слушам сите се фуркаат од некој програми,што се тие?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
За посветување спремен сум да седнам и да учам без заебанции..мада ја уше незнам шо е на пример колоквиум,како се зима потпис,како испит,како те ослободуваат од испит..ама ваљда ќе стане јасно со тек на време..исто слушам сите се фуркаат од некој програми,што се тие?
Во средно ги викавме тестови. На факултет се колоквиуми само се многу потешки. Од испит ослободување ако ги положиш колоквиумите, ама само во прва година, а во втора колоквиумите ти се услов за потпис односно за да можеш да одиш на завршен испит.
Пример 4 колоквиуми по 10 поени и 20 поени од домашни (програми) вкупно 60.
Другите 40 на испит можеш да ги добиеш.
За да положиш ти требаат најмалку 60. Бидејќи никој не може од колоквиуми да има максимум, нити од домашни мора на испит. А да и за да можеш на испит мора да имаш најмалку 30 или по други предмети 40 поени од тие можни 60.

Програмите се како домашно треба да решиш задача. Понекогаш е кратка понекогаш долга од 10+ страни. Понекогаш неделно ќе имаш три такви програми од различни предмети.

Капираш?

Член од
15 август 2011
Мислења
125
Поени од реакции
40
и уште едно прашање..во врска со книги, учебници, збирки по предметите,треба да се купуваат,копираат,како идат работите?

Член од
24 август 2011
Мислења
17
Поени од реакции
4
колеги абе ајде малце да отвориме тема за факултетот... излеговме најзаостанати од сите :S

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
колеги абе ајде малце да отвориме тема за факултетот... излеговме најзаостанати од сите :S
Не ми гледа на заостанатост тоа што малку се дискутира на темава. На факултетот се запишуваат околу 100 а до наредна година пола ќе ги нема така да веројатноста да сретнеш колега на Кајгана и не е така голема.

Kajgana Shop

На врв Bottom