- Член од
- 14 ноември 2008
- Мислења
- 3.418
- Поени од реакции
- 856
брат ми , појќе пати со ред. ако со среќа нека му е годинава
Mалку преостро кажано за нешто што е традиција и треба да се почитува. И јас прв пат прочитав дека некој кршел од лебчето за работа. А за тоа зошто се крши за Господ мислам дека е со слично значење ко што е и домот, да се даде благосостојба и среќа на сите членови на семејството.Scofield;2102580 Иначе погоре читам постови дека се паднала паричката кај Господ. :uvo: Како може паричката да се падне кај Господ кога тој е тој што треба да каже кај да се падне паричката и на кого да му ја даде среќата таа година. Ако знае некој нека ми кажи во која е смислата да се врти парче и за Господ.По мое напиша:тоа е надвор од умот[/B] :smir:
Ама финтава е што се дели и за куќата и за господ.Mалку преостро кажано за нешто што е традиција и треба да се почитува. И јас прв пат прочитав дека некој кршел од лебчето за работа. А за тоа зошто се крши за Господ мислам дека е со слично значење ко што е и домот, да се даде благосостојба и среќа на сите членови на семејството.
:salut:
И сега работава дојде дека Господ сам на себе си ја мести паричката Дај не зезај како може до толку да ја разглобуваш обичај што го применувал прадедо ми дедо ми татко ми и јас ќе го правам. Ти објаснив со кое значење е, а сега тебе ако не ти се допаѓа или не го применувате во вашето семејство останете си со она што е ваш начин на толкување и применување на обичаите ама немој да ги навредуваш оние што тоа го прават малку поразлично од вас:smir:Ама финтава е што се дели и за куќата и за господ.
Ајде тргни од логиката: кај се падна паричката? Kај Господ!
Самото лепче и паричката во него е благословена од Бога и гестот/обичајот на вртење паричка е дадено од Бога и како може и тој да биде "инволвиран" во тој чин кога едноставно од него зависи каде ќе се падне паричката,а чим се паднала кај него значи наместено/редено е.Па така му иде :smir: