Го вртевме лепчето и паричката се падна кај ...?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
брат ми , појќе пати со ред. ако со среќа нека му е годинава ;)

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Scofield;2102580 Иначе погоре читам постови дека се паднала паричката кај Господ. :uvo: Како може паричката да се падне кај Господ кога тој е тој што треба да каже кај да се падне паричката и на кого да му ја даде среќата таа година. Ако знае некој нека ми кажи во која е смислата да се врти парче и за Господ.По мое напиша:
тоа е надвор од умот[/B] :smir:
Mалку преостро кажано за нешто што е традиција и треба да се почитува. И јас прв пат прочитав дека некој кршел од лебчето за работа. А за тоа зошто се крши за Господ мислам дека е со слично значење ко што е и домот, да се даде благосостојба и среќа на сите членови на семејството.
:salut:

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Mалку преостро кажано за нешто што е традиција и треба да се почитува. И јас прв пат прочитав дека некој кршел од лебчето за работа. А за тоа зошто се крши за Господ мислам дека е со слично значење ко што е и домот, да се даде благосостојба и среќа на сите членови на семејството.
:salut:
Ама финтава е што се дели и за куќата и за господ.
Ајде тргни од логиката: кај се падна паричката? Kај Господ!

Самото лепче и паричката во него е благословена од Бога и гестот/обичајот на вртење паричка е дадено од Бога и како може и тој да биде "инволвиран" во тој чин кога едноставно од него зависи каде ќе се падне паричката,а чим се паднала кај него значи наместено/редено е.Па така му иде :smir:

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Ама финтава е што се дели и за куќата и за господ.
Ајде тргни од логиката: кај се падна паричката? Kај Господ!

Самото лепче и паричката во него е благословена од Бога и гестот/обичајот на вртење паричка е дадено од Бога и како може и тој да биде "инволвиран" во тој чин кога едноставно од него зависи каде ќе се падне паричката,а чим се паднала кај него значи наместено/редено е.Па така му иде :smir:
И сега работава дојде дека Господ сам на себе си ја мести паричката:tapp: Дај не зезај како може до толку да ја разглобуваш обичај што го применувал прадедо ми дедо ми татко ми и јас ќе го правам. Ти објаснив со кое значење е, а сега тебе ако не ти се допаѓа или не го применувате во вашето семејство останете си со она што е ваш начин на толкување и применување на обичаите ама немој да ги навредуваш оние што тоа го прават малку поразлично од вас:smir:

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Ееееееее не се падна кај мене годинава кај Мајка мии :pipi:

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
на Божиќ на мајка ми и се падна а за Стара Нова (Василица ) мене :sport2:

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
ние кршеле кај лепче кај баба ми и паричката се паднала кај мене, и дома паричката се паднала кај мене. А и на двете места сум имал нај мало парче од лепчето. Кога ми се јави мајка ми да ми каже не и верував, ама после тоа кога ги донесе двете парички поверував... изгледа ке имам малку повеќе среќа оваа година :)

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
Кај мајка ми, никогаш не ми паднало мене :nesum:

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Кај мене се падна за Василица,а за Бадник кај Татко ми =)

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
На бадник кај снаа ми а за василица во господ .

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Posle nekolku godini kaj mene se padna parickata, a bas ne se nadevav i ne ni ocekuvav :pipi:

Член од
29 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
3
ние за василица тој адет го правиме и мајка ми прави мазник со паричка па кога ке седнеме на трпеза обично тоа го правиме наутро го врти мазникот и секој си зема делче и секогаш има 2 делчијна повејке од колку со сме членови во семејството тоес едно за кујќата и едно за бога ,а оваа година сесра ми ја имаше таа срејка кај неа да се падни парето ,а лани кај мене беше :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom