Гостивар - Градот на Вардар

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Ke imame novo-star gradonacalnik.Barem v zima ke nemame problem so snegot. :) :)

Член од
21 септември 2011
Мислења
714
Поени од реакции
2.205
Ke imame novo-star gradonacalnik.Barem v zima ke nemame problem so snegot. :) :)
Зависи како гледаш на тоа “старо-нов“ и едниот и другиот се бивши градоначалници... за Бејта не може да се рече дека е старо-нов затоа што паузираше 4 години

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Зависи како гледаш на тоа “старо-нов“ и едниот и другиот се бивши градоначалници... за Бејта не може да се рече дека е старо-нов затоа што паузираше 4 години
Epa zatoa staro-nov,zatoa sto pauzirase 4 godini.Mislam jasno e. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.898
Позитивно ли е ова за Македонците во Гостивар?
Иако Руфи важи за националист, сепак мои другари кога беа на некои истражувања во општиниве во Западна Македонија, ми рекоа дека имале одличен впечаток од Гостивар во последнава година, и дека им личело дека градоначалникот вложува во соживотот. Истото не можеа да го кажат и за Тетово, ми рекоа дека јасно се гледало дека се работи само за едната националност...

Член од
21 септември 2011
Мислења
714
Поени од реакции
2.205
Epa zatoa staro-nov,zatoa sto pauzirase 4 godini.Mislam jasno e. :)
Како и да е, важно се пука на големо од секаков вид на оружје...да беше лето ке помислев дека има групна свадба на гастербајтерите:D
--- надополнето: 7 април 2013 во 23:00 ---
Иако Руфи важи за националист, сепак мои другари кога беа на некои истражувања во општиниве во Западна Македонија, ми рекоа дека имале одличен впечаток од Гостивар во последнава година, и дека им личело дека градоначалникот вложува во соживотот. Истото не можеа да го кажат и за Тетово, ми рекоа дека јасно се гледало дека се работи само за едната националност...
Ако бираме помеѓу две зла мислам дека Бејта е помалото зло иако е УЧК-а...Руфи е многу поголем националист...многу македонци избрка од јавните претпријатија. Со Бејта е “полесно“ затоа што соработуваат и на државно ниво па така има договор и на локално ниво.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Sase_Mk брат нема врска кој е поголемо зло.Руфи може вода да му носи на Бејта да збориме искрено.Овој ни една улица не направи бе да му се плукнам.Булевари ни се како од рат да сме излегле дупка до дупка.Хигиена на нула а додека беше Бејта барем тоа беше приоритет.Јас можам да ти кажам безброј приврзаници на Дуи со кои можам да излезам и на кафе да направам муабет со нив додека неможам да го кажам истово за луѓето на Руфи кој воопшто не разбираат ни збор македонски.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Mislam deka Gostivar e edinstveniot grad sto e lulka na sozivotot vo Makedonija.Toa se dolzi i na faktorot sto nema skoro ic kosovari,za razlika od Tetovo.Tuka ziveat starosedelci albanci,turci itn.Nema dojdenci od vojnite itn..

Gradot ne e podelen kako Skopje,Kumanovo i Tetovo.Za Struga i Kicevo ne znam kako e.
Znaci nema naselba koja sto e 100% od koja bilo nacionalnost,se razbira zboram za gradot,ne za selata..

Pred nekoj den dojde drugar na moj drugar od Kumanovo i nekako bese na oprez sto bi se reklo.Go svrtevme cel grad i vika abe ja mislev ovde "vojno stanje" e . :) :)
Vo kafiki,sendvicari itn odi koj saka,nema ti mozes,ti ne mozes.Najveke sto se zacudi bas bese toj fakt.Ednostavno ne mozel da go zamisli toa. :) Dojde-Vide-Se zacudi!

Spored toa sto go slusnav za Rufi, e deka toj e golem nacionalist,mnogu samozaviden t.e narcis.Ne sakal nikoj nesto da mu predlozi t.e ne ni ostaval da se sluci toa.
Mnogu golem fanatik vo prasanjeto za golema Albanija,i citiram star albanec profesor sto cul od nego :
"Da dobijam samo mala sansa,vednas toa bi go sprovedil".

Bejta bese gradonacalnik i go razubavi malku gradot,snegot uste prv den go cistese :vozbud: ,no dosta go zadolzi gradot pa sega ne mi se veruva da si ja povtori greskata.Dui e vo vlasta,Dui osvoi najveke sovetnici i sega gradonacalnikot e na Dui.Ke ima pogolema mok,i dosta poveke pari od centralnata vlast.Isto Tetovo go osvoija,taka da moze zaednicki da gi razvivaat dvata grada.Gi osvoija Gostivar,Tetovo i Kicevo ,koi se mnogu vazen del od nivnata partija i bi sakal a i veruvam deka za da gi zadrzat treba da se investira mnogu poveke za zajaknuvanje na materijalniot zivot ,taka i za sozivotot t.e da si ostane kakov sto e..

Malce poopsirno od moja strana na toa kako gi gledam rabotite.Vo pobliska idnina bas ke vidime dali Gostivar ke odi na podobro. :)

G

Geezer

Гостин
Нов градоначалник на Гостивар. Неџо Бејта :D

Утре со булдожер ќе помине да ги поздрави сограѓаните, пеејќи ја култната песна на ''Индекси'' .

Позитивно за градот, за разлика од Руфи, кој имаше гадна реторика. Волкот си е волк.

Член од
5 мај 2013
Мислења
34
Поени од реакции
62
Колку сограѓани и сограѓанки сум имала на форумов,а јас сега гледам :)Поздрав до вас :)
Најубавото место за живеење..Тивко,мирно и во никој случај не планирам да го напуштам па дури и кога ќе студирам..

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.299
Никој не сака да го напушти, само кога нема да можеш да најдеш работа, тогаш ќе видиме :)

Член од
21 септември 2011
Мислења
714
Поени од реакции
2.205
Фудбалскиов Клуб влегол во Прва лига....вистина или не?

Kajgana Shop

На врв Bottom