Горан Пандев

M

Mario Gómez

Гостин
За 100,000 фунти плата јас одма би летнал за Англија.
Aко треба и Ламанш ќе го препливам за да стигнам до Англија за тие пари.:pos:

А од каде тоа дека Пандев не е физички јак?
Па едноставно не е, секој натпревар губи сила последните 20 минути и во Лацио ретко кога играше до крајот.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Па едноставно не е, секој натпревар губи сила последните 20 минути и во Лацио ретко кога играше до крајот.
До пред 2 сезони да, секоја утакмица играше по 70 мин...ама последниве 2 сезони Пандев беше еден од тројцата со најголема минутажа у Лацио. Ретко кога не играше по 90 мин.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ќе му забрани Мурињо да јаде ќебапи и ќе игра по 90 без проблем :)

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
А од каде тоа дека Пандев не е физички јак?
Не се бламирај, Пандев е технички поткован никогаш не бил снажен ни во дуел игра ни во скок.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.133
Како е можно да го правите толку физички слаб а предобро ја гради топката ? Сте го гледале вие воопшто Пандев каков стил на игра тера ?

^Capo^

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Како е можно да го правите толку физички слаб а предобро ја гради топката ? Сте го гледале вие воопшто Пандев каков стил на игра тера ?
Не викам дека е Инзаги, ама далеку е од дуел играч каков што треба да биде за у Англија.
И да сум го гледал у Лацио секогаш, и првата реакција ми е види го како паѓа го научил италијанското:)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не се бламирај, Пандев е технички поткован никогаш не бил снажен ни во дуел игра ни во скок.
Ок сезнајко...Иначе играчиве кога му се бесат на врат и кога ги носи по 2ца на грб, тоа не е ништо. Играчиве по 5 кг тежат...Знаем дека неможете да се помирите што ви го напика на вас, незнам што терате инает овде.

Иначе Аршавин, Волкот, Торес, Бербатов...све тоа са физички јаки играчи и затоа може да играат у Англија, а нашево дека е македонче неможе да игра.

^Capo^

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Ок сезнајко...Иначе играчиве кога му се бесат на врат и кога ги носи по 2ца на грб, тоа не е ништо. Играчиве по 5 кг тежат...Знаем дека неможете да се помирите што ви го напика на вас, незнам што терате инает овде.

Иначе Аршавин, Волкот, Торес, Бербатов...све тоа са физички јаки играчи и затоа може да играат у Англија, а нашево дека е македонче неможе да игра.
Кои сме тоа НИЕ? Јас прв ке навивам за Пандев каде и да оди, само ти објаснувам некои работи зашто тресеш зелени.

А Шевченко јак играч е?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Кои сме тоа НИЕ? Јас прв ке навивам за Пандев каде и да оди, само ти објаснувам некои работи зашто тресеш зелени.

А Шевченко јак играч е?
Па незначи дека ако Шевченко не се снашол, дека нема и Пандев да се снајде. Зависи од играчот, или ќе се прилагоди на играта или не, ние може само да нагаѓаме овде. Ако не му одговара тимот, ако не се разбира добро со нив може и у Интер да не се снајде. Ќе покаже времето што и како ќе биде, ја сум оптимист и мислим дека ќе успее и во Интер и во Ливерпул.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.133
Го барав баш голчево и го најдов, прво смируе тешка топка, второ издржуе дуел со играч на Сампдорија кој се одбива од него и воала, гол.

Далеку од тоа дека е дувни го и ке падне играч, реков и погоре, некој кој знае и те како добро да загради топка и да ја чува во посед, не може да се каже за истиот дека е миФка, а тоа што паѓа при дуели е карактеристика за калчо-фудбалот, во Англија ке има еден тон простор за игра а со оглед дека е универзала играч, не верувам дека таму би имал некакви посериозни проблеми за адаптирање.

Али не е битно, кажа дека ке остане во Италија, најверојатно ке заврши во Интер така да тој муабет за Англија е тотално ирелевантен во моментов, џабе си докажувате некои свои филозофии. :)

^Capo^

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Па незначи дека ако Шевченко не се снашол, дека нема и Пандев да се снајде. Зависи од играчот, или ќе се прилагоди на играта или не, ние може само да нагаѓаме овде. Ако не му одговара тимот, ако не се разбира добро со нив може и у Интер да не се снајде. Ќе покаже времето што и како ќе биде, ја сум оптимист и мислим дека ќе успее и во Интер и во Ливерпул.
Многу јасно дека немора да значи само пример ми беше Шевченко.
Ај сеа ти дај ми еден пример кога играч од италијанско напраил трансфер у Англија и се покажал добро.
И наброј ми 2ца напаѓачи во Англија што не се ''животни'' со исклучок на брзинците (Дефо, Волкот...)

J

Johnny Stulic

Гостин
Пандев е физички јак само единствениот негов проблем беше што не знаеше да се штеди за време на утакмица пример како Зидан но тоа го поправи последната сезона каде ги избегнуваше непотребните дуели и непотребните спринтови.

Инаку по мое не знам во каква форма е сега но ако заминеше од Лацио кога беше во полна натпреварувачка форма можеше да игра буквално секаде и во секој тим прва постава.

Пандев е еден од ретките играчи може подеднакво добро да одигра како полушпиц, центарфор и плејмејкер и се ова во континуитет.
Допрва треба да го гледаме најдоброто од него, лично сакам да појде во премиер - лига и да им ги затвори муцките на сите скептици.
Се сеќавам слични беа реакциите за Анри кога премина од Јуве во Арсенал дека ќе биде изгризан од халфовите во премиер лига и слични пежоративни атрибути за да по две години биде прогласен за играч на сезона.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Многу јасно дека немора да значи само пример ми беше Шевченко.
Ај сеа ти дај ми еден пример кога играч од италијанско напраил трансфер у Англија и се покажал добро.
И наброј ми 2ца напаѓачи во Англија што не се ''животни'' со исклучок на брзинците (Дефо, Волкот...)
1. Општо италијанците не се снаоѓаат во ниедна друга лига освен италијанската. Им одговара само нивното катанаџо и играта падни-стани. Затоа и не се способни да изиграат на ниво во Англија или Шпанија. Јес да Пандев одамна е во Италија и дека е навикнат на тој стил на игра, но далеку од тоа дека е Италијанец :) Според мене нема да му биде воопшто тешко да се снајде во Англија, ама мислим дека одлучи више и дека следната дестинација му е Интер.

2. Иначе освен Дефо и Волкот викаш...Што е па Едуардо поснажен од Пандев? Или пак Торес? Или па уште многу како нив што не се како Дрогба?

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Пандев ако не најдобар е меѓу првите тројца во Серија А за тоа како ја гради топката.Ретко губи дуел.Во скок игра е слаб но во градење нема рамен.

^Capo^

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
1. Општо италијанците не се снаоѓаат во ниедна друга лига освен италијанската. Им одговара само нивното катанаџо и играта падни-стани. Затоа и не се способни да изиграат на ниво во Англија или Шпанија. Јес да Пандев одамна е во Италија и дека е навикнат на тој стил на игра, но далеку од тоа дека е Италијанец :) Според мене нема да му биде воопшто тешко да се снајде во Англија, ама мислим дека одлучи више и дека следната дестинација му е Интер.

2. Иначе освен Дефо и Волкот викаш...Што е па Едуардо поснажен од Пандев? Или пак Торес? Или па уште многу како нив што не се како Дрогба?
А Едуардо добар играч е? 2 гола нема дадено откога игра за Арсенал и е чеврта опција во нападот. А за Торес незнам ти од која планета си али не си при памет ако викаш дека Торес не е физички јак.

И сеа ке ми ги кажеш тие другите?

Факт е дека во Англија владеат Есиен, Дрогба, Кенвејн Џонс... и остала багра од Африка

Kajgana Shop

На врв Bottom