Големите очекувања?

• Креатор на темата Lady
  • Време на започнување

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
на 16 години отидов на проба во германија да играм фудбал :( за жал од дома не ме пуштија да го продолжам животот таму од тогаш ми падна моралот за фудбалот :(

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Во принцип се трудам да бидам што поприземна и да не се залажувам со преголеми надежи и очекувања во ситуации кај што нема многу простор за тоа...Затоа пред секое поголемо очекување во животот сум 50-50- пола „сила“ ја вложувам во потенцијалното остварување, а пола во можноста да си останам со празни раце... За ако се случи второво, да бидам што е можно помалку разочарана.:) Не треба да се залетуваме, треба реално да ги проценуваме ситуациите и можностите... Затоа што, колку поголемо е очекувањето, толку поголемо ќе биде разочарувањето ако ништо не испадне, ама од друга страна, и толку поголемо задоволството ако очекувањето се исполни.:)

Сум имала големи остварувања на мали очекувања... И чувството е феноменално, многу нормално.:) А и некои разочарувања за кои вината најчесто била во самата мене, ама тоа е веќе друг муабет...:)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Lady напиша:
Ste imale li nekogash golemi ocekuvanja, vo bilo koja svera (kariera, semejstvo, ljubov, patuvanje...), koi vi se ostvarile i kako se cuvstvuvavte vo toj moment na ispolnuvanje?
Моите очекувања на било кое поле се многу мали кога би ги споредила со било чиви други, па затоа најверојатно повеќето ми се исполниле. А како се чувствувам тогаш? Горда на себе (доколку се оствариле по моја заслуга, нали), најсреќна и најзадоволна.
Тие што не ми се оствариле, не ме фрлиле во депресија или друго непријатно чувство затоа што надежта и вољата последни ми умираат, па мислам дека се` ќе си дојде кад-тад и продолжувам нормално да живеам.

Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Definitivno vo temata ke ima poveke da se kaze da bila vo obratna nasoka(kako sme se custvuvale dokolku nekoi od nasite golemi ocekuvanja ne se ostvarile),no kako i da e,sekoe golemo ocekuvanje na covekot go pravi mnogu nemiren taka da koga toa ke se ostvari vo pozitiva,covekot doaga do edno golemo rasteretuvanje i sigurno e mnogu sreken,sto sigurno bi bilo i so mene.

Член од
20 мај 2006
Мислења
119
Поени од реакции
0
Poubavo mi e koga ne ocekuvam mnogu a izleguva na povekje, a koga mnogu se nadevam i ne ispadne nishto posle mn glupo se custvuvam! I da sho vikash ti nad mene imash pravo deka temava treba da ima malku drug naslov, ali sepak dobra e za zborenje,BTW interesnicka tema

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
love_comes_again напиша:
Poubavo mi e koga ne ocekuvam mnogu a izleguva na povekje, a koga mnogu se nadevam i ne ispadne nishto posle mn glupo se custvuvam! I da sho vikash ti nad mene imash pravo deka temava treba da ima malku drug naslov, ali sepak dobra e za zborenje,BTW interesnicka tema
E pa slobodno mozete da se izjasnuvate i kako se cuvstvuvate koga ne se ostvarile vashite golemi ocekuvanja:smir: Nikoj nema da ve kazni:helou:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Не сум имала некои преееееголеми очекувања, се трудам претходно да сфатам колкави се реалните шанси да ми се реализира нешто. Кога ќе ги разгледаш можностите, секако дека нема да се надеваш премногу ако се сведени на минимум.
Можните резултати ги разгледувам и од двете страни. Така сум подготвена и за во случај да доживеам неуспех и за во случај да ме вивнат до небо.
Ако се случи првото, секако дека нема да престанам да живеам. Прилично сум трпелива и можам да почекам, да направам уште нешто ако може да се направи за да се оствари како што сум очекувала. Ако не може, тогаш здравје.
А ако се случи второто, тогаш летам од задоволство, нормално.

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Криера-имав поголеми очекувања,но сега засега ништо!Очекувам еден ден и тоа да се среди ...Здравје!
Семејство-имав големи очекувања,ми се остварија,па тоа ме прави најсреќна,нај исполнета!!!
Љубов-зарем има човек без никакви очекувања?Се разбира дека имам и за среќа ми се исполнети очекувањата!
Патување-се надевам дека ќе ми се исполни наскоро и тоа очекување,па со тоа ќе си го исполнам и она првото!
Сето ова ме прави да бидам среќна

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Sum imal mnogu golemi очекувања ама за жал сите ама баш сите завршиле со неуспех и слично. Ќе чекам нештоп и оп џабееее. На крај се профукано ќе е...За*бано...:nesvest:12

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Порано како помал си имав големи очекувања.си го планирав животот и си замислував јас како сакам,ама сепак тоа го правев зашто немав што да праам.После си сватив дека тоа е денгубење и сватив што значи реален свет.дека тие мечти и мисли неможе да се остварат(се разбира ако се големи).И вака ми е подобро.Но некогаш кога е човек напнат и нервозен ако размислува за такви работи може за момент да му биде подобро

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Сум имал големи очекувања. Грото од нив се исполниле (едно 95%). Скоро сите биле збогатени со мали изненеадувања (позитивни) така да скоро се досега што ми било во план е исполнето.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ste imale li nekogash golemi ocekuvanja, vo bilo koja svera (kariera, semejstvo, ljubov, patuvanje...), koi vi se ostvarile i kako se cuvstvuvavte vo toj moment na ispolnuvanje?
Па да, ми се оствариле и некако чудно ми беше зашто бев навикната на порази и падови, и утредента бев навикната пак да одам некаде и да ја довршам работата. А сега во моменотв ми е така, се за кое сонував последно време ми е исполнето, само секогаш нешто ќе фали, ми фали една личност за да ми биде се совршено. Али чувството е сепак незаменливо, прекрасно.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Не сакам да ги величам работите,не сум очекувал никогаш премногу и сум немал големи очекувања барем сега за сега,малку ми е нереално дека големите очекувања се исполнуваат,малите очекувања што сум ги имал и кога ќе ми се исполниле сум се осеќал среќно,весело и задоволно,како цел свет да е мој...па јас доколку би имал некои големи очекувања и да ми се испонат или еве во еднинна да ми се исполни па срце ќе ме стегне бе,ќе се испокакам од радости :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

V

Viktoranius

Гостин
Порано како помал си имав големи очекувања.си го планирав животот и си замислував јас како сакам,ама сепак тоа го правев зашто немав што да праам.После си сватив дека тоа е денгубење и сватив што значи реален свет.дека тие мечти и мисли неможе да се остварат(се разбира ако се големи).И вака ми е подобро.Но некогаш кога е човек напнат и нервозен ако размислува за такви работи може за момент да му биде подобро
Се на светот е можно..треба само да веруваш во себе и да бидеш упорен во тоа што сакаш да го оствариш.

А иначе да се вратам на темата...дали очекуваме некое големо очекување ...тоа никој не може да го предвиди..сето тоа иде спонтано
Денес можеш да си мизерија утре можеш да си цар..животот е нешто ептен непредвидливо.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Релативна работа е тоа. Големите очекувања зависат помалку или повеќе од човекот, ако тој е доволно упорен да ги оствари. Но, не треба ни многу да очекуваме, затоа што големите очекувања, неретко носат големи разочарувања. Затоа, никогаш не ја планирам иднината, немам некои големи очекувања од животот, се радувам на мали работи, и подготвена сум и на падови и на издигнувања, затоа што, нели, трновит е патот до среќата...

Kajgana Shop

На врв Bottom