Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Не знам ко поединци здружени неформално колку мојте масовно во анти кампања да одвраќате туристи - најверојатно ич....лол...
E ќе видиш колку :)

А шајките, може и со гз ќе ги исправаш :)

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
ООО правнику, просветли не, кажи го законот за “анти-кампања“!!!

само пази другана тема е за БОЈКОТ !!! значи некој повикува на бојкот!!! исто како што и СДСМ повикуваше на бојкот за последниот референдум...лоол

п.с Охриѓани бе, сваќате ли сега заш не го бива туризмот кајвас??? е од ваквите!!!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Сеа ќе го праша Гугл.

Секој што повикува на бојкот на нешто затоа што не е задоволен, одма во затвор да се стрпа! : )))

И шајки да му се заковаат. Охридски.

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
Абе голобради момчиња... шо се уплашивте... мене денот ми коштат од 50 до 500 еур... не се замарам јас со тужби на некакви си вечни студенти и луѓе без животи... шо се здрвивте.. терајте си кампања...со срека да ви е... ама бујрум те да видите колку е полн градов...нека не ви е мака.... вие не мојте за имево да се изборите , не па за туристи овде да не идале??? не свакате колку сте маргинализирани???? се е ок.... типкајте и дробите тастатури... дури ние прајме камен и се котет пачкине.. се е ок... и онака само чаламот ви е вас скопјани останат.... а и ЈСП ке го забораев...лол...поззз
пс. како моев и пола град шипој и тоа горештините да ги заборам???
нешто сум рассеан денојве....

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
И нас денот ни кошта по околу 100 евра немај мака... а за имево немојме да се избориме заш има ко тебе такви ! кои и покрај то што се „македонци“ за својот идентитет говорат во ВТОРО ЛИЦЕ МНОЖИНА, глеам по профилчето си забегал шведска па од таму ли туризам водиш?? ехахеаа и некажа за законот да те потсетиме...

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Абе голобради момчиња... шо се уплашивте... мене денот ми коштат од 50 до 500 еур... не се замарам јас со тужби на некакви си вечни студенти и луѓе без животи... шо се здрвивте.. терајте си кампања...со срека да ви е... ама бујрум те да видите колку е полн градов...нека не ви е мака.... вие не мојте за имево да се изборите , не па за туристи овде да не идале??? не свакате колку сте маргинализирани???? се е ок.... типкајте и дробите тастатури... дури ние прајме камен и се котет пачкине.. се е ок... и онака само чаламот ви е вас скопјани останат.... а и ЈСП ке го забораев...лол...поззз
OnTop....
не летај,пилците на есен се бројат.секоја година јаки сте на вилица на почеток,а после сезоната есапот не ви излегува.колку години треба да го заебете секој србин по еднаш?мислиш дека некогаш ќе се врати?:) и користете прилика додека не им пројде лутината кон црногорците,да не се отцепеа црногорците немаше да видите повеќе од 200 срби цело лето во Охрид.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Србите имаат поговорка која вели "Немој кудити коња којег никад ниси јахала".

Морам да ти признаам дека ме стресе. Вака голобрад. И проќелавен дури, од што сум млад. И неискусен. Кутрото голобрадо момче Мистичен во светот на возрасните чичковци.

Што побргу ќе ја сфатите поентата - толку подобро. Дури и добронамерна тема која е наменета за конструктивни предлози за да се поправи тоа што навистина нечини ја испокакавте. Некои работи и навики едноставно не се менуваат.

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
како и да е... не знам шо ги заебвиме србиве... истиве идет секоја година и не се жалат ама ич... не сум шведска ,, македонија сум, и шо ми го провервиш профилов??? а околу името и таквите ко мене.. да имавте вие македончињата појке од ваквиве ко мене не ке имавте проблем со името... ама батали... името е ВАШ проблем, пошо не знајте кои сте... јас знам, и никој не ми направил проблем за мојата нациноалност ни име... а во атинските, истанбулскита, московските, лондонските и паризките библиотеки уште ве водет ко Цвииќевата „флотантна маса“ - да не ојме офф топицк- се знајме убо и зато плс - глума не.. фаќај те се за метлите и у Грчка...на одмор... и надупавање лол... остајте не нас Охриѓанишчава да згниеме со Србиве и Холанѓанкиве, Америве и Швабиве... поззз лол...
ај сите шо сте квалефикувани мут . работници ... туку и големи геострашешко-политички дејци сте , само шо немате признаена земја , црква, име, нација ... и стандард... иначе филозофијата ви е во процут... сите сте „љубители на мудроста“- штета шо не ја отелотворвите....лол
се чудам зш уше не сте заминати Црна Гора??? не на одмор де... барет аргати.. се градит многу - русите... па од таму со то лопатите да ни мафтате од инает и такви запотени и забефтани да викате .. е охрид од инает не ојме...лол
поззз

Член од
23 јуни 2008
Мислења
13
Поени од реакции
1
Фала ти Господе шо не сум искомплексиран умислен фраер од „метрополата“, туку обичен прост сељак од провинција, со чист град, најубаво езеро и мирен живот.
Haha...

...nvm :kesa:

NafuraN

Infinity is my Limit!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
286
Поени од реакции
24
хaх...вчера беше затка по сиве кафичи , а вечер не ми се излегвит од шо ќе имат гужва........:jaj:

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Во Охрид сезоната почна со малку туристи

Првиот ден на јули, кој го означува почетокот на главната туристичка сезона, не донесе многу гости на охридското крајбрежје. Градот е полупразен, а во хотелите, приватните апартмани и кај издавачите на соби има многу слободни места. Во сите овие капацитети можат вкупно да се сместат околу 30 илјади туристи, јавува дописникот на Нетпрес од Охрид.
Првиот човек на хотелот “Гранит”, Перо Кутановски, кажува дека на почетокот на јули во нивниот објект се пополниле само неколку соби и оти поголем број туристи очекуваат во втората половина на јули. Од “Инекс-Горица” велат дека нивните објекти, освен хотелот “Парк”, во кој и сега има гости, најискористени ќе бидат кон крајот на август и во септември.

Во охридските хотели летувањето чини од 25 до 35 евра, во приватните апартмани околу 10 евра, додека кај издавачите на соби се плаќаат од 250 до 300 денари за кревет.

netpress

Изглеа летот на Америте, швабите, србите, холанѓаните им е откажан:) а Македонците посекако не ги сакате па неидат

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
холанѓанки....:))))))))))))))))
па ти си бил бабојебац беееее
единствените холанѓанки што се дојдени во охрид и што некогаш ќе дојдат се 60+ години...ееее толку ли немоеш да боцнеш ништо па си се навртел на бабичките.изгледа OnTop ке ја продолжува традицијата на `охридските маратонци`
и дај кажи што националност си да видиме кои `убави` зборови ги има кажано дотичниот `експерт`.може твоите се маса со кафеавкаста боја?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
п.с Охриѓани бе, сваќате ли сега заш не го бива туризмот кајвас??? е од ваквите!!!
Се слагам.:wink:
Иначе имат лек и за нив.Ако добиеш лоша услуга во некој ресторан нема да одиш таму,и ако други добијат лоша услуга и тие нема да одат,газдата на тој локал веднаш сакал неќел ќе го смени однесувањето кон гостите.Немора да се бојкотира цел еден град заради некои поединци.Бојкотирајте ги поединците.Ете ја суштината на целиов топик.:toe:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.455
Во Охрид сезоната почна со малку туристи

Првиот ден на јули, кој го означува почетокот на главната туристичка сезона, не донесе многу гости на охридското крајбрежје. Градот е полупразен, а во хотелите, приватните апартмани и кај издавачите на соби има многу слободни места...

Изглеа летот на Америте, швабите, србите, холанѓаните им е откажан:) а Македонците посекако не ги сакате па неидат
Тек наредната сезона што ќе се случува... :nesum:

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Се слагам.:wink:
Иначе имат лек и за нив.Ако добиеш лоша услуга во некој ресторан нема да одиш таму,и ако други добијат лоша услуга и тие нема да одат,газдата на тој локал веднаш сакал неќел ќе го смени однесувањето кон гостите.Немора да се бојкотира цел еден град заради некои поединци.Бојкотирајте ги поединците.Ете ја суштината на целиов топик.:toe:
Бате уште ја немаш сватено суштината на топикот? Никој не ти бојкотира град, т.е ОХРИД никој не ти го бојкотира езерото никој не ти бојкотира 365 цркви, природни убавини... туку тие таквите кој се помногубројни, поединци моеш да ги наречеш оние вистинските тур. работници, јас лично не сум за бојкот и пак ќе дојдам во Охрид, ама на проверените места... ама сум за обучување на охриѓани за да бидат тур. работници.

фантомот во еден пост кажа ПО ЗАВРШЕНИОТ КУРС го сменив мислењето за туризам и поинаку го практикувам... глеате како бива одма, си сватил чоекот каде греши се попрајл сеа поубо е :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom