Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Ја ќе бидам искрен и ќе ви кажам. Сум одел во Охрид во приватни станови, и никогаш не сум одел по кафичи, дискотеки, ама ретко сум одел по ресторани. Никогаш не сум приметил нешто посебно лошо од охриѓаните, а дека сум слушал дека ги мразат скопјаните, ги мразат. А се прашувате ли зошто е тоа така? Па јас сум сам сведок како скопјаните се однесуваат сосема недолично, кршат, се дерат, не култура огромна. Јас не гледам друга причина зошто ги мразат скопјаните. Сум одел на плажа, и никогаш не сум се нашол во некоја незгодна ситуација. Да знаете дека туристите што идат го расипуваат Охрид. Пред 1 год. многу беше загадено Охридското езеро. Искрено тие предрасуди за скопјаништата и кај мене постојат. Сум одел и на друго место на одмор, не знам дали само мене ми се погодува, ама крајна некултура. Јас разбирам дечишта, ама да не можеш да спиеш од тие дечишта и да ти тресат цигари на маса од апартманот погоре, стварно не се трпи. Да ви кажам дека верувам дека има вистина за скопјаништата. Не знам зошто така мислам, но тие се сметаат дека се чекор напред од сите, и се однесуваат и облекуваат "помодерно" од другите. И не сум од Охрид, да не мислите дека бранам некој.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
И повеќето дискусии овде завршуваат со заклучок "охриѓани се глупи, а сите други паметни", а со тоа и самава тема е далеку од сериозна и станува прилично досадна.
Заклучокот се донесува на база на покажаното во дискусијата. Досега, единственото покажано е "ак не ви инит - не идајте! Маршш!!" :)

А и бидејќи ти е досадна темата, не пишувај на неа. Еве, јас ќе ти помогнам.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Ohrid :) Ouuu Yeaaa

Attachments

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Најди ја сликата кај што се бања шиптарка сосе марамите. Прајслес.:pipi:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18
Каде реков дека сите граѓани на Охрид се глупи?
Викам дека ти си глуп (зошто се служиш со селски финти и наметнување зборови), а дека сите останати едноставно не ги бива за туризам. :wink:

pazzo: brat abe odi leci se!!!!!!!!!!!! :pos2:
Не. Мислев да одам, ама се премислив кога размислив убаво што ме чека и кога ми текна какви „одмори“ сум имал таму.
Најверојатно во Струга или Преспа, а можеби и на двете места по една недела.
Abe dobro procitaj gi postojte ke vidis deka okolu ohriganite tie cel muabet vakvi takvi i da ne komentiram veke pojke site citet so pisis ne se slepi ;)
A za glupoca vervi me nema ko tebe car si :)
A ekonomijava ti ojt vaka imas ponuda ako ne ti se sviga kupvis drug proizvod. Ti vikas deka nasava ponuda seljacana i neznam veke so ne iznarece i deka ne ne bivat za turizam. Pa brate imas i drugi ponudi slobodno odi, i nemoj da komentiras pak eve ohrigani, realnosta e to ne ti se sviga ne idaj!!!!!! Lesno i ednostavno :)
Mada pak ke povtoram samo idioti generaliziret!!!!!!!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Тој шо се капит со шампон во езерото,тие двете дами и тој со шишето Пелистерка од кај знајте дека се од Охрид???

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Лол :pos2::pos2:

Него прочитав негде погоре ... езерото било прљаво прошлата година -_-
Па да стаат некои редари ил бог зна што на плажите и да фукаат дебели казни ... ке си го прашам дал ке фрлаат срања во езерото ....

А искрено ... кога ќе видам муслиманки со се пљачки вензероно ... ми иде да им ...... бееп бееп ... Али па повеќе ме нервираат баби од 2808080 години што мијат коси во езерото ... и глупи фамилии што ги учат децата да мочаат во езеро ако им се моча (на лагадин прошлата година една жена (од источна македонија беа мислам) му го фати на синчето ... и у езеро (од обала нели) ) Ти ебам простаците

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ti vikas deka nasava ponuda seljacana i neznam veke so ne iznarece i deka ne ne bivat za turizam. Pa brate imas i drugi ponudi slobodno odi, i nemoj da komentiras pak eve ohrigani, realnosta e to ne ti se sviga ne idaj!!!!!! Lesno i ednostavno :)
Mada pak ke povtoram samo idioti generaliziret!!!!!!!
Па тоа го правиме цело време на темава, ама ти пак не сфаќаш :)

Со инка да ти ставиме?

Ајде, пресели се и ти на темата за конструктивни предлози како да се подобри охридскиот туризам :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
А искрено ... кога ќе видам муслиманки со се пљачки вензероно ... ми иде да им ...... бееп бееп ... Али па повеќе ме нервираат баби од 2808080 години што мијат коси во езерото ... и глупи фамилии што ги учат децата да мочаат во езеро ако им се моча (на лагадин прошлата година една жена (од источна македонија беа мислам) му го фати на синчето ... и у езеро (од обала нели) ) Ти ебам простаците
Имаше и сељаци, локални мештани од Лагадин лани што си ги переа чергите во езерото :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Тој шо се капит со шампон во езерото,тие двете дами и тој со шишето Пелистерка од кај знајте дека се од Охрид???

Па што има везе дали не се од Охрид или се бе ? Ја као туриста треба да ги терам у пичку матер и (ќутек да јадам успут пошо вечином од нив со цели фамилии се таму) или градот треба да стави луѓе што ќе ги спречуваат таквите дегени како горе наведените да го прават тоа ....

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.222
Поени од реакции
34.509
Панорама најдов два леба мувлосани и зелени во плакарот во собата, и шо сега ?!?!!?
И шо сеа?
Па нормално дека треба да ги бојкотираш. Нема да си преќутиш и да ги изедеш ваљда, така?
Ете, истото го правиме ние и за охридскиот „туризам“ кој е како мувлосан леб.

Pa brate imas i drugi ponudi slobodno odi, i nemoj da komentiras pak eve ohrigani, realnosta e to ne ti se sviga ne idaj!!!!!! Lesno i ednostavno :)
Па баш така паззо, не идаме. Сложно не идаме! :)

ОМГ, давајте уште повеќе вакви мислења. Ју мејк мај деј! : )

Значи викаш да не идаме Охрид а? :pos2:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Бојкотот е за 2009, не за 2008 :wink:

Не е поентата дали ќе бидат полни улиците оваа година или наредната.
Поентата е едноставна, ама очигледно имате „софтверски“ баг и не можете да ја сфатите... :)
да де, знам за кога е бојкотот... зато в година ќе земам хеликоптер за да се движам низ градов... не мојш море... овие скопјанишчава само гужви прает:baeh:

абе од охрид се... јас редовно со шампонче одам в езеро да се капам... ова преку лето, а на зима само за Водици се капам ко ќе се фрлам по крстон, инаку некапен стојам...:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom