Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
не бе, чисто да ве потсетам на најјаката охридска фора за на лето:pipi:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Кул, што почесто ги потсетуваш, допринесуваш кон кампањата :)

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Ех бе Охриѓани место да се загрижите зошто вакви јавни бојкот кампањи вие уште *магариња* (се извинувам на изразот) изигравате, инат до максимум, не идајте не идајте па марш читам на другиве станици, како бе можете такви да бидете, своите туристи Македонците не си ги сакате, србите биле подобри, шо плукаат, и не фиромосуваат насекаде??? Ама да тие оставале демек повеќе од 100 евра, епа неможе секој да се луксузира и да ви остава по минимум 500ка, и за што да ви ја остави, *Келнер дај жити господ едно салфетче цела пена од капучиново ми претече..... келнерот/ ам нека течит мор шо имат врска!!
Разберете, ако нечиниш за дома , за другите џабе... сите ти ѕирнуваат како ти е ситуацијата дома со твојте, па за да ти дојдат на гости...
Ама се надевам дека ќе ви дојде памет, дај боже побрзо...
И во Струга или Преспанско ќе одам оваа година:smir:

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Не. Мислев да одам, ама се премислив кога размислив убаво што ме чека и кога ми текна какви „одмори“ сум имал таму.
Најверојатно во Струга или Преспа, а можеби и на двете места по една недела.
Абе до тебе е, не е до Охриѓани...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ех бе Охриѓани место да се загрижите зошто вакви јавни бојкот кампањи вие уште *магариња* (се извинувам на изразот) изигравате, инат до максимум, не идајте не идајте па марш читам на другиве станици, како бе можете такви да бидете, своите туристи Македонците не си ги сакате, србите биле подобри, шо плукаат, и не фиромосуваат насекаде???
земи читај од почеток 50 страници и ќе видиш како дојдовме пак на тој муабет...
и на инаетот...:toe:
бтв...ова моево на крај...си се заебавам... зш знам дека немат да успејт бојкотов зш сеа бев до чаршија и одвај појдов и дојдов од гужви...:pipi:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
зш знам дека немат да успејт бојкотов зш сеа бев до чаршија и одвај појдов и дојдов од гужви...:pipi:
Препрочитај на првата страна, бојкотот треба да се реализира во 2009, има цела година време да се влијае на свеста :)

Или, имате цела година да ги прифатите критиките и да го подобрите тоа што не чини :)

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Ех бе Охриѓани место да се загрижите зошто вакви јавни бојкот кампањи вие уште *магариња* (се извинувам на изразот) изигравате, инат до максимум, не идајте не идајте па марш читам на другиве станици, како бе можете такви да бидете, своите туристи Македонците не си ги сакате, србите биле подобри, шо плукаат, и не фиромосуваат насекаде??? Ама да тие оставале демек повеќе од 100 евра, епа неможе секој да се луксузира и да ви остава по минимум 500ка, и за што да ви ја остави, *Келнер дај жити господ едно салфетче цела пена од капучиново ми претече..... келнерот/ ам нека течит мор шо имат врска!!
Разберете, ако нечиниш за дома , за другите џабе... сите ти ѕирнуваат како ти е ситуацијата дома со твојте, па за да ти дојдат на гости...
Ама се надевам дека ќе ви дојде памет, дај боже побрзо...
И во Струга или Преспанско ќе одам оваа година:smir:
Ситуација во скопска кафана во Дебар Маало: "Келнер, дај салфетка за виново". Одговор:"Тамам работа на сите да им давам салфетки за виното."
И сега требаше јас и цело друштово да потпишвиме петиција и да тужиме во Стразбур !?!?!?!?!

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ситуација во скопска кафана во Дебар Маало: "Келнер, дај салфетка за виново". Одговор:"Тамам работа на сите да им давам салфетки за виното."
И сега требаше јас и цело друштово да потпишвиме петиција и да тужиме во Стразбур !?!?!?!?!
не бе... само кликни тука, напиши го ова и почвиме и петиција и сФе...:vozbud::vozbud::vozbud:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.513
Абе до тебе е, не е до Охриѓани...
Абе до охриѓани е, не е до мене...
И со мало „о“ се пишува „охриѓани“, неписмен еден, не се националност охриѓани.

За се' си требит бар четврто одделение... Дури и за дискутирање на форум :)

з
бтв...ова моево на крај...си се заебавам... зш знам дека немат да успејт бојкотов зш сеа бев до чаршија и одвај појдов и дојдов од гужви...:pipi:
Бојкотот е за 2009, не за 2008 :wink:

Не е поентата дали ќе бидат полни улиците оваа година или наредната.
Поентата е едноставна, ама очигледно имате „софтверски“ баг и не можете да ја сфатите... :)

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Абе до охриѓани е, не е до мене...
И со мало „о“ се пишува „охриѓани“, неписмен еден, не се националност охриѓани.

За се' си требит бар четврто одделение... Дури и за дискутирање на форум :)
Добро бе, ќе се банираш ти некогаш ?!?!? А одма се гледат ти кое одделение си, не знајш муабет да напрајш без да навредиш некого. Јас сигурно сум две одделенија поголем од тебе :helou:

Јас си ги почитувам сограѓаните ОХРИЃАНИ (ако сум Велгоштанец :)) и ќе си ги пишам ко шо сакам :).

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
A да те банираме тебе од темава? Пошто и онака си офтопик цело време, темава е за конструктивни предлози за бојкот.

Имате таму тема за конструктивни предлози за развивање на охридскиот туризам, покорисно е да се заангажирате таму :)

Уште да знаевте како да го подобрите...:)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.513
Добро бе, ќе се банираш ти некогаш ?!?!? А одма се гледат ти кое одделение си, не знајш муабет да напрајш без да навредиш некого. Јас сигурно сум две одделенија поголем од тебе :helou:

Јас си ги почитувам сограѓаните ОХРИЃАНИ (ако сум Велгоштанец :)) и ќе си ги пишам ко шо сакам :).
"Неписмен" не е навреда, туку констатација која се однесува на твоето образование.
Ако го сметаш тоа за навредливо - образувај се.

Не навлегувам во тоа дека охриѓани (со мало „о“) највеќе се срамат од велгоштани (со мало „в“). Во неврзан муабет со неколку охриѓани, ми потенцирале дека баш жителите на Велгошти (со големо „В“) се баш тие кои ја рушат „репутацијата“ на градот Охрид. Почнувам да верувам дека е навистина така.

Не ми замеравај за објаснувањата, само сакам да те едуцирам.
Ако било вака, ова е за критика.

Самокритичност - ќе научите некогаш што е тоа?

Ако погрешам ќе ја признаам грешката и ќе се потрудам да ја корегирам, а не да водам инает и да терам креативни дискусии од типот „не идајте морееее скопјаништа!“. И понатаму, се што читам на темава е „не идајте“, „идајте в грчка“ и „ами плажите се пак полни“. Дај исфрлете ги овие реченици од глава, исчистете уши од вода и почнее да размислувате во друга насока.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
"Неписмен" не е навреда, туку констатација која се однесува на твоето образование.
Ако го сметаш тоа за навредливо - образувај се.

Не навлегувам во тоа дека охриѓани (со мало „о“) највеќе се срамат од велгоштани (со мало „в“). Во неврзан муабет со неколку охриѓани, ми потенцирале дека баш жителите на Велгошти (со големо „В“) се баш тие кои ја рушат „репутацијата“ на градот Охрид. Почнувам да верувам дека е навистина така.

Не ми замеравај за објаснувањата, само сакам да те едуцирам.

Ако било вака, ова е за критика.

Самокритичност - ќе научите некогаш што е тоа?

Ако погрешам ќе ја признаам грешката и ќе се потрудам да ја корегирам, а не да водам инает и да терам креативни дискусии од типот „не идајте морееее скопјаништа!“. И понатаму, се што читам на темава е „не идајте“, „идајте в грчка“ и „ами плажите се пак полни“. Дај исфрлете ги овие реченици од глава, исчистете уши од вода и почнее да размислувате во друга насока.
Браво бе админ, пак си кажа кое одделение си со муабетов. А со самото то што мислиш дека со ароганција некој ќе помисли дека си пописмен од мене, може и си во право, некои сигуно те читаат каде што се силиш и мислат дека имаш мноогу голема наобразба.

Во еден пост напишав дека ги прифаќам сите критики за Охрид, а посебно тие за лошата услуга на некои места и дека тоа мора да се поправи.
Но намерно иронизирав цело време, затоа што таков е туризмот во цела Македонија, а вие сте се запнале за Охрид. Јас во Крушево во Панорама најдов два леба мувлосани и зелени во плакарот во собата, и шо сега ?!?!!?
И повеќето дискусии овде завршуваат со заклучок "охриѓани се глупи, а сите други паметни", а со тоа и самава тема е далеку од сериозна и станува прилично досадна.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
EVE AKO VIE MISLETE DEKA NiE LAZEME EVE PISMO OD OVIE STO POVISE GI SAKATE

procitavsi pismo sto je napisao Mario u Sydney, mogu da kazem da sam slicno prosao.. Doduse, mene nije bilo sramota, jer nisam makedonac, medjutim, moja zena jeste i pogodilo je do srca. Letos smo bili u Ohridu na letovanju, naravno, zena je htela da pokaze "Vasu makedonsku gostoprimljivost", koju uzgred, dovoljno znam i svidja mi se, ali ajd .. ipak je Ohrid nesto drugo. Lepa priroda & stuff.

Dan 1:

stigli smo, raspakovali se, i hajde nesto da jedemo. Pitamo gazdaricu gde smo bili smesteni, sta nam preporucuje. Na njenu preporuku, оtisli smo u neku cevabdzinicu u centru, sto je kao neko elitno mesto. Ajd i to mogu da zanemarim sto smo cekali konobara da dodje (iako su dvojica se muvali all around) nego na kraju kad je dosao, narucimo svako svoje, ja narucim dve pljeskavice. Posle 52 minuta (skoro sat!) dolazi tip i nosi nam jelo .. iskreno, vec toliko sam bio gladan, da ma nije bitno sta, samo daj vec da jedem. i nosi JEDNU (komada 1!) pljeskavicu. Na moje zaprepasteno pitanje, sta je bilo sa drugom dobio sam odgovor "tebi je dovoljna jedna, a ako ipak hoces, napravicemo jos jednu". Da li je potrebno da pitam, gde je kultura da se gostu obraca sa "Vi", ali ajde .. imam 36 godine, mozda i ne delujem toliko staro, al hajd ..

Dan 2:

otisli smo u Sveti Naum .. i sad .. spreman sam da je to ipak ekskluzivno mesto i da nece biti jeftino, ali ok .. jeli godisnji odmor ili sta? Ako je bal, nek je bal... sednemo u onaj restoran Jezerce .. gde je zaista lepo, ribice plivaju i tako to, nema cak ni guzve, mislim ja "odlicno, ako nista drugo, bar ce nam doneti brzo nesto" .. i zaista cim smo seli .. trojica konobara cirkulisu po delu gde su stolovi .. ali ... naravno od trojice nijedan nas ni ne pogleda. Posle 30 minuta, najzad je jedan prosao dovoljno blizu da moze covek nesto da mu kaze, a to on i da cuje. Pita ga moja zena vec dovoljno iznervirana od "makedonske ljubaznosti", "dobro, hoce li doci neko da nas usluzi" (naravno na makedonskom) , na sta drskiji odgovor nije mogla dobiti "kad bude bilo vremena", na sta ga je moja zena ipak pitala "ok, ali to kad ce biti? sat? dva?", odgovor je bio toliko neocekivan da 5 minuta nismo znali sta da kazemo "pa ako je za sat, za sat, ako za dva onda za dva" okrenuo se i otisao. Naravno sta nam je ostalo nego da s epokupimo i odemo.
pozdrav
Igor Vicai

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom