Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 април 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
Едно време неутрално ја гледав темава... Ама се запрепастив што најголемиот дел од охриѓани на коментарите одговорија сосема негативно. Не доаѓајте ако не сакате, и муабети во таков стил, да не цитирам. Дечки, како што сте тргнале верувајте дека и без бојкотов ќе останете без туристи. Секоја фамилија заработува преку 2000 евра месечно од туристите, и уште со закани и таков однос? Ааааа, не ќе може така. Фул поддршка за бојкотов давам.

kaj gi izbroja 2000 evra mesecno???/strasen matematicar si...
A kaj gledas zakani...neznam??

А

Ајсшутер

Гостин
Am aj kazi ti nesto mudro...som si tolku mudar...
Ili maloumnosta ne dozvoluva...Odi uci malku
Офтопик :baeh:
Епа еве мудро ке кажам.
1.Пишувај Кирилица
2.Користи Мулти Цитат

Онтопик - Далеку од тоа дека може да се направи споредба помеѓу Охрид-Струга се знае тоа дека е Охрид 100 пати подобар ама не треба да се зборува дека не им треба домашни туристи дека ке земеле пари од странските.

Betka @ Види си ги постовите погоре 3 постови наместо мулти цитат во 1 па сеа види ти

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
наместо да кажиш како си чекала 58,6 минути да ти донесет кока кола во некој кафич во охридов ти кажвиш да престаниме...
мојш и да кажиш дека поради то шо закаснала толку келнерката решила да ти ја дајт поефтино и си платила само 160 денари за кока колата
убо шо ти текна да ме потсетиш...еве кажвам вчера вечерта ко седнавме во Carpe чекав 3 сек да дојдиТ келнерката,3 мин да донеси кока кола и котели,а поради тоа шо толку "закасна" реши да ми дајт поефтино и ја плативме кока колата само 70 ден и 100 ден коктелот(по особа)вкупно плативме 310 ден. иначе бевме 4ри. И денес иста случка на плажа ја чекав келнеркана цели едвај 3 сек да дојди и 1 мин да донесит 6 кока коли и верувале или не ни наплати 420 ден. Изгледа келнеркиве се љубезни само со охриѓани,овие скопјаниве ич не ги сакет:icon_lol:

P

Princ

Гостин
kaj gi izbroja 2000 evra mesecno???/strasen matematicar si...
A kaj gledas zakani...neznam??
На пример од соби (по 4 души во една соба 3х3 спијат, по 5 евра од ноќ), рекетирања со цени (лежалка за "само" 4 евра... малку е пластична, мејд ин турција... ама не е битно)... Ако си охриѓанин/охриѓанка, знаеш од каде 2000 евра месечно. Ако си скопјанишче не ти кажвам како точно прават толку пати, да не ојш и да им конкурираш.

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Добро де не одете пооо 60 страни се изнапишавте едно исто па исто ... од 2 000 000 народ мислите дека охригани ги боли дека 50 души ке бојкотираат ?? :nenene:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Офтопик :baeh:
Епа еве мудро ке кажам.
1.Пишувај Кирилица
2.Користи Мулти Цитат

Онтопик - Далеку од тоа дека може да се направи споредба помеѓу Охрид-Струга се знае тоа дека е Охрид 100 пати подобар ама не треба да се зборува дека не им треба домашни туристи дека ке земеле пари од странските.

Betka @ Види си ги постовите погоре 3 постови наместо мулти цитат во 1 па сеа види ти
Не е точно дека Охрид е 100 пати подобар од Струга.И двата града се еднакво убави.:wink:

Член од
22 јуни 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Онтопик - Далеку од тоа дека може да се направи споредба помеѓу Охрид-Струга се знае тоа дека е Охрид 100 пати подобар...

Не само што неможат да се споредат Струга и Охрид, туку и сите работи одат во прилог на Струга (го кажувам како човек што бил и во двата града на одмор): поевтини цени на сместување,подобри плажи (песочни) во самиот град, подобра обала за капење (поплитко е езерото), потопла вода, капење во Црн Дрим (скокање од 7-8 метри е најјаката работа!) , погостољубиви домаќини, порастоварен сообраќај, и најважното од се: НЕМА ОХРИЃАНИ ВО СТРУГА :pos2:

H

HCL

Гостин
Нема да филозофирам многу, и онака гледам дека на темава поентата и се претворила во чисто препуцавање. Ќе треба да напишам огромен реферат ЗАШТО ДА НЕ ОДИШ ВО ОХРИД, но нема да го направам тоа, кога и онака самиот бојкот го сватиле многу погрешно, плус ќе бидам проследен со милион цитати на кои искрено немам намера да враќам.

ACID браво за бојкотов. Го подржавам. Ако треба нешто во полза на овој бојкот, слободно пиши ми, на располагање сум.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
ACID браво за бојкотов. Го подржавам. Ако треба нешто во полза на овој бојкот, слободно пиши ми, на располагање сум.
Шо, летоци на плоштад ќе делите? Реклама на насловна на Кајгана? Повик за бојкот на ТВ? Шо?

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Шо, летоци на плоштад ќе делите? Реклама на насловна на Кајгана? Повик за бојкот на ТВ? Шо?
абе уживај си... ој си на плажа, земај си пари, капи се, мети си и свиркај си и то...:coffee:
тие слободно нека губат време... јас одлучив да не пишам појќе на темава... освен ако ептен не дојт нешо јако...:tv:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Нема да филозофирам многу, и онака гледам дека на темава поентата и се претворила во чисто препуцавање. Ќе треба да напишам огромен реферат ЗАШТО ДА НЕ ОДИШ ВО ОХРИД, но нема да го направам тоа, кога и онака самиот бојкот го сватиле многу погрешно, плус ќе бидам проследен со милион цитати на кои искрено немам намера да враќам.

Тоа потписот долу ти е нешто во врска со бојкотов за кинеските туристи кои планираат да го посетат Охрид???:pos2:
Бојкотирајте го Охрид,туристи од Кина.:pos2:

H

HCL

Гостин
Ако си против бојкотов тогаш што ти е гајле што ќе правиме. Не ве разбирам луѓе. Ви пречи бојкот, против него сте? Тогаш ШТО К*Р се расправате тука. Ако не сакате да бојкотирате тогаш не мора да пишувате тука.

Член од
5 април 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
Онтопик - Далеку од тоа дека може да се направи споредба помеѓу Охрид-Струга се знае тоа дека е Охрид 100 пати подобар...

Не само што неможат да се споредат Струга и Охрид, туку и сите работи одат во прилог на Струга (го кажувам како човек што бил и во двата града на одмор): поевтини цени на сместување,подобри плажи (песочни) во самиот град, подобра обала за капење (поплитко е езерото), потопла вода, капење во Црн Дрим (скокање од 7-8 метри е најјаката работа!) , погостољубиви домаќини, порастоварен сообраќај, и најважното од се: НЕМА ОХРИЃАНИ ВО СТРУГА :pos2:

,,Super,, e se vo Struga...samo pobrzo ucete albanski,oti so Kosovarine tesko deka ke se razberite

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom