Acid
Frontman
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 35.501
- Поени од реакции
- 35.464
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Нема шанси. Како што е ред, домаќинот части пиво! : )Пак ке фрлиш некој денар на охриѓани :pos2:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема шанси. Како што е ред, домаќинот части пиво! : )Пак ке фрлиш некој денар на охриѓани :pos2:
Нема шанси. Како што е ред, домаќинот части пиво! : )
Да се бојкотира на пример идењето у Грција на одмор,да. Не ти признаваат идентитет. Ама да се бојкотира идење у Охрид ради лоша услуга-НЕ. Ако сите се такви таму зошто тогаш јас никогаш немам налетано на нив? Зошто никогаш не сум чекал по цел саат во кафич или кафана сеедно? Тоа што келнерот си мисли во себе воопшто не ме занима.Дали кога ќе се свртам ќе ме опцуе онака нечујно или ќе промрчи за скопјанишчана не ме интересира. А уствари па поголем од келнерите и шанкерите во Охрид преку лето се од Скопје или некој друг град.Значи ако некаде сте немале услуга на место видете од каде е келнерот прво.Можда ваш сограѓанин несака да ве услужи.
Значи,според ова бојкотов пред почеток на сезона треба да заклучиме дека полошо е да почекаш да ти донесат една шарска отколку да не те признааваат како македонец и да те нарекуваат Фиромец,горномакедонес или што ти ја знам.
А за Дојран или Преспа да му го земе приматот најпосетувано турисичко место на Охрид е малце рано. Треба прво да се средат малце местата.Каква забава имаат преспа и дојран да им понудат на посетителите? На помладите. Ипак,идам на одмор и сакам убаво да си поминам како и сите други.
За убави плажи и мирни прошетки да,знам,тоа можат ама тоа можеш и у Охрид да го најдеш.
За неколку години со многу вложувања да, али 2009 е многу рано.
Таа дечурланата и онака за некоја година нема да може да си дозволи да доаѓа во Охрид,така да не мораш да се трудиш со нив.Ќе ти кажам во мај-јуни. Неблагодарно е да се прогнозира скоро година дена однапред.
Ама сигурно: учениците од средните и основните училишта во Скопје (кои организирано патуваа до сега), кои треба да ја пренесат пораката на своите другари, братучеди, роднини од другите градови... Преспа е измислена за ученици. Хеј, првата девојка во Преспа ја смував
Башка, родителите не сакаат да ги пуштат своите деца во длабоко езеро, ниту пак кај што боцкаат... :s
Останати тинејџери: муабетот се шири побрзо отколку што мислите. Бојкотира 1 - раскажува уште на 5 души. Од тие 5 барем 2 да одлучат да бојкотираат и да раскажат на уште 5 души - ете бојкот со 50% намалување на туристи. Тинејџерите читаат Кајгана.
Возрасни: обожаваат да читаат бесплатни весници. Веќе одамна се незадоволни од старите охриѓани, кои сигурно во нивната младост уште подрско се однесувале кон нив, отколку кон новите туристи. Од нив очекувам најголем одзив и фини препораки до помладите генерации за нивната следна дестинација за одмор. Ливадиште, Преспа...
Не ги откривам сите планови и не прогнозирам. Ама ќе биде интересно во секој случај! : )
Пресметките можеш и сам да ги направиш... Нема да биде малку и нема да остане незабележано.
Таа дечурланата и онака за некоја година нема да може да си дозволи да доаѓа во Охрид,така да не мораш да се трудиш со нив.
Ако ти в година го намалиш туризмот во Охрид за 0.5 %(за 50 % само на сон бато) јас те частам викенд-одмор во стан строг центар.:pos2:
За се во шо го пиша си во право,ама штета што има охриѓани што се однесуваат малоумно.
Има.Нормално си е тоа. Ама има и малоумни скопјани и малоумни битолчани,струмичани,прилепчани..(нека не се лутат тие шо не ги спомнав) Има малоумни и у Грција,турција,Шпанија ...Има секаде.
А што е со Скопјаните шо идат у Охрид и се однесуваат како градот да е на татко им??
Можда баш келнерот шо некој го чекал пола саат претходниот ден бил изреволтиран од некој скопјанец па овој за инает на него му се истурил.
За се во шо го пиша си во право,ама штета што има охриѓани што се однесуваат малоумно.
Па туристи од Охрид не одат во Скопје барем ја како што знам,и секогаш помеѓу муштеријата на некој кафич и келнер,секогаш муштеријата испаѓа прав тоа е факт.
Келнерот ке го истрпи 1-2 саат а после кога ке му даде 500-600 ич нема гајле да му биде.
Ej ajde be dosta se glupirate...Zarem ne si zdosadivte samite na sebe.Pa maloumni ima sekade ,i vprocem koj sme nie da kazvime koj e maloumen a koj ne.Koj saka odmor treba da odi onamu kade so mu e ubo...Ako Ohrid ne e ubo,ima i drugi mesta na svetov...No daj te prekinite so nekonstruktivni muabeti...Dali ste bile Vinica vo picerijata???Dali dobivte usluga, kvalitet ili pak eftina cena???Prosetajte malku levo desno i posle prajte sporedbi....A za maloumnosta na Ohrigani...nemaat pravo da sudat maloumni luge.
Има.Нормално си е тоа. Ама има и малоумни скопјани и малоумни битолчани,струмичани,прилепчани..(нека не се лутат тие шо не ги спомнав) Има малоумни и у Грција,турција,Шпанија ...Има секаде.
А што е со Скопјаните шо идат у Охрид и се однесуваат како градот да е на татко им??
Можда баш келнерот шо некој го чекал пола саат претходниот ден бил изреволтиран од некој скопјанец па овој за инает на него му се истурил.
Факт е дека ги има и дека меѓу нив има и скопјани ама и дека има и од други градови.Има.Нормално си е тоа. Ама има и малоумни скопјани и малоумни битолчани,струмичани,прилепчани..(нека не се лутат тие шо не ги спомнав) Има малоумни и у Грција,турција,Шпанија ...Има секаде.