Ги баталувам цигарите!

M

makedon^

Гостин
Палев до пред некој месец, и по 10 цигари можда на ден ке испушев. Но сега некако ми се згадија па еве веќе месец ипол немам ставено во уста од ‘смрдливите стапчиња што убиваат‘. Едноставно ми се згади, сега сум срекен што не сум запалил а ги замразив страшно, ме вознемирува некој да седи до мене со цигара. Цигари сакс, најгадно нешто, мислам дека треба да си будала да продолжиш да пушиш ако се нема фајде од нив, а од нив има само загуба, пари здравје и мн повеке...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Пи*ка ви материна, вие гнасни, скапи, одвратни, убивачки ,,задоволства", не сакам катран да ви видам до крајот на мојот живот. Аир од вас не видов, органиве почнаа да ме болат, ако земеме во предвид дека сум хипохондрик, тогаш би било навистина појасно што замислувам дека ми правите. Покрај тоа кое навистина ми го правите. Од денес решив да ве забаталам, да си докажам со тоа дека ама апла не ме одржувате во живот, пичка ви матер! Ве мрзам! Ако сега не издржам, тогаш апла заслужувам да ме убиете. Да, знам дека мислите дека имате контрола врз мене и дека се тресам без вас, ама не го знаете мојот инает. Тој е посилен од вас. А најсилен е впечатокот кој го носам со мене од вчера, кога мислев дека ми е последен ден на светов. Не вредите толку. Имам за кого да живеам.Fuck you tobacco!

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Ве читам ве читам и си викам да пробам втор пат. Првиот пат беше неуспешен во моето откажување на цигарите... Вториот пат планирам да биде успешен, почнав да ги намалувам дневно, од 1 кутија на ден, смалив на пола кутија на ден, па ќе дое по 5 цигари на ден, али треба време племе им јебем цигарско... :)

Битно i'm on.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Абе ако не ме убијат цигарите, ќе живеам 150 години. Вака, со една кутија дневно ќе живеам само 100 години, сосема доволно :smir:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
жими к**ов, пауза 2 месеца, па ај само едно да ми пројде кризата, па ај уште едно, па немало рефус - кутија........... и све отпочеток:tapp::tapp:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ги мразам цигарите гадни ми се веќе ептен ама никако неможам да ги откажам најголем порок ми се. Најмногу ми се пуши кога пијам кафе или после јадење, инаку така кога си седам дома и не ми се пуши многу, ама за 24 часа 2 кутии купувам, едната ја пушам а другата останува и за другиот ден...Што е многу многу е за 17 години да пушаш по скоро 2 кутии на ден. Сакам да ги оставам ама како што кажам најмногу ми се пуши кога пијам кафе или после јадење а исто и со алкохол...:toe:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Ги мразам цигарите гадни ми се веќе ептен ама никако неможам да ги откажам најголем порок ми се. Најмногу ми се пуши кога пијам кафе или после јадење, инаку така кога си седам дома и не ми се пуши многу, ама за 24 часа 2 кутии купувам, едната ја пушам а другата останува и за другиот ден...Што е многу многу е за 17 години да пушаш по скоро 2 кутии на ден. Сакам да ги оставам ама како што кажам најмногу ми се пуши кога пијам кафе или после јадење а исто и со алкохол...:toe:
Не пиј кафе (мислам не многу), не пиј премногу алкохол и потуди се да ги оставаш. Јас не пијам речиси ич алкохол, не пушам, а кафе пијам само 2-3 пати месечно. Немам од ништо зависност. Ако се сака се се може.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Не пиј кафе (мислам не многу), не пиј премногу алкохол и потуди се да ги оставаш. Јас не пијам речиси ич алкохол, не пушам, а кафе пијам само 2-3 пати месечно. Немам од ништо зависност. Ако се сака се се може.
Епа ако се сака се може ама изгледа мене не ми се сака да ги оставам затоа викам дека сум зависен.:toe:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Епа ако се сака се може ама изгледа мене не ми се сака да ги оставам затоа викам дека сум зависен.:toe:
Барем ти си ја кажуваш вистината, а некои други сакат да се откажат а уствари не сакат да престанат. И пушат и пушат и утеха им е оти неможат да престанат, и си викат неможам без них. И јас сум пробал, пишав на претходната страна, ама кога нешто ќе кажам Не тогаш стварно тоа Не мора да биде.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
ја планирам да прекинуам....многу пари се одливаат за срање...:jaj:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Само да кажам-2 дена без цигара. За пушач кој во последните 3 години не поминал ден без една до кутија ипол, ова е достигнување на милениумот. На моменти се чувствува криза, ама нема теорија да потпаднам. Заврши за мене цигарската кариера.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Абе и јас планирав ноќеска да ми биде последната кутија цигари. И се онака си пушев и се поздравувам со секој дим и секое тресење на цигарата и среча у несреча. У она гужвине најде некој полна кутија цигари и мене ми ги даде. А ја како циција и со тоа и не сакам да фрлам работи кои можам да ги користам си го одложив опростувањето со моите никотински другари. Ај следен пут коа ке се решам.

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Абе, јас ги баталувам, ама тие пак се наоѓаат некако кај мене на маса. :nesum:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Не сакам да сакам да ги откажам.
Незнам како оди тоа.
Знам дека дробовите ми имаат сличност на обоеност со Шака Зулу,ама нема теорија поради тоа да баталувам.
Освен тоа,не сте ми баш херои вие кои јавно ги откажувате,за по 5 страни пак да декларирате јавно дека ги откажувате.Авторот барем е паметен,ја отворил темата,издржал некое време,димнал одново и сфатил дека згрешил. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom