Не сакам да ти менувам мислење или било што али за Бугерата има луѓе што се жалеле за футсвичот дека заебавал малце а за тонот не знамГо гледав и овој Бугера и да ти кажам ми се допаѓа и многу луѓе го фалат...И за гитара ке размислам...
Фала брат...
Токаито и Епифонот се иста цена 500 евра вратовите се скоро идентични што се однесува до тонот Токаито вади за нијанса пониски тонови затоа епифонот повеке ми се свига.А епифонот може на ebay за поевтини пари да се најди на старо.Искрено не би земал Токаи зашто не би сакал на гитарата да ми пишува Токаи*лично мислење),а плус Епифон гитара е мн полесно да продадеш во иднина доколку сакаш отколку ТокаиНе кажав дека Epiphone се лоши, но за тој буџет Tokai-то е подобар избор. Додуша секој со својот вкус, крај краева. Лампашите на Јован се топ, за чинење чинат, малце цената може да те зашемети
Ако сакаш да го користиш и со бенд ,а не само дома ти препорачувам лампаш од 30 вати,транзисторското ке врши колку толку работа ама ке го форсираш.Ако ти е за дома имаш добро Blackstar HT 1.Ако ти е за второто имас моделинг vox valvetronix хибридно,Orange појачала,Laney,Hughes and Kettner.Лампаш ке ти користи од 20-30 вати.Бугерата се добри ги фалат да ама ако го споредиш со појачало од квалитетен бренд ке ја забележиш разликата меѓутоа не се лоши.И имај на памет дека многу зависи од што музика сакаш да свириш различни модели се за различни жанрови освен Modeling појачалата(дигитални).Здраво момци..
Досега свирев акустична гитара...сакам сега да се апгрејдирам да се префрлам на електрична. Гитара планирам Epiphone Les Paul Standard или ESP LTD EC-50 пошто неам голем буџет. Е сега сакам да ми предложите појачало за околу 200 евра. Гледав Line 6 ки ама многу дигитилизирани, Marshall MG30FX ама сите викат промашена серија....Дај нешто предложете..??!!.
фала однапред...
Е тоа неам прашано, шо цена се одприлика ?Не кажав дека Epiphone се лоши, но за тој буџет Tokai-то е подобар избор. Додуша секој со својот вкус, крај краева. Лампашите на Јован се топ, за чинење чинат, малце цената може да те зашемети
Што квалитет на лампашки прави тој Јован во споредба со Владо што ватажи има и дали се наоѓа во Скопје.Само клин или и дисторзија и дали се со помодерен звук или винтаџ.Ако има негде и работилница дај ми и број ...Зависи кој модел.. отприлика 100W глава 700 еу. Најдобро консултирај се со него