Гитарски појачала

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Не кажав дека Epiphone се лоши, но за тој буџет Tokai-то е подобар избор. Додуша секој со својот вкус, крај краева. Лампашите на Јован се топ, за чинење чинат, малце цената може да те зашемети :D

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Го гледав и овој Бугера и да ти кажам ми се допаѓа и многу луѓе го фалат...И за гитара ке размислам...
Фала брат...:)
Не сакам да ти менувам мислење или било што али за Бугерата има луѓе што се жалеле за футсвичот дека заебавал малце а за тонот не знам :)

Garcia

amater
Член од
29 јуни 2008
Мислења
51
Поени од реакции
14
Не кажав дека Epiphone се лоши, но за тој буџет Tokai-то е подобар избор. Додуша секој со својот вкус, крај краева. Лампашите на Јован се топ, за чинење чинат, малце цената може да те зашемети :D
Токаито и Епифонот се иста цена 500 евра вратовите се скоро идентични што се однесува до тонот Токаито вади за нијанса пониски тонови затоа епифонот повеке ми се свига.А епифонот може на ebay за поевтини пари да се најди на старо.Искрено не би земал Токаи зашто не би сакал на гитарата да ми пишува Токаи*лично мислење),а плус Епифон гитара е мн полесно да продадеш во иднина доколку сакаш отколку Токаи
--- надополнето: 21 мај 2012 во 14:03 ---
Здраво момци..
Досега свирев акустична гитара...сакам сега да се апгрејдирам да се префрлам на електрична. Гитара планирам Epiphone Les Paul Standard или ESP LTD EC-50 пошто неам голем буџет. Е сега сакам да ми предложите појачало за околу 200 евра. Гледав Line 6 ки ама многу дигитилизирани, Marshall MG30FX ама сите викат промашена серија....Дај нешто предложете..??!!.
фала однапред...
Ако сакаш да го користиш и со бенд ,а не само дома ти препорачувам лампаш од 30 вати,транзисторското ке врши колку толку работа ама ке го форсираш.Ако ти е за дома имаш добро Blackstar HT 1.Ако ти е за второто имас моделинг vox valvetronix хибридно,Orange појачала,Laney,Hughes and Kettner.Лампаш ке ти користи од 20-30 вати.Бугерата се добри ги фалат да ама ако го споредиш со појачало од квалитетен бренд ке ја забележиш разликата меѓутоа не се лоши.И имај на памет дека многу зависи од што музика сакаш да свириш различни модели се за различни жанрови освен Modeling појачалата(дигитални).
--- надополнето: 21 мај 2012 во 14:09 ---
Заборавив да ти кажам дека имаш и Fender Frontman 212 100 ватно транзисторско со 2 12ки звучници за 200 евра на мјузикстор што е добра понуда само треба да си слушнеш звук на јутуб јас го имам свирено и според мене си ја врши работата.Ако сакаш да земеш појачалои што го нема во Македонијава нарачај преку Musicstore.com кај што се наоѓаат и за поевтини пари со доплата 20-30 евра за испорака.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
За споредбата со Epiphone понатака не правам муабет, бидејќи најверојатно имаш таква гитара, па нормално се што имаме е најубаво. А мој совет ти е, во никој случај да не земеш Fender Frontman доколку несакаш секој 2 месец да го носиш по сервиси. Сите што ги знам со Frontman појачала, исто и јас со мое лично искуство, прво прегоре звучник, после излезен транзистор, на крај прснаа кондензаторите. Присобери пари на старо се наоѓа по некое лампашко појачало...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Е тоа неам прашано, шо цена се одприлика ? :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Зависи кој модел.. отприлика 100W глава 700 еу. Најдобро консултирај се со него :)

Garcia

amater
Член од
29 јуни 2008
Мислења
51
Поени од реакции
14
Зависи кој модел.. отприлика 100W глава 700 еу. Најдобро консултирај се со него :)
Што квалитет на лампашки прави тој Јован во споредба со Владо што ватажи има и дали се наоѓа во Скопје.Само клин или и дисторзија и дали се со помодерен звук или винтаџ.Ако има негде и работилница дај ми и број ...

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
дајте бројче од владо лампа

Kajgana Shop

На врв Bottom