Гитара (почетник)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.899
Поени од реакции
11.228
И скваерот за парите мислам дека е солидна гитара

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
http://www.artist-macedonia.com/mex/artikal.php?glavna_kat=19&kat=97&art=1982&imea=Behringer_iAXE_393_USB_Guitar

http://www.youtube.com/watch?v=Ynzu1HqmTfE

Мислам нема во појачало УСБ приклучок, него ме занима дали може да се приклучи како кај сите други електрични, со ист таков кабел, од појачалото во усб гитарата, дали има на усб гитарава приклучок ист таков :confused:
Друже мислам дека и прашуваше дали можеш да користиш ефектори со оваа гитара. Јас досега не сум сретнал ефектор или процесор со USB влез и излез. Мислам дека убаво ти кажува smexy зашто и јас и тој скапавме свирејќи ибанези од 250 евра. Кога веќе си собрал 7200 собери уште 100 евра и можеш да свиреш солидна гитара. Ако сакаш, еден другар продава ибанез имитација на тој на Vai, 250 евра.

И скваерот за парите мислам дека е солидна гитара
Друже, срање у боја е тоа. Фендер е, да. Ама заврти го од другата страна и пишува Made in China. Еден пријател купи таков и знаеш што е? Кинеско срање со 3 магнети. Ушите ќе ти ги извади.

Член од
10 декември 2010
Мислења
72
Поени од реакции
4
Друже мислам дека и прашуваше дали можеш да користиш ефектори со оваа гитара. Јас досега не сум сретнал ефектор или процесор со USB влез и излез. Мислам дека убаво ти кажува smexy зашто и јас и тој скапавме свирејќи ибанези од 250 евра. Кога веќе си собрал 7200 собери уште 100 евра и можеш да свиреш солидна гитара. Ако сакаш, еден другар продава ибанез имитација на тој на Vai, 250 евра.
Ништо, ќе ја баталам таа со усб. Него, проблемот е и да зеам нешто 250 евра од моделите погоре што ги пиша, и појачало ќе треба да зиам после, и за тоа трошок :S . Затоа ја глеав оваа со усб-во, пошо не треба појачало :) . Ина4е во Артист има од Washburn и Peavey ко пакети, и гитара и појачало во едно.

http://www.artist-macedonia.com/mex/artikal.php?glavna_kat=19&kat=97&art=7127&imea=Washburn_X15_Electric_Guitar_Pack#

http://www.artist-macedonia.com/mex/artikal.php?glavna_kat=19&kat=97&art=2003&imea=Washburn_X-Pack#

http://www.artist-macedonia.com/mex/artikal.php?glavna_kat=19&kat=97&art=456&imea=Peavey_Guitar_Stage_Pack#

Ваљда не се лоши. И пристојна цена има.

S

smexy

Гостин
300+100 со dimarzio-то бе:eek:

@Kicko
Иначе Peavey-то е мувла,Wahburn-ите не до толку.
Ако си од Скопје,види во Guitar House мислам дека имаат Ibanez jumpstart пакети за истите цени.
Заеби електрична без појачало...не иде :D

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Ќе се распрашам за гитарава, мада и ти што викаш за 7200 не е нешто изглеа добра, али ако ме фати криза за елетрична ќе ја купам, шо ке праам ... Ина4е на youtube имаше еден коментар нешто ко: "конечно нешто добро од беринџер " . :S
По спецификација може и на обично појачало да ја вклучиш, но лично сепак не би правел такви експерименти. Подобро земи си „обична“, гарант за истите пари ќе добиеш подобар квалитет, а после неа наместо преку усб преку линиски влез ќе си ја приклучиш и решен проблем.

Член од
10 декември 2010
Мислења
72
Поени од реакции
4
Ако си од Скопје,види во Guitar House мислам дека имаат Ibanez jumpstart пакети за истите цени.
Ејј, баш ке проверам, иам милион пати поминувано од Guitar House, али неам влезено xD . Ако го има уште тоа, 90% го зиам, пошто глеам ептен ги изнафалифте Ibanezive у споредба со другиве :)
--- надополнето: Jun 28, 2011 11:20 AM ---
По спецификација може и на обично појачало да ја вклучиш, но лично сепак не би правел такви експерименти. Подобро земи си „обична“, гарант за истите пари ќе добиеш подобар квалитет, а после неа наместо преку усб преку линиски влез ќе си ја приклучиш и решен проблем.
Да дефинитивно зимам "нормална" електрична. :) Глупо ми е да прашувам многу , али ова последново не го сфатив со линискиов влез, како мислиш ќе ја приклучам... :S

S

smexy

Гостин
Не би препорачувал ако има интегрирана звучна картичка.
--- надополнето: Jun 28, 2011 11:41 AM ---
рандом фалбаџиски муабет,пошо више нема социјални групи,почнав да експериментирам со 5 notes per string.
slide па 4 ноти легато.:D

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
300+100 со dimarzio-то бе:eek:

@Kicko
Иначе Peavey-то е мувла,Wahburn-ите не до толку.
Добро бе ти па одма кусур да се фаќа:oops:
Брат, ја проверував денес во сите продавници освен во Артист оти се преместуваат и затворени се. Знаеш дека ибанезите се скапнати? Не знам што е причината. Јас мојот пред година го купив 14 700, сега е 16 800. Во јамаха пак, 19 000 е. Не знам што е финтата.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.899
Поени од реакции
11.228
Друже, срање у боја е тоа. Фендер е, да. Ама заврти го од другата страна и пишува Made in China. Еден пријател купи таков и знаеш што е? Кинеско срање со 3 магнети. Ушите ќе ти ги извади.
Јас па имам еден другар свири во бенд и задоволен е од гитарчето ептен, он има скваер. Јбг доста фактори се во игра.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Јас па имам еден другар свири во бенд и задоволен е од гитарчето ептен, он има скваер. Јбг доста фактори се во игра.
Чекај сеа, ја праам муабет за оние Скверовите во До-ре-ми што ги носат. 7 000 мислам дека беше само гитарата, со 3 магнети и фонија на секој трзај. Пошто рече дека имаш околу 7 000 помислив дека мислиш на таква.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Чекај сеа, ја праам муабет за оние Скверовите во До-ре-ми што ги носат. 7 000 мислам дека беше само гитарата, со 3 магнети и фонија на секој трзај. Пошто рече дека имаш околу 7 000 помислив дека мислиш на таква.
А во кои се градови има "До ре ми" продавници?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.899
Поени од реакции
11.228
Не бе друг се консултираше за гитара, јас имам една италијанска копија на SG постара од мене е :) Иначе зборев за скваерите од по 14-15 000 што се ;)

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Не бе друг се консултираше за гитара, јас имам една италијанска копија на SG постара од мене е :) Иначе зборев за скваерите од по 14-15 000 што се ;)
Ај ако сакаш слики ја и закачи ја овде :)

Kajgana Shop

На врв Bottom