Геј парада во Скопје (анкета)

Дали ја поддржувате идејата за одржување геј парада во Скопје?

  • Да, апсолутно го поддржувам слободното изразување на сексуалната ориентација преку таква форма, па з

    Гласови: 25 5,5%
  • Да, апсолутно го поддржувам слободното изразување на сексуалната ориентација преку таква форма, но н

    Гласови: 45 9,9%
  • Не ја поддржувам идејата, но не би се ни спротиставувал доколку се одлучат да ја одржат

    Гласови: 143 31,4%
  • Не, баш напротив, би излегол на „контра-протест“ доколку се одржи парадата

    Гласови: 242 53,2%

  • Вкупно гласачи
    455
Статус
Затворена за нови мислења.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Од Грција е најдобро да увеземе, таму и не треба оглас бидејќи сите се педерчиња :).
Замисли како би гласел огласот во другите држави: Се бараат хомосексуалци за геј парада, кандидате треба да се психофизички здрави и способни да издржат ќотек од најмалце петмина, изгледот не е важен, само јачината и желбата за парадирање...


А ако го видиш брат ти или син ти, ќе ти биде ли сеедно? :raz:
Ако смета дека тоа е ок, го исполнува и прави среќен, тогаш ништо друго не ми останува освен да го поддржам.Сепак, негов живот, нека живее како што го одбрал.Брат ли е син ли е, мој е и го сакам онаков каков што е
 

Beowulf

Deep Fear
Член од
11 мај 2009
Мислења
362
Поени од реакции
35
Живи глупости. Парадиве немаат никакво значење. Ако е некој хомо во ред, негова работа но со тоа што ќе излезе на улица и ќе се глупира (а можеби и ќотек ќе јаде) нема да докаже ништо. Нема никаква врска со слободно изразување, штета што им ги мачкаат очите дека постигнуваат нешто со тоа што излегуваат по улици напротив само си ја влошуваат сопствената слика кај остатокот од општеството.
 

skywallker77

realen pragmaticar
Член од
1 октомври 2009
Мислења
223
Поени од реакции
28
Pa ic ne mi e bitno sto sakaat neka pravat ako im se paradira neka paradiraat nivna rabota,samo da ne mi se blisku do mene,ne se custvuvam dobro koga sum blisku do niv ednostavno ne mozam da go razberam toa nivnoto i ne mozam da svatam kako mozat da go ljubat i kako go gledaat na takov nacin istiot pol.Ednostavno ne e prirodno.
 

angie92

Патриот
Член од
25 октомври 2007
Мислења
32
Поени од реакции
3
Не знам која е целта на овие паради. Кој сака нека си биде геј, ама не мора да тупат цело време со нивните права. Ако е нормална ваквата појава и хетеросексуалците ќе излегуваа на паради каде ќе ја пропагираа својата склоност. А кој ги прашува нив како им е? Доста веќе со тие права и ефтини маркетиншки трикови...
 
P

Princ

Гостин
Опоменав еднаш, ова е вторпат па веќе преземав и мерки.
Од темава ќе биде баниран секој член што користи говор на омраза и кој пропагира насилство врз било кого. Го почитувам вашиот став за проблематикава, и се е во ред истиот да си го искажеме. Говор на омраза и пропагирање насилство према било кого нема да толерирам.
ZoraNaSlobodata и СрбоЛегенда се банирани од тема, и сите останати коишто ќе учествуваат на темава само за да речат нешто у стилу "ќе ги тепаме ко животни маме нивно педерско" ќе бидат отстранети од истата. Жалби и поплаки не примам.
Продолжете.
 
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.784
Поени од реакции
4.023
и што е финтата да покаже дека е геј на надорот?
Народот смета дека е ненормална појава и дека се случува сегде, ама кај нас не.
Се обидуваат да докажат дека се нормални луѓе и дека постојат, дека не се срамат од она што се.
Е тука не се согласувам. Сексуалниот живот е интима. Со кого се онаквуваш, како се онаквуваш, кога последен пат се имаш онаквувано, што преферираш... треба да биде токму нешто за криење.
Извини.
^да ти докажам поента

99% од населението во Македонија е straight
Од каде информацијава?
Кога во Белград(мислам беше)ги истепаа можат и овде.
Еј кул, барем се споредуваме со полош пример.
Волшебно.
Магично.
Просто неверојатно.

Хахахахахахха...не шетам со натпис залепен на чело, САКАМ ЖЕНИ, па не мора и они да го праат тоа...
Не, затоа што под дифолт се подразбира тоа, да си стрејт.
Не шетам ни со натпис на глава дека ијам дупче меѓу нозе зашо се подрзабира тоа.

не ми смета се додека не се во моја близина:toe:...............но ако прават парада таму ќе бидам како контра-педерана..........не ми е јасно ШТО мора да прават паради,јавни манифестации,собиранки итн????:uvo:
И собиранки сеа не смеат да праат, а?
Секој по дома, у ќош и да седи и нема право на збор.
Педер бе, он на собиранки да идел.
Ненормален!
-.-:
Уште да видам тема у Интернет и Мрежи и у Спорт фали ,Каков е интернетот кај Хомосексуалците ,Проблем со мрежата кај Хомосексуалците..или Најдобар натпрвар кај што хомосексуалец бил мен оф да меч :S...
:pos: :pos: :pos: :pos:
:zver:
Хомосексуалците во поново време настанале како последица на се поголемото губење на женственоста кај современите жени, па така тие нежноста ја бараат во својот пол.
Од кај информацијава?
 
Z

ZeroStyle

Гостин
Имам убава палка, татко ми играл бејзбол на времето со неа. Сива е со окер траки-мераци.

Иначе на темава строго сум против вакви ретардирани работи кои се производ на изопачен ум. Решението е контра-офанзива. Мене лично не ме засегаат нивните dirty secrets, ама со ова претеруваат и ме тераат да се замислам во какво општество ќе живеам и ќе живеат останатите нормални човечки суштества во иднина.
 
P

Princ

Гостин
Магде, реков нешто погоре, прочитај ме те молам.
На темава не сакам да дискутираме за хомосексуалците. Дали и колку се нормални, имаат или немаат право, што мислите за и околу нив... Имаме такви теми. Премногу.
На оваа тема искажете го вашиот став и мислење за геј парада во Скопје.
Енде. Не привлекувај офтопици.
 
M

Mr.InF3ction

Гостин
Народот смета дека е ненормална појава и дека се случува сегде, ама кај нас не.
Се обидуваат да докажат дека се нормални луѓе и дека постојат, дека не се срамат од она што се.
е добро де зш ние што сме straight не излегувам пред луѓево да се лигавиме...со гаќи-голи what ever....?
зaтоа што тоа е нормално...машко да сака женко..и обратно природата e таква.....
е сеа педерите знаат дека тоа што прават не е нормално....и дека повеќето не го прифаќаат тоа како секојдневна појава и упорно сакаат да не навикнат на тоа...да викаме :пф ништо ненормално...геј си е чоекот.
е не може ..кога се ненормални ( + ) + ( + ) не бива
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Нека си прават што сакаат па и тоа и на парада нека биде. Гајле ми е. Секој си има право зашто прави парада па и нека биде да се фалат дека се сексуално спротивни од основата што ја има полот. Големата работа ако има парада. Нема да пукаат со хомо-rainbow-пушки па кој го погодат ке стане и тој хомосексуалец. Јас сум сигурен дека сум стрејт. Кој се плаши од парада нека иде да ги тепа.
 
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Геј парада,само кога сити парк бојс идат на утакмица.
Znaci kakov neuk covek si ti toa e strasno .. Kakva seriozna tema , seriozna zakana za celokupnoto opstestvo , za sve ona vo sto veruvame , on za CPB komentira .

Apsolutno protiv gay-paradata, so kontraprotesti i site nisani . Nema so da baraat tuka , ako sakaat da setkaat po ulici so goli gazovi neka si idat vo Zapadna evropa . Nekoe od devojcinjata spomna tuka demek " MOZE TEPANIOT DA BIDE NECIJ BRAT , SIN " , fala bogu deka e necij sin ama zarem mislis deka 90 posto od familiite na bolesnicite ne se odkazale od niv ? Pa da imam sin i da go vidam na gay - parada odma u Vardar go frlam ( mrtov ozbilen sum ) . I nejkam A da cujam za toa kako sme bile seljaci , kojsto ne znaat kako e vo zapadniot svet . Dobro znaeme kako e , ke trgnam od sebe izrasnat sum vo AMerika , cel zivot sum po zapadnata ni evropa ama toa ne znaci deka treba da toleriram nekoi BOLNI luge . Inace ako probaat da organizriraat takva glupost samo loso si pravat. Deneska vo Skopje pederite slobodno si ziveat , si idat po isti lokali so nas ( duri nekogas se osmeluvaat da ja isprobaat srekata i da se pustat na nekoj za koisto ne se sigurni deka e gayce ) , no dokolku ni se frckaat organizirano po ulici ke go pocustvuvaat gnevot na mnozinstvoto . Ko ja da baram parada na makedonski patrioti kojsto se zalagaat za obedineta makedonija da se odrzi u ATINA . Zarem nema da ne lincuvaat ?
 

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.687
Поени од реакции
11.079
Тоа што се педери и не ги сакам би го баталил можда, ама кога ќе се види кој ги собира (види фотос на анкетата) би дал некој камен, атер за органзацијата. :)
Па и палица некоја, зш да не

Ќе ве тепам педери, седете дома.
 

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.325
Поени од реакции
250
против против!!нема шо да се шеткаат...кој си е нека си ќути,нека не ми шетаат да ми уништуваат ден :baeh: паради само коа некој наш тим ке освои првенство...тоа е тоа.пис:smir:
 
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Што ке ви пречи ако парадират? Што ке докажете ако правите некој проблем за време на парадата (ако ја има)? Дека сте поголем ’’стрејт-ер’’, од другарите? Демек кој ке фрли поголем камен поголем ебач е? Дајте бе аман... Ако се прашам јас, нека прават паради, што сака нека прават, што лошо од тоа имаме ние? Ке не убијат? :) Или ке привлечат повеке педери? Мислејте малце пред да пишувате.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom