Демократијата носи добри и лоши работи. За мене како симпатизер на конзерватизмот, демохристијанското движење и национализмот(во поблага форма),
давање права на хомосексуалците е еднакво на самоубиство. Со тоа би ги урнале повеќето вредности кои со векови се чувале и надградувале на просторот на кој ние сега живееме.Сум за некои промени, но промени на подобро, а давање право на склучување на бракови помеѓу луѓе од ист пол, па нивното посвоено дете да се прашува што е тоа мајка кога неговите другарчиња ке зборат "мајка ми ми даде ова она", мислам дека е најголемата дискриминација кон еден човечки живот кој се раѓа како табула раса и се креира според неговата околина.
Ако хомосексуалноста беше нормална работа, тогаш Господ бог немаше да ги направи Адам и Ева туку ќе ги направеше Адам и Кирил или Ева и Магдалена.
Затоа немојте обвинувања дека сме заостанати и дискриминатори во поглед на човековите права, туку напротив со нашиот став против оваа работа ние правиме нешто што е бесценето, а тоа е да ги заштитиме нашите деца од ваквите патолошки појави.
Хомосексуалноста е болест. Како што постои психијатар за третирање на одредени пореметувања, така психијатарот треба да ја третира и оваа одвратна нус појава. Ако хормоните се причината за појавата на двоцевки или лезбејки, тогаш постои хормонска терапија. Како што викаат бугарите, ЗА СИЧКО СИ ИМА ПРОЦЕДУРА
. И затворете ја темава зашто секое малолетно дете има пристап до оваа содржина.
Па добро бре со таа демократија, сите клошари се кријат позади тоа. Ќе направи некој некаков криминал, ќе го осудат по после ќе се жали на основен суд Скопје 2, па на Апелационен, Па во Стразбур, па ке се затаи делото и ке застаре и нема ни да лежи. Во Макао ако украдете нешто ви ги сечат рацете, и сеа види ти кој систем за некои работи е поефикасен, дали демократијата или тоталитарниот систем. Не зборам за толку екстремен како сечење раце, и не го поддржувам тоталитарниот систем во СЕ, но се знае и со демократија до кај може да се иде, т.е. кај е црваната линија, а не само дека е демократија која лугето ја разбираат како слобода на говорот и однесувањето, и сеа ја да барам глупости.Демократија е во целиот западен свет па забрането е пушење на јавни места, забрането е консумирање опојни средства и многу работи. Така да ако е демократија не значи дека треба да биде анархија па кој што сака тоа да прави.
Поздрав.
А ти(ти се обраќам во прво лице и не персирам за да не дојде до забуна) според она што го пишуваш на форумот си глобалист и лево ориентиран и јасно ми е дека по повеќе ставови нема да се согласуваме,
но немојте бре вака, како ги немаме задоволено основните принципи на почитување на човековите права кога кај нас албанците се како дома бре еејјјјјј. Отиди во Грција прашај како е да си Македонец таму. Или во Бугарија или во Албанија. Постои ли подемократска држава од нас? Поготово на Балканот ние сме Канада. И немојте со тоа дека сме такви вакви, барем не по однос на демократијата.