Германија го забрани обрежувањето!

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Се што велиш е точно. Сосема се согласувам.

Но законот засега 2 групи луѓе (Муслимани и Евреи) и со тоа ги прави нерамноправни во однос на другите.

Значи треба да се забрани крштевање до 18та а добар дел од Христијаните се фураат дека ако умре детето пред крштевање нема да оди во рајот, на Сиките да им се забрани оној нож што го носат под облеката (дете е, може да се повреди), на сите родители кои имаат керки да се забранат минѓуши, да се забрани фарбање/шатирање до 18 (може кожата да ја изгори), шминка и така натака.

Затоа мислам дека е глуп законот.
Абе ти ништо не си разбрал, они дома што сакаат нека си прават, нема да може да се сечат во јавни здравствени установи и трошоците нема да им ги покриваат осигурителните компании.

И таман си е законот, нема што Германски осигуреници да плаќаат за обичаите на таму некои доселеници.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Е не можеш да се открстиш.Веќе си го "примил" Светиот Дух..така да од овој аспект,лицемерен закон.
Ама ти така си мислиш дека не можеш да се открстиш. Јас си викам дека можам да си се открстам, и кој ми може нешто. Денес ако си кажам открстен сум и крај, открстен сум. Ако кажам не сум верник и тоа е тоа, не сум.
Крстењето по мене има само една потенцијално добра работа. Ја нареков потенцијално бидејки мислам дека сеуште не е докажано, а тоа е теоријата дека водата има меморија и ги впива мислите и расположенијата од другите луѓе околу неа, и оној кој ке испие вода со убави мисли убаво ке се чувствува, оној кој ке испие вода со лоши мисли лошо ке се чувствува. Бидејки за време на крштевањето сите имаат убави мисли исто така и попот испраќа убави пораки кон детето. водата ги впива мислите и детето додека го мијат ја упива водата во кожата, односно крстената вода, која според мене примарна цел на нејзината употреба во христијанството е токму тоа, дека водата впива емоции и мисли од луѓето и ги предава на оној кој ја консумира. Нашето тело сите ние знаеме дека покрај тоа што водата можеме да ја внесеме преку уста, можеме и преку кожата додека се бањаме. Према тоа водата со убави мисли, убаво делува на човекот кој ја консумира. Затоа убаво е да пиеме крстена вода, или лековита од извори, а не дека некој ангел и дал некаква моќ на таа вода или бог и дал моќ или што се нема да му текне на човекот. А можеби и оваа теорија со водата не е вистина можеби е само измислица од човекот, сеуште не знаеме.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Па то бре, ах што не се роди уште еден Хитлер .

L

.Lost Angel.

Гостин
Ме интересира зошто Евреите и Муслиманите се обрежуваат??
A освен ова не јадат свинско ниту евреите ниту муслиманите!!!
Koj ti kaza deka ne jadat? :pos:

Koj i da ti kazal te izlazal :) veruvaj jadat i to kako Samo kolku pati jas imam videno vo sednvichara da jadat hamburger ili na drugi mesta svinsko meso :tapp: zabraneto i e ama oni si jadat :cautious:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Почитувам мислење, сметам дека е ОК, само што оние заедници кои ова го прават нема баш да го сметаат за ок, туку за нарушување на права. Се работи за тоа дека како заедница тие сметаат дека никој нема право да им се меша во религија. Исто би реагирале и ние, доколку Владата донесе закон сите машки деца да се обрежуваат од утре.
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 13:51 ---

Па поздраво со тоа што обично вирусните заболувања кои жените ги добиваат, ги добиваат од мажите. Читав статија одамна дека обрежаните мажи (да не влегувам во анатомија сега) не пренесуваат голем дел од тие бактерии, затоа што нема каде да ги складираат(ако ме разбираш :rolleyes:)
Абе види, мене многу ми е гајле дали некој на 18 години сака да исече кожа, или цел да си го исече. Ама на дете/бебе НИКОЈ нема право да му го менува телото, НА НИКАКОВ НАЧИН, посебно не на начин кој ќе остави трајни последици.
А полнолетната личност, што сака нека си прави со своето тело.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 01:07 ---
Туууу ме нападнаа машкиве на темава...тоа е, не можам да се одбранам, во право сте ете...И да, од утре да се забрани ставање обетки на девојчиња кога се мали, бидејќи немаат право родителите да им го нарушуваат интегритетот.
Не реков дека поддржувам обрежување - реков дека ќе се смета за недемократски за одредени заедници. И да, ако забранат обрежување, ќе мораат родителиве да ги носат кај домашни "медицински лица" каде што во нехигиенски услови ќе се прави тоа.А да се соочиме со реалноста...ќе го прават тоа.
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 14:12 ---

Благодариме за вниманието(y)
И треба да се забрани бушење на уши, барем до 14 годишна возраст.
А инаку, увото ќе заздрави, ама кожичката онаму нема да порасне.
Или ај ако не, да си ги дефлорираме ќерките, за утре да не се секираат ,,леле што ако сум се скинала со прст/перница/точак/пенкало,, да им го решиме проблемот, хм?
И не сум маж ;)

Hedera

Noxious
Член од
20 јуни 2012
Мислења
91
Поени од реакции
84
Се
Абе види, мене многу ми е гајле дали некој на 18 години сака да исече кожа, или цел да си го исече. Ама на дете/бебе НИКОЈ нема право да му го менува телото, НА НИКАКОВ НАЧИН, посебно не на начин кој ќе остави трајни последици.
А полнолетната личност, што сака нека си прави со своето тело.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 01:07 ---

И треба да се забрани бушење на уши, барем до 14 годишна возраст.
А инаку, увото ќе заздрави, ама кожичката онаму нема да порасне.
Или ај ако не, да си ги дефлорираме ќерките, за утре да не се секираат ,,леле што ако сум се скинала со прст/перница/точак/пенкало,, да им го решиме проблемот, хм?
И не сум маж ;)
Па и напишав дека не го поддржувам обрежувањето, туку сметам дека забранава ќе биде погрешно протолкувана и ќе има спротивен ефект. Туку, да не се повторувам, ова веќе го напишав,така да ве оставам да дискутирате до бескрај на темава...:)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Се
Па и напишав дека не го поддржувам обрежувањето, туку сметам дека забранава ќе биде погрешно протолкувана и ќе има спротивен ефект. Туку, да не се повторувам, ова веќе го напишав,така да ве оставам да дискутирате до бескрај на темава...:)
Ќе си легнат на брашното ;)

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
И не сум маж ;)
Мора ваквите грижи да им се отстранат на младите моми. Треба уште од најрана возраст хименот да се зацврсне со титаниум или карбон влакна како не би дошло до оштетувања.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Мора ваквите грижи да им се отстранат на младите моми. Треба уште од најрана возраст хименот да се зацврсне со титаниум или карбон влакна како не би дошло до оштетувања.
Јас викам да спроведеме електрична ограда. Секој потенцијален дефлоратор да цркне на лице место.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489
Абе ти ништо не си разбрал, они дома што сакаат нека си прават, нема да може да се сечат во јавни здравствени установи и трошоците нема да им ги покриваат осигурителните компании.
Во линковите на вестите пишува дека законот е заради неможност на избор на промена на телото на детето.
И нешто околу ризик од повреди, ова прв пат го гледам што го пишуваш. Нигде не е спомнато.
Или ако сум ја испуштил таа вест те молам поправи ме, дај линк.

И таман си е законот, нема што Германски осигуреници да плаќаат за обичаите на таму некои доселеници.
А оние што се родени во Германија, работат и плаќаат данок?
Или Германци што примиле Ислам (колку и маклу да се)?
Или Евреи староседелци (колку и да се)?

Јас колку што знам сунетот се прави на церемонија но не во болница. Обично се вика лекар Муслиман кој го прави тоа приватно.
Или во по заостанатите земји некој локален „експерт сунетџија“ али не збориме за нив.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Интересни ми се овие Европејци, во една држава се забранува градење џамии, во друга носење бурка, во трета обрежување. За некоја година ова ќе стане стандар/услов за членство во Еу.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79

pa neka ne plakaat sami ke se obrezuvaat golema rabota
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 18:24 ---
Интересни ми се овие Европејци, во една држава се забранува градење џамии, во друга носење бурка, во трета обрежување. За некоја година ова ќе стане стандар/услов за членство во Еу.
pa taka ide ortace ke se sozdade od edna strana hristijasnka drzava a od druga strana muslimanska drzava .
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 18:27 ---
На светов ништо веќе не е сигурно;)
urnebus e po svetot kako ke mu tekne voveduva zakoni, ne postoi nikakva prava vo nieden del vo svetot.pa ne se znae od sto ke nastradame .

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Koj ti kaza deka ne jadat? :pos:

Koj i da ti kazal te izlazal :) veruvaj jadat i to kako Samo kolku pati jas imam videno vo sednvichara da jadat hamburger ili na drugi mesta svinsko meso :tapp: zabraneto i e ama oni si jadat :cautious:
хамбургерот во седмица е телешки/говедски. како и во мекдоналдс, впрочем. како и што би требало да бидат сите хамбургери на светов. ти си се збунил со лесковачка или плескавица кај тото или ДМ, раткапни што ги викАт...

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Насловот нема врска со тематиката.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
А некои држави во светот живеjaт според шириата и сега што да правиме?!

Kajgana Shop

На врв Bottom