Геополитички размислувања за минатото и иднината на Македонија

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.250
Поени од реакции
5.878
Која логика е таа, ако не се пуши шќиптарски фалус - тогаш може да остане вакуум во празната уста и некој друг да го бутне внатре? Заклучок ќути и смукај?

Целиот муабет овде е да не се трпи никакво ропство, и посебно не од УЧК. Не е муабетот да се заменува ропството. Тоа фантазиите со руско/кинеско ропство ти се само релативизирања. Изгледа ти се допаѓа под УЧК, нема трето.
Ванка, стопати имам пишано дека не сакам ропство од никој, ти пак како стокец на -20 верглаш учк, шќиптарите, Америка итн. При очи се правиш слеп. Тоа НИКОЈ, значи НИКОЈ....

Стопати ти имам речено дека не се согласувам ни со денешната состојба, што не значи дека ако не ги сакам овие, сакам Русија со раширени раце да дојди тука...За разлика од тебе ете што велиш нафтичка ќе ни даеле, ова ќе ни даеле она ќе ни даеле...

Дадов решение, да си ја средиме државата за да можеме да функционираме понезависно, ти повторно ми убацуваш зборови дека сум сакал Америка да биде сатрап. Стопати ти пишав, но стопати убацуваш зборови кои ги немам речено, тоа ти е омилена дисциплина на форумов.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.914
стопати имам пишано дека не сакам ропство од никој
Пиши уште миљон пати пак ти е џабе кога истовремено пишуваш дека ропството од УЧК/САД можел да го замени некој друг и дека тоа било „полошо“. Не дека е реално тоа дека Русија и Кина ќе те поробеле... Метафората со фалусот од погоре е 100% валидна.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.250
Поени од реакции
5.878
Пиши уште миљон пати пак ти е џабе кога истовремено пишуваш дека ропството од УЧК/САД можел да го замени некој друг и дека тоа било „полошо“. Не дека е реално тоа дека Русија и Кина ќе те поробеле... Метафората со фалусот од погоре е 100% валидна.
Ајде кажи ми сега зошто манипулираш? Зошто дрско ми ставаш зборови во уста каде што ги немам речено? Каде реков дека ќе е полошо? Зошто лажиш? Јас реков дека едното не сакам да го заменам со другото, не сакам да биде ни едното ни другото, крај. Ти упорен си да ми накалемиш работи кои не сум ги рекол..Јас не сакам ропство, ти овде убедуваш како Унгарија добила нафтичка а не биле поробени..Ти си тој што сака Русија да му е стопан, а јас ти реков фино лепо. Не сакам ни САД ни Русија. Што не ти е јасно не знам...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.914
Јас не сум кажал дека сакам „Русија да ми биде стопан“.
Додека не ме цитираш, дотогаш си лажго.

ако се тргни Америка, ако не сме јака држава, вакуумот ќе го пополни некој друг (во случајов Русија/Кина...
Неколку поста поназад... Ти го напиша ова, на посочување дека те владеат УЧК сатрапи. Не го напишав јас, ниту никој ти става ништо во уста - освен УЧК (метефорички секако).

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
@Vanlok
Единственото руско влијание може да влезе преку Бугарија. Од друга страна ја имаш Грција која во ниту еден нејзин интерес не е да се изгради коридор 8. Од трета ти е Србија која игра на карта братство единство Македонци су наша брача ми немамо отворени проблеми и питања итд. Четврти се екипа орки кои реално немаат моќ да одлучуваат за било што освен на дугме да прават проблеми (било тоа да е верско, политичко или дугме од друга побуда)

Исклучи ги сад овде и поврзи како сакаш. Ебани сме секако.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.331
Поени од реакции
8.020
@Vanlok
Единственото руско влијание може да влезе преку Бугарија. Од друга страна ја имаш Грција која во ниту еден нејзин интерес не е да се изгради коридор 8. Од трета ти е Србија која игра на карта братство единство Македонци су наша брача ми немамо отворени проблеми и питања итд. Четврти се екипа орки кои реално немаат моќ да одлучуваат за било што освен на дугме да прават проблеми (било тоа да е верско, политичко или дугме од друга побуда)

Исклучи ги сад овде и поврзи како сакаш. Ебани сме секако.
Nikogash ne sme bile ebani dodeka sami ne sni si gi turnale gajcite!
I od tolku mnogu ebavanje na mnogumina im se sladi i povejce ne se ni bunat i pocnuvaat i tie da si go baraat toa kako nivni princip!

A care ima. Kamshik i po oci!
Samo nema Kamshikar so motivacija!

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Nikogash ne sme bile ebani dodeka sami ne sni si gi turnale gajcite!
I od tolku mnogu ebavanje na mnogumina im se sladi i povejce ne se ni bunat i pocnuvaat i tie da si go baraat toa kako nivni princip!

A care ima. Kamshik i po oci!
Samo nema Kamshikar so motivacija!
Na kamshikarot znaesh koj mu dava motivacija? Sploten narod so cel odbrana na nacionalni drzavni interesi. A ne sekoj den random nepismen uckar da mi se zakanuva deka ke gi zima cizmite od tavan. Ja ednas sum kazal neka zimat cizmi pa da vidime koj e koj.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.250
Поени од реакции
5.878
Јас не сум кажал дека сакам „Русија да ми биде стопан“.
Додека не ме цитираш, дотогаш си лажго
Епа и јас не сум кажал дека сакам "Америка да ми биде стопан"... Или мислиш дека ќе го изверглаш тоа стопати, и некој што сега почнува да ја чита конверзацијава, ќе си речи еј чекај овај се сложува со сегашниот стопан -Америка..
Неколку поста поназад... Ти го напиша ова, на посочување дека те владеат УЧК сатрапи. Не го напишав јас, ниту никој ти става ништо во уста - освен УЧК (метефорички секако).
Јас само ја напишав фактичката состојба, никаде не напишав дека се сложувам со неа..Манипулираш бетер од Заев кога е фатен во тесно..

Ти си тој што овде напиша дека Унгарија добила багатела нафтичка, и пак не била под окупација... Не си толку наивен (или погрешно сум те проценил:toe:). да мислиш дека Русија тоа го прави без интерес.

п.с. Никогаш со тебе не сум бил вулгарен, и те мислам попаметен од оваа што го напиша..Ако си имате ставање во уста со некој друг (зборови де), со мене те молам такви работи не (метафорички, де).

Задржи го нивото, гледам нервозен си нешто, дури и проруски настроените почнаа да те викаат спамер, така да олабај се, диши длабоко...
Автоматски споено мислење:

btw. Јамајка го опиша она шѕо постојано го трубам како да се олесниме од БИЛО КОЈ ЈАРЕМ:

Што и да се случува, грото Евреи во светот, обработуваат за националната кауза. Тоа не е грев, тоа е национализам. На крајот на краиштата, победата скоро никогаш не се добива со сила, туку со памет. Доколку Македонците беа сплотени, доколку Македонците широм светот одработуваа за Македонската кауза, доколку Македонските олигарси ја подржуваа несебично Македонската држава, доколку Македонските политичари ги следеа ревносно идеалите на Македонските револуционери и доколку Македонците во Македонија имаа по 10 деца. Сега немаше да се знае што значи поимот Егејска и Пиринска. Не ни се криви нас Евреите, што све тоа не е така и што живееме во држава со кованица во името и под Албанска управа.
#Фалачаопријатно

Последно уредено:
Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Епа и јас не сум кажал дека сакам "Америка да ми биде стопан"... Или мислиш дека ќе го изверглаш тоа стопати, и некој што сега почнува да ја чита конверзацијава, ќе си речи еј чекај овај се сложува со сегашниот стопан -Америка..
Јас само ја напишав фактичката состојба, никаде не напишав дека се сложувам со неа..Манипулираш бетер од Заев кога е фатен во тесно..

Ти си тој што овде напиша дека Унгарија добила багатела нафтичка, и пак не била под окупација... Не си толку наивен (или погрешно сум те проценил:toe:). да мислиш дека Русија тоа го прави без интерес.

п.с. Никогаш со тебе не сум бил вулгарен, и те мислам попаметен од оваа што го напиша..Ако си имате ставање во уста со некој друг (зборови де), со мене те молам такви работи не (метафорички, де).

Задржи го нивото, гледам нервозен си нешто, дури и проруски настроените почнаа да те викаат спамер, така да олабај се, диши длабоко...

btw. Јамајка го опиша она шѕо постојано го трубам како да се олесниме од БИЛО КОЈ ЈАРЕМ:

#Фалачаопријатно
Го тагнав за реална геополитика и умре братот ме цитира за израелци.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.250
Поени од реакции
5.878
Ајде сега господине @Vanlok уште една поткрепа на она што го зборувам јас.

Дали Америка ни е крива за ова:

12.png
линк

Дали нашава неспособна влада и некој наш посран политичар и од позиција и од опозиција, вклучително и Апасијата кој сега постфестум по свадба тапани, јади гомна околу ова, отиде пред пописот во Мала Преспа да ги посети таму нашинците, да им даде поткрепа да издржат под бугарскиот притисок, заканите и уцените?! Да агитираат, да ги заштитат, да се организираат дискусии, да се работи активно за нашите, да се почувствуваат и тие еднаш дел од нас бре...Или не се избори не му требаат повеќе, кој ги ебе а? Америте ни се криви за ова, тие забранија??? Ние тука си ќутиме, си пивкаме кафенце, ти ни спамираш тука за Палестина 24/7, а нашите во Преспа живеат милион пати полошо од Палестинците.

Си бил ли господине @Vanlok ти во Мала Преспа?? Си видел ли каква бедотија владее таму?? Се погрижила ли некогаш Македонија за нив, освен што му даваа сомнителни типови пред избори шеќер и брашно за да гласаат за да ги сместат своите мрсни газови во дебелите фотелји и да дрпаат пари? Е затоа немаме држава бре...Затоа викам дека ние треба уште леб да јадиме, немаме ни грам самопочит и затоа ќе не јава кој ќе стигне бре...Не ни е никој крив.....Не можам повеќе да пишувам се ќе искршам......:mad::mad::mad:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.914
БИЛО КОЈ ЈАРЕМ
Помина времето кога се обидував со тебе да се разберам како со некој што сака дискутира нормално.
Немам намера да оставам да шириш муабет од Мала Преспа до Пичкe Мајчине, да дигресираш и релативизираш... Отсега само кратко и јасно: САД ти ги држат УЧК качени на грб. Сега си под УЧК јарем, зборувај ми поише за некакви Кина и Русија.

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.250
Поени од реакции
5.878
Помина времето кога се обидував со тебе да се разберам како со некој што сака дискутира нормално.
Немам намера да оставам да шириш муабет од Мала Преспа до Пичкe Мајчине, да дигресираш и релативизираш... Отсега само кратко и јасно: САД ти ги држат УЧК качени на грб. Сега си под УЧК јарем, зборувај ми за некакви Кина и Русија поише.
Влегуваш во некој свој егоманијакален еготрип каде само ти си најубав и најпаметен, а не си свесен дека полека но сигурно стануваш новиот Тенеќе на форумов. На сите му е јасно тоа, очигледно е дека само тебе не ти е јасно..

Заврти се околу себе, види ја пошироката слика, и малце стегни на кочница. Си правиш делузии на некакви си завојувани „табори“ тука што се виде на темата за Израел каде буквално уште малку што не им се расплака на Јамајканацот и на Рончичот да не се караат оти ве „делеле“ (кои сте тоа вие, ооо побогу), прво му фрли на јадица на Рон како наводно да трола, премногу аматерски и провидно, па кога виде дека Рончо сепак не тролал, почна да плачеш и поставуваш мемиња Дивида е Импера :)

Секогаш досега си држел ниво на дискусија, но во последно те фаќа страшна нервоза, влегуваш многу пати во дебел офсајд (не само со мене), и наместо да си признаеш и да се повлечиш и да си зачуваш дигнитет, ти пробуваш да објасниш како црното всушност е бело, и верглаш 1000 пати исто па исто, за на крајот да почниш со ставање зборови де и слични глупи досетки кои ги употребувавме на 15 години во пубертетот. Ова најдобронамерно ти го пишувам..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.914
Влегуваш во некој свој егоманијакален еготрип каде само ти си најубав и најпаметен, а не си свесен дека полека но сигурно стануваш новиот Тенеќе на форумов. На сите му е јасно тоа, очигледно е дека само тебе не ти е јасно..
ЕЈ, АЛО!
АЈ ПРЕКИНИ ДА КОМЕНТИРАШ НА ЛИЧНА ОСНОВА.

Ако сакаш да дискутираш, дискутирај ја реалноста: САД ти ги држат УЧК качени на грб. Сега си под УЧК јарем. УЧК ти е во Собрание. УЧК ти е во влада. УЧК ти е во министерствата, здравствтото, банките, бизнисите, во комшии... УЧК е секаде. Ти дише во врат.

Тоа е реалноста, тоа е реалноста која ја браниш па колку сакаш врти зборови дека ти тоа „не си го кажал“. Кога не сакаш промени, кога не сакаш ова да се смени - тогаш заклучокот е јасен што сакаш. Па сеедно колку ќе повторуваш некои глупости.
Ич да не ти е гајле дали сум неровозен или ваков/таков. Јас не сум предмет на дискусија. Ако не сакаш да дискутираш, тогаш одјeби и не ме спомнувај, не ме коментирај мене лично. Слободно продолжи да си ги сакаш УЧК, види дали ми е гајле.

Следен ад хоминем и офтопик ќе биде третиран како таков. Немам повеќе трпение со такви како тебе... Сметај се за предупреден.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.250
Поени од реакции
5.878
ЕЈ, АЛО!
АЈ ПРЕКИНИ ДА КОМЕНТИРАШ НА ЛИЧНА ОСНОВА.

Ако сакаш да дискутираш, дискутирај ја реалноста: САД ти ги држат УЧК качени на грб. Сега си под УЧК јарем. УЧК ти е во Собрание. УЧК ти е во влада. УЧК ти е во министерствата, здравствтото, банките, бизнисите, во комшии... УЧК е секаде. Ти дише во врат.

Тоа е реалноста, тоа е реалноста која ја браниш па колку сакаш врти зборови дека ти тоа „не си го кажал“. Кога не сакаш промени, кога не сакаш ова да се смени - тогаш заклучокот е јасен што сакаш. Па сеедно колку ќе повторуваш некои глупости.
Ич да не ти е гајле дали сум неровозен или ваков/таков. Јас не сум предмет на дискусија. Ако не сакаш да дискутираш, тогаш одјeби и не ме спомнувај, не ме коментирај мене лично. Слободно продолжи да си ги сакаш УЧК, види дали ми е гајле.

Следен ад хоминем и офтопик ќе биде третиран како таков. Немам повеќе трпение со такви како тебе... Сметај се за предупреден.
EJ АЛО, НА ЛИЧНА ОСНОВА, ВРАЌАМ СО ИСТ ТЕРТИП! Се гибаш, после плачиш..Знаеш како ги викавме таквите порано? Ако не ти стиска, не ѓибај се. Не знам кој прв почна да „става (зборови во уста де)“, па после да глумиш жртва..

Заканите ќе си ги употребуваш на друго место, не со мене, јасно?? Ако ти се дискутира дискутирај, ако не не просеравај ги темите со твојте спамови дали линкови дали извртување на зборовите на соговорникот, за да се направиш ти во право...

Драги форумџии..Најновото злодело на сатрапите Америка... Драги Рашковски пуштен од куќен притвор....

Америка е крива оти дијабетичарите во нашава Македонија немаат основни работи кои му се потребни во регулирањето на нивната болест.

Америка, господо, ни е крива што патот Кичево Охрид се гради 134 години и фазла...

ЖивеојебратПутин, живеоЈехамас и врховног ајатолах на Иран.....

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.914
„САД ти ги држат УЧК качени на грб. Сега си под УЧК јарем. УЧК ти е во Собрание. УЧК ти е во влада. УЧК ти е во министерствата, здравството, банките, бизнисите, во комшии... УЧК е секаде. Ти дише во врат.“

Ај сега продолжи со лупање неповрзани глупости. Покажи на сите колку ти сече.

Kajgana Shop

На врв Bottom