Во реалниот свет моменталните геополитички „ветрови“ (потреби, интереси, и наклоности) постојано се менуваат. Тоа што не се менува, се околностите во моментот на случувањата. Така да во времето на Лорд Ротшилд, Британија соработувала со него и ционистите. Тоа што во други времиња не било така, не ја менува улогата на Израел таму во регионот: трн/клин за раздели и владеј. Никој не вели дека Израел притоа е целосна марионета.
Нема ништо чудно и во соработката со Болшевиците, па не треба ваљда да посочуваме кои биле тие?
Мене ми е важно целосните нубови овде какви се мнозинството) да ги научат основите, и на сегашноста но и на историјата. Историјата е таа што е, еврејската олигархија/аристократија и ционистите секогаш имаме сенс како да изиграат во даден момент. Искористувани се, но и користат. Сега во сегашноста нивни главен поддржувач се САД, а Израел и за нив ја одработуваат истата задача: клин за раздели и владеј во регионот исклучително богат со фосилни горива, и најблизок таков регион до Европа (со исклучок на Русија и Норвешка).
Друга важна работа за мене, е сите да разберат колкава поларизација ни се случува и нам овде. И дека буквално немаме интерес да го подржуваме коњот на САД во оваа трка. Сите тие романтични гледања дека Евреите не се муслимани се благо ретардирани, пошто светската олигархија Евреите и еврејството го користи за уништување на традиционалното христијанско општество. Не, тука не ги ставам сите Евреи/Израелци - ама секако и тие одработуваат - преку водство од ционистите и контрола од погоре.
Скроз не е случајно што главните фактори за уништување на западното и поопшто - христијанските опшества се Евреи. Сорос иде прв на ум, ама ги има и куп други. Лесно ти е рефлексно да кажеш „теорија на заговор“, но изгледа потешко е да размислиш и подетално да ги аналзираш достапните работи. Неколку пати ти ги имам посочувано овие работи, и имаше случаи кога очигледно бев во право... Нели?
Нејсе. Главното е дека не бркаме историски моменти во минискулно мали детали. Историјата се пишува од повеќе изводи а еден од нив е дека нападот на Крал Дејвид Хотелот е фолс флаг, кој кога не успеал тогаш е подметната наративата за „документите“. Дали било така или не? Којзнае, но овака или онака Евреите направиле држава таму, и сеуште се клин за раздели и владеј во Блискиот исток... На крај, сите работи таму се вртат окулу тоа а моментите како екслацијата и нападите на 7-ми Ноември, и сегашниот геноцид и етничко чистење - сите се само последователни настани на тој еден голем настан. Без разлика што ќе се случи сега и без разлика какви негативни последици ќе остави по сите нас ширум светот - се додека Израел постои - ќе ја има истата улога. Затоа што во моментот кога некој стран фактор нема да има потреба да ги одржува во постоење, Израел не може да постои во онаа средина. Со сите се закрвени, и тоа еднаш ќе мора да се плати... Има и едни други вазали на Балканот кои ги чека слична судбина, ама да не дигресирам.