Генетика и Клонирање

Дали сте за или против Клонирање и Генетика

• Да

Гласови: 38 56,7%
  • Не

Гласови: 29 43,3%

• Вкупно гласачи
    67
Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Темата ја отварам овде бидејки сакам да знам дали сте против или за клонирање и генетски истражувања.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Против, немам друго што да кажам.
Клонирањето е една од најглупавите и најлудите глупости што може човекот да ги измисли.

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
IMA NOGO RABOTI SO NEKOI GI PRAVAT A DRUGI GI NAPAJGAAT.NORMALNO SITE NE SE ISTI.DALI SUM ZA ILI PROTIV KE KAZAM SAMO EDNO: KLONIRANJETO IMA I DOBRA I LOSA STRANA .VIE ODLUCEJTE DALI SE SOGLASUVATE SO MENE.

Х

Ханзо

Гостин
Со што да се согласиме? Рече само дека има добра и лоша страна...ништо друго...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Прво темава да се префрли во Образование и наука бидејќи мистерија не е во никој случај, само нешто што многу површно се учи во средно кое искомбинирано со јака медиумска кампања од некои „светци“ кои исто така се дупки во молекуларна биологија се добива широка народна маса која поради нејзиното недоволно образоване и незнаење пројавува страв и параноја.
А да и клонирање е само еден МНООООООООгу мал дел од целата генетика, па сега внимавајте што зборите и не мешајте баби и жаби.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
против клонирање сум...многу ми е забегано и неприродно...+ги жалам тие "луѓе" т.е клонови затоа што цел живот ќе бидат под лупа на разни научници и истражувања,а ако дознае јавноста може свашта да им се деси особено од фанатици на црквата кои се сомневам дека би допуштиле такво нешто....
што се однесува до генетските истражувања немам ништо против затоа што постојат многу генетски болести кои можат да се излечат благодарение на тие истражувања.
п.с.не гласав на анкетата зашто сум за едното а против другото...може да се измени анкетата или да се подели темава

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Koj i da go postavil anketnoto prasanje ne mozel da smisli po glupav nacin da go stori toa. Ednas zasekogas naucete se deka ne mozete da postavuvate prasanje so dve prasanja za dve "razlicni" stvari i da ocekuvate nekoj da vi odgovori samo so da ili ne.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
против клонирање сум...многу ми е забегано и неприродно...+ги жалам тие "луѓе" т.е клонови затоа што цел живот ќе бидат под лупа на разни научници и истражувања,а ако дознае јавноста може свашта да им се деси особено од фанатици на црквата кои се сомневам дека би допуштиле такво нешто....
Дали тоа значи дека ги жалиш и сите еднојајчани близнаци, бидејќи сите тие генетски гледано се клонови.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Koj i da go postavil anketnoto prasanje ne mozel da smisli po glupav nacin da go stori toa. Ednas zasekogas naucete se deka ne mozete da postavuvate prasanje so dve prasanja za dve "razlicni" stvari i da ocekuvate nekoj da vi odgovori samo so da ili ne.
А дека ако не беше анкетно, ќе имаше некаква смисла? :nenene:
Само може да нагаѓаме (со голем процент на веројатност) дека прашателот мисли на клонирање на човек.
И ако е така, да не бидам скроз оф топик, јас со оптимизам гледам на секој чекор напред во науката.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Само може да нагаѓаме (со голем процент на веројатност) дека прашателот мисли на клонирање на човек.
За клонинрање на човек сигурно да, само причината заради која ја отворил... не ми се верува дека е некоја многу логичка.
И ако е така, да не бидам скроз оф топик, јас со оптимизам гледам на секој чекор напред во науката.
Исто и тука, само со контрола, се што е надвор од контрола е штетно.

И како што реков контролата ќе биде нешто шо нема да смее да биде нарушено во никој случај, замислете од рацете на научниците да избега некој експеримент...
Инаку има и многу позитивни страни, медицински - претежно за трансплантација на органи, ткива и слично постапката на барање на погоден донатор ќе биде скратена, трговијата со оаргани нема да постои...

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Mislam na covecko kloniranje. I sakam da znam dali ste za ili protiv.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Mislam na covecko kloniranje. I sakam da znam dali ste za ili protiv.
Кога веќе станува збор за човечко клонирање (а тоа е најосетливата точка) значи воопшто не е исклучено ни другото "поситно" клонирање, а веројатно не сакаш да останеме само на "ДА се согласувам" или "НЕ не се согласувам" може и малку дискусија, нели ? Нема да смета?
Па повели и ти со твои размислувања.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Интересно е тоа што , природно имаме клонирање на единките ( еднојајчени близнаци ) и имаме вештачко клонирање , слично на природното .

Е сега , клонирање органи сум ЗА .
Клонирање живи човечки сусштества .. епа малку опиплива тема ..тука НЕ

Инаку направено е клонирање на човекот у 1998, али како хибрид т.е во јајце - клетка од крава е ставена човечка ДНА . Клонот ( ембрионот )се развил до 12 ден , по што се уништува и не се знае дали би можел од тој клон да излезе живо сустество ..

Kajgana Shop

На врв Bottom