- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 1.495
- Поени од реакции
- 38
Темата ја отварам овде бидејки сакам да знам дали сте против или за клонирање и генетски истражувања.
шо кажа бе biksdKE KAZAM SAMO EDNO: KLONIRANJETO IMA I DOBRA I LOSA STRANA .VIE ODLUCEJTE DALI SE SOGLASUVATE SO MENE.
Против што си? Против Клонирањето или против Науката генетика?шо кажа бе biksd
Иначе протв сум батали ке се створи гужва многу....
Дали тоа значи дека ги жалиш и сите еднојајчани близнаци, бидејќи сите тие генетски гледано се клонови.против клонирање сум...многу ми е забегано и неприродно...+ги жалам тие "луѓе" т.е клонови затоа што цел живот ќе бидат под лупа на разни научници и истражувања,а ако дознае јавноста може свашта да им се деси особено од фанатици на црквата кои се сомневам дека би допуштиле такво нешто....
А дека ако не беше анкетно, ќе имаше некаква смисла? :nenene:Koj i da go postavil anketnoto prasanje ne mozel da smisli po glupav nacin da go stori toa. Ednas zasekogas naucete se deka ne mozete da postavuvate prasanje so dve prasanja za dve "razlicni" stvari i da ocekuvate nekoj da vi odgovori samo so da ili ne.
За клонинрање на човек сигурно да, само причината заради која ја отворил... не ми се верува дека е некоја многу логичка.Само може да нагаѓаме (со голем процент на веројатност) дека прашателот мисли на клонирање на човек.
Исто и тука, само со контрола, се што е надвор од контрола е штетно.И ако е така, да не бидам скроз оф топик, јас со оптимизам гледам на секој чекор напред во науката.
Кога веќе станува збор за човечко клонирање (а тоа е најосетливата точка) значи воопшто не е исклучено ни другото "поситно" клонирање, а веројатно не сакаш да останеме само на "ДА се согласувам" или "НЕ не се согласувам" може и малку дискусија, нели ? Нема да смета?Mislam na covecko kloniranje. I sakam da znam dali ste za ili protiv.