Генерален штрајк на СОНК

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ти ебам новинарите. Насловот едно, сторијата друго. Насловот според сторијата треба да биде "Штрајкот се очекува да престане", а не ми велат дека ќе престане а во статијата пишува дека оптимистички се расположени.
:tapp:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Е арно де што паничате толку.На школо,на школо...Па супер беше...10 дена ладење,баш добро ми дојде !Доволно е!:helou:

Г

Гоццццце

Гостин
Можно е да се дојде до конечно потпишување на спогодба и да се донесе одлука за прекинување на штрајкот. Можно е и да се потврди одлуката , да продолжи штрајкот ако не се дојде до спогодба, или евентуално да констатираме само, од попладневните преговори што треба да се одржат, дека сме направиле доближување или оддалечување. Значи се е можно“, изјави Дојчин Цветановски, претседател на СОНК

Eве.

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
Можно е да се дојде до конечно потпишување на спогодба и да се донесе одлука за прекинување на штрајкот. Можно е и да се потврди одлуката , да продолжи штрајкот ако не се дојде до спогодба, или евентуално да констатираме само, од попладневните преговори што треба да се одржат, дека сме направиле доближување или оддалечување. Значи се е можно“, изјави Дојчин Цветановски, претседател на СОНК

Eве.
Па шо да им праиш, насловот: "Штрајкот престанува", во текстот " Се очекува да престане".

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Значи живи ретарди. Демек ексклузивен наслов клаваат ШТРАЈКОТ ПРЕКИНУВА, а во текстот СЕ ОЧЕКУВА да се прекини, ко да нема да прочитаме под наслово, неписмени сме. Јас лично мислам дека уште че го биде.

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116

Eве.
Ова е од 9 часот друже. Пред 20 минути на Телма Дојчин изјави дека е постигната спогодба, сега СОНК ќе има состанок каде што ќе се потпишат колективните договори. Колку пати да повторам.... не си давајте лажна надеж. :kesa:

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Ццц, оти избричи се бе, зашумил си се целиот.. Или па не се бричи, утре нема да те препознаат, ај питат дек е ричлииита, ке кажат нема го уште е на штрајк. :baeh:

Арно ме потсети, одам и јас малку да се избричам.. :)

Бај д веј, спреман ли си математика...? :pos2:
Две недели се немам избричано, како Џорџ од џунглата сум.. Не, математика немам фатано ништо, и така ќе ми пише 5ка на крајта, знаа оти знам најного од сите : )

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не си даваме лажна надеж, ама утврдуваме дека некои новинари не знаат ни што пишуваат.

А

Ајсшутер

Гостин
Читај убаво особено болдираното.

„Можно е да се дојде до конечно потпишување на спогодба и да се донесе одлука за прекинување на штрајкот. Можно е и да се потврди одлуката , да продолжи штрајкот ако не се дојде до спогодба, или евентуално да констатираме само, од попладневните преговори што треба да се одржат, дека сме направиле доближување или оддалечување. Значи се е можно“, изјави Дојчин Цветановски, претседател на СОНК.

BoR4e

Manchester United
Член од
28 февруари 2008
Мислења
2.384
Поени од реакции
36
Ова е од 9 часот друже. Пред 20 минути на Телма Дојчин изјави дека е постигната спогодба, сега СОНК ќе има состанок каде што ќе се потпишат колективните договори. Колку пати да повторам.... не си давајте лажна надеж. :kesa:

кога ке ги потпишат тие договори .. кога ке дознаеме дали ке учаме утре...

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Давеникот и за сламка се фаќа:)

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Абе ај не си давајте лажна надеж...Мојот класен Никола Џорлев од Струмица,е како претседател на СОНК за Струмица.Му се јавив сега во СКОПЈЕ е,вика Столе од утре на школо !Ајт со здравје ! : )

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Читајте коментар од страната на А1:

emili од skopje на 02.12.2008 во 16:29 напиша: ve mlam ako se dogovorat vlasta i sonk neka potpisat dogovor,strajkot da trae do petok a od ponedelnik pa nataka moze da se odviva redovna nastava.Ve molam,i ispratete mi poraka sto odlucivte na mojot skajp.Skajpot mi e emili_sielo ve molam da ocekuvam pozitivni odgovori i ako odlucat da go prekinat strajkot ve molam isto taka kazete mi preku skajp.Nemate pretstava kolku ve molam ke mi napravite ogromna usluga ako mi ja ispolni te posledna ta zelba,a vo slucaj da ne se dogovorat isto taka izvestete me do koga ke trae strajkot.Jas i poveke deca bi sakale da ima strajk,iskreno.VE MOLAM IZVESTETE ME.ke vi bidam vecno blagodarna.VE MOLAM.Znam deka sum dosadna no ke ve zamolam da go primite ova sto go napisav.VE MOLAM

:tapp: Немаат друга работа тие.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Eве уште некои пола саат ќе почнат на а1 вестите. Ако го дадат господинот Цветановски како дава изјава дека барањата се исполнети, штрајкот престанува, утре сите на школо. Ако не, драги професори, се гледаме во некоја друга пригода.
Абе ај не си давајте лажна надеж...Мојот класен Никола Џорлев од Струмица,е како претседател на СОНК за Струмица.Му се јавив сега во СКОПЈЕ е,вика Столе од утре на школо !Ајт со здравје ! : )
И тој е бил да гледа ракомет, да не е бил случајно на состанокот? Мало сутра :)

Kajgana Shop

На врв Bottom