Генерален штрајк на СОНК

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Седницата ке почне во 6 и ке трае до кај 8-9, и мене тогаш ке ми кажат дали ке се иде или не:nesvest:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
СОНК со министрите за образование и култура, и труд и социјална политика започнуваат преговори. Од денешната средба и понуденото ќе зависи дали штрајкот во образованието ќе биде ставен во мирување.
Синдикалниот лидер Дојчин Цветановски оптимист дека ќе се изнајде решение за нивните барања. Молчи за владиниот предлог, не го соопштува бидејќи преговорите не биле започнати, а последниот збор го имал Советот на СОНК кој ќе заседава доцна вечерва.
„Можно е да се дојде до конечно потпишување на спогодба и да се донесе одлука за прекинување на штрајкот. Можно е и да се потврди одлуката , да продолжи штрајкот ако не се дојде до спогодба, или евентуално да констатираме само, од попладневните преговори што треба да се одржат, дека сме направиле доближување или оддалечување. Значи се е можно“, изјави Дојчин Цветановски, претседател на СОНК.

Премиерот Груевски денеска со молба, но и апел до просветарите да ја продолжат наставата и да имаат разбирање за состојбата во која се наоѓа државата.
Во дописот до медиумите Груевски ги осудува обидите на политичките партии за манипулација со просветните работници.
Поголемиот дел од училиштата во државава и денеска не работеа. Според Цветановски, интензитетот на притисоците, штрајкот да биде прекинат, биле со намален интензитет.

тука

Седницата ке почне во 6 и ке трае до кај 8-9, и мене тогаш ке ми кажат дали ке се иде или не:nesvest:
За секој случај земи учи :)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
И да се одлучи, да се прекине штрајкот и ако стигне таа информација негде кај 9-10, сепак од Четврток ке почнеме да учиме.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
И да се одлучи, да се прекине штрајкот и ако стигне таа информација негде кај 9-10, сепак од Четврток ке почнеме да учиме.
Да, јас сум како бабите, си легнувам од 7 саат, нема да слушнам одлука донесена толку касно. Значи, утре нема школо сигурно.

5pammeR

Love
Член од
24 август 2008
Мислења
338
Поени од реакции
9
Да и јас мислам дека ако трае докај 8-9 саат нема смисла да речат утре се учи и треба на школо да идеме.. Треба да се каже порано за да имаш време да се спремаш, кај сеа јас немам фатено книга они ми речат у 9 саат дека се учи и.. лошо ќе биде..

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
И Таман у Четврток у школо, и директива на Хемија тест , бап :nesum:

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Да не мислите да правите тест уште првиот час? Нека кажат така у нашиот клас, да видите натписите у весник следниот ден.

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Да и јас мислам дека ако трае докај 8-9 саат нема смисла да речат утре се учи и треба на школо да идеме.. Треба да се каже порано за да имаш време да се спремаш, кај сеа јас немам фатено книга они ми речат у 9 саат дека се учи и.. лошо ќе биде..

зошто да кажат порано??....штрајкот како започна...од недела за понеделник вечерта му текна на Дојчин ке се штрајкува ништо пред то не се спомна...па сеа ке видиме како ке му текни...

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Мие у понедалникот кој отиднавмо првиот ден после штрајкот обработуевмо лектира а денесак имамо писмена аглиски и испрашуење а утре пак испрашуење и у петок тест... цела недела све нешто имамо :tapp:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Да не мислите да правите тест уште првиот час? Нека кажат така у нашиот клас, да видите натписите у весник следниот ден.
Шо да глеаме.Црна хроника?:vozbud:
Инаку ни ја мислам дека ќе нема да се учи утре ипак доколку би се договориле утре ќе нема деца сите ќе се праат на удрени дека не слушале и си легна у 9Црна хрон

Член од
27 октомври 2008
Мислења
48
Поени од реакции
1
Dojcin kaza deka e mozno da se prekina strajkot, da se prodolzi strajkot ili samo da se oddalecele ili doblizele so stavovite so vladata. SE E MOZNO....Do 22:00 casot ke znaeme so treba utre da pravime....

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Ѓеорги Димитров утре ке има часови од по 30 мин :nesvest: Сега ми се јави класната да ми каже .:salut:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
зошто да кажат порано??....штрајкот како започна...од недела за понеделник вечерта му текна на Дојчин ке се штрајкува ништо пред то не се спомна...па сеа ке видиме како ке му текни...
Сигурен си дека тогаш му текна?Јас дознав недела време пред да започне,а на Дојчин вечерта му текнало:tapp:
Како и да е,ако се дојде до решение денес утре сите на школо....:nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom