Генерален штрајк на СОНК

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
За паткович не се прашува, нејзе можат да ја изнесат од карев само во ковчег.
А Мандич многу ќе ми ја поздравиш, ќе кажеш дека ја поздравува Гагоски Дејан и дека добро му идат студиите во германија, ако не ти е тешко.

ГОЛЕМО ИЗВИНУВАЊЕ ЗА OFF TOPIC МУАБЕТ
Predavaat i Katica i Nada! Najdobrite profesorki u makedonija!!!!!!!!! <3
Inace prijatele,gorica kaj i da e ke ja brkaat od rabota,ke ja tuzat roditelite zaso nema dadeno uniformi koj se plateni 2 godini.

[Pardon za offtopikot :(]

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Абе какви саботи! Нема шанса да им отидам!

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
ВМРО обвинува дека СДСМ го организира штрајкот и сака да го направи да прерасне во големи размери. :tapp:
Ако е ова вистина (не верувам баш), тогаш сигурно оваа недела нема училиште.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Овие од Влада па, пред да почнат вестиве на А1 пуштија рекламен спот, демек цел свет е во криза и да сочекаат со покачувањето. Мислам, во право се, професориве претеруваат, ама мене па ми беше ептен смешно тоа со спотот.:pos:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Овие од Влада па, пред да почнат вестиве на А1 пуштија рекламен спот, демек цел свет е во криза и да сочекаат со покачувањето. Мислам, во право се, професориве претеруваат, ама мене па ми беше ептен смешно тоа со спотот.:pos:
спотот = перење пари :) само толку имам да кажам

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Во Дневник па пишува учениците и наставниците треба да се појават во училиште, но ќе нема настава. :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
Најголема глупост искажана до сега!

И што ќе зјаам во школо ако нема настава?

Инаку еве што пишува на (речиси) секоја училишна врата

Одоздола пишува уште: Генерален штрајк 24.11.2008

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192

Да и јас гледав и неможев да се изначудам на глупостите.Многу емотивна приказна просто човек ке почне да плаче и да им верува.Море мрш:pos2::pos2::pos2:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Абе не викам дека не е убаво вака да се изнаспиваме по дома :kajg: ама што побрзо ке почниме да одиме поарно , оти после каа ќе се улегнам и со полиција не ме натеруват да одам нашколо:kez:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Profesorite ne preteruvaat,zaso mora sekoj den 7 casa da zborat edno isto na deca koj nekat toa da go slusaat,deca od 15-18 godini na koj im se ebe im se place, ne im se ide u skolo, mora da slusaat nash bullshit za tie niski pari, mora da ne trpat kao se dereme i tako dalje.
Taka da, i 30k da im se platite,gi zaslusile, sekako ..ima poedinci moroni koj treba da im se zima od toa so go imaat a ne pa da im se dodavaat plati.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
здраво, сакав да прашам дали утре ќе се иде на школо? некој вика да некој не... има ли нешто што е крајно :D ај поздрав

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
здраво, сакав да прашам дали утре ќе се иде на школо? некој вика да некој не... има ли нешто што е крајно :D ај поздрав
ма ич не се мачи да стануваш :)
нема школо
уствари, зависи дали мнозинство во твоето училиште се од вмро или од сонк

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Profesorite ne preteruvaat,zaso mora sekoj den 7 casa da zborat edno isto na deca koj nekat toa da go slusaat,deca od 15-18 godini na koj im se ebe im se place, ne im se ide u skolo, mora da slusaat nash bullshit za tie niski pari, mora da ne trpat kao se dereme i tako dalje.
Taka da, i 30k da im se platite,gi zaslusile, sekako ..ima poedinci moroni koj treba da im se zima od toa so go imaat a ne pa da im se dodavaat plati.
Види вака, како прво и најосновно, професориве имаат фонд од 21 час неделно. Ама час училишен, а не час од денот. Стандардно дневно работно време е 8 часа, а тие се преку сила 6 часа школски и тоа. Потоа, таман работа ако е тешката работа да се збори те едно исто на сите 7 часа. А да оперираш ти секој ден по 5 пациенти и како шлаг на денот да ти дојде на пример некој хемофиличар? М?

Друга работа, како што тие имаат деца кои не можат да се смират, така и на форумов има членови кои не можат да се смират. Што им се прави на членовите што не можат да се смират? Се опоменуваат, се казнуваат, се банираат од тема па од цел форум се додека не се пратат на вечните ловишта. Исто е и кај професорите: ќе го опоменеш, ќе го запишеш, ќе го станеш, ќе му лупнеш кец и што не. Само што разликата е што ние тука имаме софтверски алатки, а тие имаат пенкало и дневник.
До професорот е, како може кај некои професори да е дисциплина а кај некои да е анархија? Кој како ќе си се постави спрема ученикот, тоа ќе си добие. Па на крајот од краиштата, како што не е секој за модератор, не е секој ни за професор, нели?

Спомнав на почетните страни какви се не бенефиции имаат професориве, немам намера да се повторувам.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Значи ако ја добро следам шо се дешава, нашата мила и драга влада, светскава криза и те како не смее да ја користи како причина за неисполнување на барањата, затоа што светската економска криза започна пред месец и пол, а барањата се од поодамна, ако не се лажам уште од лани кога беа штрајковите...Така да за нереализирањето на барањата, не е крива светската економска криза, туку неефикасноста на владата која ТОЛКУ МНОГУ се залагаше да има цврст, и моќен образовен систем... Епа и не го овозможуваат тоа баш баш...
А за спотот, живи срамоти...Имаат пари да права спотови за ова за она, намест да ги пренаменат во поважни цели...
Сепак владата треба да се справува со кризите, народот да биде задоволен и да нема побунувања и штрајкови... А не, ВИЕ ГЛАДУВАЈТЕ, НИЕ ЌЕ СЕ ПРЧИМЕ, А ЕКОНОМИЈАТА НАША К*Р НЕ НЕ БОЛИ КАКВА Е...

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ова за без нивната мотивираност... Знаеш како се мотивирани професорите? Од многу мотивација го рушат школото. Досега во гимназијата во Струмица само неколку професори (2-3, од тие што ми предавале, другите не ги знам) може да се каже дека сакат да го пренесат нивното знаење на учениците, другите се гола вода. Најмногу респект до Каркаљашев Костадин, нема да те остави се додека не ти стане јасна некоја работа, ке ти објаснува на повеке начини, со различни примери, а и доста смех имаше на часовите (иако ми предава само едно тромесечие).

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Значи ако ја добро следам шо се дешава, нашата мила и драга влада, светскава криза и те како не смее да ја користи како причина за неисполнување на барањата, затоа што светската економска криза започна пред месец и пол, а барањата се од поодамна, ако не се лажам уште од лани кога беа штрајковите...Така да за нереализирањето на барањата, не е крива светската економска криза, туку неефикасноста на владата која ТОЛКУ МНОГУ се залагаше да има цврст, и моќен образовен систем... Епа и не го овозможуваат тоа баш баш...
А за спотот, живи срамоти...Имаат пари да права спотови за ова за она, намест да ги пренаменат во поважни цели...
Сепак владата треба да се справува со кризите, народот да биде задоволен и да нема побунувања и штрајкови... А не, ВИЕ ГЛАДУВАЈТЕ, НИЕ ЌЕ СЕ ПРЧИМЕ, А ЕКОНОМИЈАТА НАША К*Р НЕ НЕ БОЛИ КАКВА Е...
друже за се си во право освен за болдираното. тоа го бараат со години наназад. им дадоа дел, а пред 2 години им го ветија и останатото. значи не лани туку пред 2 години. од тогаш со прст не мрднаа.

Kajgana Shop

На врв Bottom