Nikoj ne davaZdr broj od babata milevka
Фала075/864-894
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Хусеин е жива превара -- ќе ти топи олово, ќе те лаже и ќе ти земе пари. На една моја комшивка и рече да ја миела косата точно на полноќ со моч од црна крава. Се смрдлоса сиротата за џабе и си ги даде парите, нит нешто и помогна, нит бутур. Ја имав ист проглен како тебе, ми беше сторена маѓија и тоа дупла. И јас како тебе акав по бајачи и гатачи за бадијала. Има три (главни) вида маѓија: 1. сугреб: си настапнала на сугребано место од кучиња, 2. самовили: си растурила самовилско гнездо, или 3. оградисаност: некој те оградисал. Во сите три случаи да те отчати поп помага најарно. Некогаш од прва, некогаш од втора или трета. Мене од втора ми помогна. Без гајле и со лес!Nekoj iskustvo da ima kaj odzata Husein od Pagarusa?
Za istiot Husein od Pagarusa e ova.Хусеин е жива превара -- ќе ти топи олово, ќе те лаже и ќе ти земе пари. На една моја комшивка и рече да ја миела косата точно на полноќ со моч од црна крава. Се смрдлоса сиротата за џабе и си ги даде парите, нит нешто и помогна, нит бутур. Ја имав ист проглен како тебе, ми беше сторена маѓија и тоа дупла. И јас како тебе акав по бајачи и гатачи за бадијала. Има три (главни) вида маѓија: 1. сугреб: си настапнала на сугребано место од кучиња, 2. самовили: си растурила самовилско гнездо, или 3. оградисаност: некој те оградисал. Во сите три случаи да те отчати поп помага најарно. Некогаш од прва, некогаш од втора или трета. Мене од втора ми помогна. Без гајле и со лес!
Да де, Хусеин од Пагаруша, шо живее карши автобуската за Долно Количани (една нива ги дели со Селман Минтас). И двајцава се кокштаплери, очи да им не видам никат више.Za istiot Husein od Pagarusa e ova.
Vo edna kuka sto sedel so zelena porta taka nesto toj Husein?Да де, Хусеин од Пагаруша, шо живее карши автобуската за Долно Количани (една нива ги дели со Селман Минтас). И двајцава се кокштаплери, очи да им не видам никат више.
Абе да, зелена порта со полумесечина и ѕвезда. Немоеш да ја утнеш куќата од кај и да доаѓаш. Али најбоље ти е да не идеш.Vo edna kuka sto sedel so zelena porta taka nesto toj Husein?