Од сопствено искуство можам да кажам дека сум имал доста позитивни резултати кај бајачи и гатачи. Некои од тие искуства веќе ги споделив на форумот -- за велешаните Дуле и Коки, Жане од Драчево, Везирка од Визбегово, баба Илинка од Ѓорче и Селман Минтас од Студеничани се имам позитивно изјаснето. Последен пат бев кај Иван исцелителот од Куманово. Имав проблем со мојот струмички овчар Александар (дома сите го викаме Шаше). Шаше изгуби апетит и желба да општи со други кучиња и домашни животни (претходно лаеше и на бандери), и почна асоцијално да се однесува.
Г. Иван е многу одмерен човек кој поседува необјаснив флуид за комуникација со животни. Дел од неговата специјалност се и бихејвиорални корекции и табиетски интервенции кај животни. Само што го внесов Шаше во приемната соба, г. Иван ме праша дали Шаше се тресе како партал и дали често јаде фекалии. Изненаден од прецизната дијагностика, му одговорив дека Шаше има вродена тенденција да консумира отпадоци и фекални материи и покрај изобилната разновидна кучешка храна која му е обезбедена во нашиот дом. По неколкуминутен преглед Г. Иван утврди дека Шаше боледува од кучешка тенија и фекална сепса поради високо ниво на токсини. Потоа го подигна нежно (со гумени ракавици, зашто Шаше малце смрдеше -- не беше бањат едно три месеци) и се повлече во соседната соба.
Не можам со точност да кажам што се случи во затворената соба, но може сигурно да потврдам дека Шаше сега е многу подобар. Не јаде од секој контејнер (ги бира најчистите), и само понекогаш пие вода од клозетска шоља. Г. Иван ми даде лична гаранција дека за едно три сеанси Шаше нема повеќе да конзумира фекалии и ќе биде целосно излечен од токсините. Во секој случај, г. Иван од Куманово топло го препорачувам на сите оние кои имаат проблем со своите миленичиња, особено со конзумирање фекалии.