abe sea sto ima ja da ti dokazuam na tebe tuka sega da baram, se znae naukata go otfrla postoenjeto na bog kakov sto e vo religiite, pa prvo i osnovno religioznoto mislenje e nenaucno mislenje i se sluzi so nenaucni metodi kakvi sto se povikuvanje na avtoritet(sveti knigi), Vie se koristite so naukata za da gi opravdate vasite dogmi, a naukata nema vrska so vas, genetikata ubavo kazuva deka genetski sme srodni so majmunite, i so sea na propst coek ja ima da dokazuam, imas internet baraj ako te interesira vistinata baraj i ke najdes. Problemot e sto naukata ne dava uteha a covekot ima potreba za uteha, ne samo za zbnaenje, a naukata veli posle tolku i tolku vreme ke eksplodira sonceto, ke snema zivot i nisto nema da ima i so sea? aj jas ako na sekogo objasnuvam, se znae religija e institucija na nerabtnici, nisto ne rabotat samo popuvaat gluposti, ako znaat oni deka ima zivot po smrtta pa uste poubavo bilo tamo so e odat tamo? Isus rekol koj saka da bide sovrsen neka go prodade imotot neka go razdeli po siromasi i neka odi po mene, a oni epa gresni sme, ep gresni sdte i zatoa nema nisto ke skapuete u masovna grobnica site ako nemas grobno mesto 2000 evra!