Zbratko напиша:
Mnoooguuu cesto se desava taa vrska daprerasen vo vrska so obvrska.
Јас пак мислам дека не е баш така. Кога ќе навикнеш на таква врска (без обрврска), таа личност не ја гледаш како личност која би можела да ти е партнер, туку само за пополнување на слободно време, како потреба. Но, секако има и исклучоци (кои мислам се поретки)
GoCka напиша:
spored mene vrska bez obvrska ne postoi.ako ima vrska togas mora da ima i nekakva obvrska.ponekogas i seks za seks e obvrska.zatoa sto obicno vo tie vrski ide ona kolku davas tolku primas,sto znaci nekogas prifakas i koga nesakas, poradi toa da ne bides odbien koga ti ke sakas
I mislam deka tesko takvo nesto da trae poveke od eden mesec a da ne se rodat nikakvi cuvstva od ednata strana!!!
Тука не станува баш збор за обврска каква што наведуваш ти. А ако зборуваме за обрвски во една врска (нормална), малку е груб тој збор и не треба баш буквално да се толкува. Во врска исполнета со љубов, разбирање, оддавање и не е баш убаво да се каже дека тоа се прави сфатено како обврска. Во таква врска правиш се затоа што од срце го сакаш тоа, а не затоа што мораш. Обврската ја сфаќам како нешто што ти е должност да направиш.
А врската без обврска нема потреба да ја одржуваш преку често слушање, гледање и да не набројувам други работи кои се присутни во една врска (познато им е на сите на што мислам).
Врска без обрвска ти е еден вентил, нешто кое го користиш како релаксација, празниш потреба и чао пријатно до следното видување (кога ќе ми текне да те побарам или кога тебе ќе ти текне).
И зошто да мора да прифатиш секс ако не сакаш? Глупаво е малку тоа, ајде сега ќе тргаме цртички кој, колку и кога се согласувал да има секс.