Врска - без обврска

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Се случува некој маж да сака само секс со некоја жена, а и жена да сака само секс и ништо повеќе со некого (имитирање на машко однесување или...?)

Како давате до знаење дека сакате само секс од личноста која е пред вас?
Дали додека разговарате се интересирате да дознаете нешто повеќе за нејзе/него или ве интересира само каков/каква е во кревет?

Дали има шанси врска - без обврска да доживее втора фаза - фаза на врска во вистинска смисла на зборот?

м?
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Си кажуеме дека сакаме да се реснеме, а дека ништо појќе ионака не може да се изроди и послем лесно, само си се рескаме. Поедноставно гајле.
 
Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
go imav toa so edna bivsa i toa i dosta bagii vreme,mislam toa bese skoro dve godinki taka nesto......na koj kako mu bese potrebno si go trazeze..........
 
Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
зависи од ситуација... ако е ок и слободна девојка се игра на карта искреност/директност, али ако е некоја романтичарка, само лажење у очи помага
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Романтичарка сум штета:( Врска без обврска тешко, а тоа со лажењето ... :icon_lol: додека не го фатам, нека лаже слободно:wink:
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.202
Поени од реакции
34.435
Не сум имал врска само за секс, така да се откажувам од дискусијава колку и да е привлечна :(
 

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Ваљда постои иако тоа во никој случај не би го нарекла врска. Тоа е повремено гледање проследено со секс (и локални грмежи :icon_lol::icon_lol:) и ај по дома-нешто што е сосема различно од врска помеѓу двајца луѓе. Ова најчесто се случува кога има дефинитивно само физичка привлечност а нешто поише од тоа би било невозможно.Двајцата си го праат меракот на саат,два дневно,неделно,месечно и останува на тоа.
А дали има шанса да премине во врска во вистинска смисла на зборот? Можно е, зошто на тој начин можеш барем на некој начин да ја запознаеш личноста и да видиш дали ти одговара или не.Иако и ова не е баш толку често зошто коа имаш таква врска без обврска не верувам дека во тие саат,два секс има време за многу разговарање и анализирање на личноста.Така да ко и за се друго одговорот е- можно е а може и не е можно...се зависи до луѓето и односот меѓу нив...
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
Сум имал врска без обврска која на почетокот била таква но со тек на време се продлабочи несакајќи и стана врска со обврска така да интересно е тоа но само додка не ја помине границата на сериозноста и не помине на повисок стадиум.
 

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.735
Поени од реакции
981
Lani imav takva seks vrska(bez nisto poveke od seks) koja traese 3 meseci i bese prilicno ok(sa seksot velam)...btw taa togas imase 18 god i malku mi bese strav da ne si ja zemam beljata so nea(vo smisol da mi se zalepi i da ne mozam da ja otkcam iako od start bese dogovorot samo za seks)no se izleze ok i seuste sme prijateli so nea iako nemame poveke seks :)
 
J

janicka

Гостин
Vredi ednas da se isproba, kolku da ne ti bide zal sto si propustil. Probav ednas i bese OK ama veke ne pravam takvi raboti. Mislam deka nema da pravam.

Romansata e kade kade podobra :)
 

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
sum imal vakva vrska i mi beshe super dodeka treshe :) posle sfativ deka ustvari i ne e nekoj vrska ama iskrajno mi beshe super sex bez obvrski ali romantichen tip sum u pm pa poishe sum po vrski so obvrska :)
 
Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Обврска = мораш = гушење = паника = џаде!
Таков ми е асоцијативниот синџир, кога ќе се спомне обврска. Затоа ќе изберам да го избегнам во објаснувањето на било каква релација која подразбира задоволство и уживање, вклучувајќи го и сексот.
Предизвик - да. Мислам дека тоа е движечкиот мотив, барем кај мене. Некогаш предизвикот исчезнува многу брзо, некогаш останува, некогаш се наметнува. Некогаш, во недостаток на реален - предизвикот се гради и надградува. Според тоа се одредува и временската и содржинската рамка на "обврските".
 

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Од се во животов произлегува обврска.
Не лажат комунистите дека постои врска без обврска.
 

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Vrska bez obvrska? Jas ne go razbiram koceptot. Vrska e vrska, bez razlika koi se varijablite - vo bilo koj soodnos (ljuboven, raboten, seksualen, profesionalen) ne gledam obvrski, samo zelbi, ponudi a i izemanja. Ako nekoj gleda niz prizmata na "obvrska," togas "obvrska" e se, pa i samo seksualen odnos.
Mozebi nekoj misli na vrska bez custva i vzaemni vozdiganja? Toa e vekje neshto treto, shto nema vrska so obvrska.
 

Adr1anA

NAUGHTY GIRL
Член од
12 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
4
врска без обврска според мене-- се базира на взаемна сексуална привлечност, авантура нешто што се знае дека НЕМА да продолжи а сепак е убаво (од сексуален аспект) пред се треба да знаеш дека сакаш да се впуштиш во таква врска и да не ти биде криво кога нема да ти се јави или да се шетате за рака низ гтц.Авантура --со еден збор кажано..е сепак има чувства па не сме животињи ама тоа се симпатии привлечност а не некоја длабока поврзаност
 

Kajgana Shop

На врв Bottom